Samskip zoekt een

Legal Counsel

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Inhoudelijk interessante rol voor een wo-opgeleide jurist die de specifieke bedrijfsrisico’s binnen de internationale transportsector kent. 

Als een van de grootste transportbedrijven van Europa zetten we ons bij Samskip elke dag vol enthousiasme in om het transport van alle goederen voor onze klanten zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Binnen onze afdeling Legal & Claims zorgen we ervoor dat de juridische risico’s die verbonden zijn aan onze werkzaamheden beperkt zijn tot een aanvaardbaar niveau. Als Legal Counsel adviseer je daarnaast proactief de directie bij het nemen van strategische bedrijfsbeslissingen, zodat we op een verantwoorde manier onze groeiambities kunnen waarmaken. Een hele veelzijdige en inhoudelijk interessante baan waar een jurist met ervaring in maritiem en transportrecht zich echt in kan vastbijten. En waar zou je dat liever willen doen dan op ons hoofdkantoor in de Rotterdamse haven; een van de grootste logistieke knooppunten van de wereld?

Lever een waardevolle bijdrage aan onze bedrijfsstrategie

Onze afdeling Legal & Claims bestaat uit zo’n 17 collega’s waarvan drie collega’s zich specifiek bezig houden met claims en de anderen met fiscale, treasury en juridische zaken. Als Legal Counsel ben je het aanspreekpunt voor alle juridische kwesties die binnen onze bedrijf kunnen spelen, zowel voor de directie als voor alle andere collega’s. Je begrijpt de vraagstukken waarmee onze sector te maken heeft en bent daarom in staat te adviseren over de beste juridische oplossingen. Hierbij geef je niet alleen advies als het je gevraagd wordt: je wijst de directie proactief op juridische haken en ogen die aan bepaalde bedrijfsbeslissingen verbonden zijn. Bovendien wijs je hen ook op kansen. Dit maakt je een waardevolle gesprekspartner voor het management en je hebt hierdoor echt invloed op onze bedrijfsstrategie. Je dagelijkse werkzaamheden houden verder in:

 • beoordelen van verkoop- en inkoopcontracten, rekening houdend met de huidige wet- en regelgeving;
 • opstellen en controleren van contracten voor belasting- en treasurydoeleinden;
 • ondersteunen van collega’s bij grote claims;
 • zorgen dat de juridische huishouding op orde is en dat deze wordt nageleefd;
 • algemene werkzaamheden op het gebied van compliance en verzekeringen.

Je krijgt veel vrijheid bij de invulling van je rol, maar werkt wel in nauw overleg met het Hoofd Tax, Treasury en Legal.

Never a dull moment…

Als Legal Counsel binnen Samskip werk je tegelijkertijd aan hele diverse juridische zaken en heb je dagelijks contact met veel verschillende stakeholders. Absoluut geen saaie baan dus; elke dag is weer anders binnen onze internationale logistieke organisatie. Je hebt een hele verantwoordelijke rol, waarin je al je kennis en kunde kwijt kunt. En wil je je verder ontwikkelen? Dat kan zeker! Onder andere via ons uitgebreide e-learning platform. Daarnaast bieden we je:

 • een marktconform salaris, inclusief een dertiende maand;
 • 28 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • laptop en mobiele telefoon
 • bedrijfsfitness.

Risicobeheersing met oog voor het commerciële belang

In deze rol is het belangrijk dat je de specifieke business risico’s, die wij als internationale transportorganisatie lopen, kent en begrijpt. Alleen dan kun je als volwaardige gesprekspartner ons management adviseren bij de strategische beslissingen die worden genomen, waarbij het juridisch risicoprofiel aanvaardbaar blijft. Hierbij verlies je overigens het commerciële belang nooit uit het oog. Met jouw kennis van het vak zie je snel de verbanden tussen contractuele voorwaarden en de gevolgen voor Samskip. Je bent een zelfstarter, die graag kennis deelt en energie krijgt van met veel verschillende juridische zaken tegelijkertijd bezig zijn. Specifieke functie-eisen zijn verder:

 • universitaire opleiding in maritiem recht, bijvoorbeeld Maritime & Transport Law;
 • minimaal 3 jaar werkervaring op een advocatenkantoor of als legal counsel binnen een internationale commerciële organisatie;
 • bij voorkeur minimaal 2 jaar ervaring binnen de transport- of logistieke sector;
 • een uitstekende mondelinge en schriftelijk beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheersing van de Duitse taal is een pre.

Reageer, liefst snel!

Wat ons betreft begin je zo snel mogelijk. Solliciteer daarom snel op deze fulltime baan via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons dan via +31 (88) 400 1393, of stuur een e-mail naar career.management@samskip.com

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 8 juli 2021
Verloopdatum: 06/09/2021

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top