Van Lanschot Kempen zoekt een

Legal Counsel

Deel deze vacature:

Legal Counsel

32-40 uur | Amsterdam

Creëer je eigen toekomst
Als Legal Counsel adviseer je op het gebied van financieel recht en toezichtregelgeving waarbij de focus ligt op Financial Markets en Treasury. Je werkt daarbij nauw samen met je collega’s binnen de afdeling Legal en met andere afdelingen van Van Lanschot Kempen waaronder Treasury, Investor Relations, Finance en Compliance. Je bijdrage is heel concreet en direct zichtbaar: zo ben je bijvoorbeeld nauw betrokken bij het opzetten en onderhouden van de verschillende uitgifteprogramma’s van Van Lanschot Kempen, het aantrekken van funding voor de bank en de transacties die door Van Lanschot Kempen onder die programma’s worden gedaan. Daarbij ben je een belangrijke linking pin richting advocaten, AFM en andere betrokken partijen.

De nadruk van je werk ligt op het gebied van Financial Markets en Treasury. Hieronder valt de uitgifte van verschillende soorten schuldinstrumenten, waaronder notes, covered bonds en gestructureerde producten. Je onderhandelt en beoordeelt daarnaast trading documentatie met andere financiële instellingen. Ook adviseer je over (de ontwikkeling van) bancaire producten en diensten van Van Lanschot Kempen in bredere zin. Je adviseert op basis van jouw specifieke expertise verschillende onderdelen van de organisatie, waaronder het effectenbedrijf en de trading desks.

Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, gerelateerd aan Financial Markets en Treasury. Hierbij kan je denken aan regelgeving op het gebied van prospectusvereisten, covered bonds, securitisaties, derivaten, (centrale) clearing&settlement en benchmarkregelgeving. Vanzelfsprekend geef je advies over de concrete implementatie van deze wet- en regelgeving. Je neemt deel aan allerlei nieuwe initiatieven en projecten zoals bijvoorbeeld de recente introductie van een Green Bond Framework.

Binnen de afdeling Legal is er voldoende ruimte om jouw juridische expertise en talent voor andere onderdelen van Van Lanschot Kempen in te zetten. De omvang van de activiteiten van Van Lanschot Kempen geven je juist de kans om je (verder) te bekwamen in een grote diversiteit aan juridische werkzaamheden.

Jouw talenten
Je bent deskundig, oplossingsgericht en neemt verantwoordelijkheid. Zo kunnen we jou als Legal Counsel het best omschrijven.

Je hebt:

  • minimaal zes jaar ervaring als jurist bij een advocatenkantoor of financiële instelling
  • gedegen kennis op het gebied van financieel recht en toezichtregelgeving met de nadruk op Financial Markets en Treasury
  • een uitstekende beheersing van de Engelse taal, in woord en geschrift

Kom verder bij Van Lanschot Kempen
Samen met uiteenlopende klanten toekomstgerichter, duurzamer en datagedreven beleggen. Zowel nationaal als internationaal. Met ruim 300 jaar ervaring maken we van die ambitie realiteit bij Van Lanschot Kempen. Dat doen we met zo’n 1.700 collega’s verdeeld over verschillende expertises.

De 18 juristen van de afdeling Legal adviseren op vrijwel alle gebieden waarin Van Lanschot Kempen actief is, zoals private banking, investment management en investment banking. Legal adviseert ook over M&A en corporate governance en begeleidt juridische procedures. Daarnaast volgt Legal de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en adviseert over de praktische implementatie daarvan binnen Van Lanschot Kempen.

De mate van innovatie en wendbaarheid van een organisatie is mede afhankelijk van de diversiteit van het personeelsbestand. Dankzij onze verschillen, versterken we elkaar. Wij stimuleren een inclusieve werkomgeving waarin alle collega’s zich thuis voelen. Bij ons mag jij gewoon zijn wie je bent. En daar zijn we trots op.

Benieuwd naar verhalen van collega’s en hoe zij het werken bij Van Lanschot Kempen ervaren? Ga naar People & Projects en kom meer te weten!

Turning talent into value!
Dat is wat we doen! Want als jij waarde toevoegt, dan mag je dat van ons natuurlijk ook verwachten. Een goede werk-privébalans met onze ‘hybrid way of working’ is daar een goed voorbeeld van.

Daarnaast krijg je als Legal Counsel:

  • een aantrekkelijk maandsalaris dat aansluit bij jouw kennis en ervaring
  • uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
  • een flexibele werkomgeving

Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden kan je vinden op Ontdek wat je allemaal krijgt bij Van Lanschot Kempen.

Werken aan het vermogen van morgen
Enthousiast geworden over de vacature? Reageer dan meteen via de sollicitatiebutton!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sjors Elemans, Head Legal Private Clients & Corporate, via 06 22991909 of s.elemans@vanlanschotkempen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 december 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland
Scroll naar boven