Erasmus Universiteit Rotterdam zoekt een

Legal Counsel

Deel deze vacature:

Introductie
Ben jij iemand die de belangen van de universiteit weet te vertalen in overeenkomsten en in staat is om bruggen te bouwen tussen de maatschappij en de universitaire wereld? En werk je graag in een divers en enthousiast team in een positieve en open werksfeer? Dan is de functie van legal counsel (0,8-1,0 fte) bij de dienst Erasmus Research Services van de Erasmus Universiteit Rotterdam jou op het lijf geschreven!

Functie-omschrijving
Onderzoekers en research support staf komen regelmatig in aanraking met juridische kwesties. Als legal counsel bij de dienst Erasmus Research Services (ERS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) verleen je duidelijke en praktische ondersteuning aan onderzoekers en research support staf van diverse faculteiten en je werkt vaak nauw samen met je directe collega’s van onder andere het ERS Business Development & Knowledge Transfer team en het ERS Grant Support team. Je schrijft en beoordeelt overeenkomsten tussen EUR en andere partijen zoals subsidieverleners, onderzoekspartners en opdrachtgevers. Je beschermt de belangen van universiteit en onderzoekers op het gebied van onder andere wetenschappelijke integriteit, intellectueel eigendom, publicaties en aansprakelijkheid. Je bent aangesteld bij de afdeling Juridische Zaken (JZ) en wordt volledig gedetacheerd bij ERS.

Werkzaamheden
Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Je beoordeelt en stelt overeenkomsten op en geeft juridisch advies over het onderhandelingstraject en de aanpak van (individuele) juridische kwesties met betrekking tot (al dan niet gesubsidieerde) onderzoekssamenwerking en ‘knowledge transfer’.
 • Je geeft helder advies en biedt praktische juridische ondersteuning.
 • Je identificeert juridische risico’s en streeft naar creatieve oplossingen in overeenstemming met relevante wet- en regelgeving.
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van templates en stimuleert legal compliance en efficiëntie in nauwe samenwerking met onderzoekers en research support staf.
 • Je onderhoudt contacten met relevante stakeholders, zoals research support staf, onderzoekers en juristen binnen en buiten de universiteit.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de zichtbaarheid van ERS legal research support binnen EUR.

Functie-eisen

 • Je hebt een voltooide wo-opleiding Nederlands Recht (afstudeerrichting privaatrechtelijk/bedrijfsjuridisch).
 • Je beschikt over minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen het bedrijfsleven, de advocatuur en/of hoger onderwijs.
 • Je bent zeer bekwaam in het opstellen van en onderhandelen over (commerciële) overeenkomsten en hebt affiniteit met intellectueel eigendomsrecht.
 • Je bent ruimdenkend en betrokken en draagt graag bij aan een positieve en open werksfeer.
 • Je bent proactief, positief ingesteld en energiek.
 • Je hebt interesse in wetenschappelijk onderzoek op het gebied van social sciences and humanities.
 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands (C2 Common European Framework) en Engels (C1 Common European Framework).

Arbeidsvoorwaarden
We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao-NU).

De startdatum van de functie is zo snel mogelijk. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 4.332 en € 5.929 bruto per maand (Schaal 11), conform de cao-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein – Rotterdam, bij Algemene Bestuursdienst (ABD). De functie heeft een omvang van 0,8 fte-1,0 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van één jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.
Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever
Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way – Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Algemene Bestuursdienst

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau.

De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen.

De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, het Chief Information Officer Office, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Groep
Juridische Zaken
De groep Juridische Zaken (JZ) is de centrale afdeling juridische zaken van EUR. JZ bestaat uit drie onderdelen, Legal Advice (LA), Legal Protection (LP) en Legal Services (LS), en wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur JZ. LA adviseert het College van Bestuur (CvB) in strategische beleidstrajecten en contracten en vertegenwoordigt het CvB in gerechtelijke procedures. LA bestaat uit de expertise teams onderwijsrecht en bedrijfsvoering. LP ondersteunt de rechtsbeschermingscommissies en -colleges, die bezwaren, beroepen en klachten afhandelen. LS verleent eerstelijns advies aan de decentrale diensten en faculteiten door inzet van dedicated juristen. Je wordt als JZ-jurist dedicated ingezet bij Erasmus Digitalisation & Information Services (EDIS) op privacyrechtelijke vraagstukken.

Afdeling
Erasmus Research Services

Erasmus Research Services (ERS) stimuleert excellent onderzoek en kennisvalorisatie om maximale positieve maatschappelijke impact te realiseren. We creëren condities voor transparant, inclusief, samenwerkingsgericht en impactvol onderzoek via strategische en operationele expertise. Wij ondersteunen onderzoekstalent om hun volledige potentieel te benutten en we bevorderen een vruchtbare samenwerking. Hiermee stellen we de Erasmus Universiteit Rotterdam in staat om koploper te zijn in het inbedden van excellente wetenschap in de maatschappij. Op de volgende onderwerpen levert ERS ondersteuning: Business Development & Knowledge Transfer, Grant Support, Legal, Open Science, Research Data Management, Ethics Review en Research Intelligence. ERS is een relatief jonge afdeling binnen de Erasmus Universiteit en bouwt gestaag haar dienstverlening uit.

Solliciteren
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Steef Arends, corporate recruiter Erasmus Universiteit Rotterdam: steef.arends@eur.nl of 06-38950814. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Renée Hanegraaf, senior legal counsel Erasmus Research Services: hanegraaf@eur.nl

Wil je graag van deze vacature jouw nieuwe baan maken? Dien dan je motivatiebrief en cv in via het sollicitatieformulier op onze website. rechtsboven op deze pagina! Solliciteren kan tot uiterlijk 10 september. De gesprekken zullen naar verwachting plaatsvinden in de week van 11 en 18 september. Een assessment middels een praktijkcasus kan deel uitmaken van de procedure.

Interne kandidaten genieten voorrang bij de selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 22 augustus 2023
Verloopdatum: 10/09/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland
Scroll naar boven