Van Lanschot Kempen zoekt een

Legal Counsel Derivaten

Deel deze vacature:

Creëer je eigen toekomst

Wij zijn op zoek naar een collega die juridische ondersteuning biedt aan alle business lines van Van Lanschot Kempen, met een focus op OTC-derivaten en effectenhandel. Als Legal Counsel Derivaten werk je nauw samen met de business bij het realiseren van beleggingsoplossingen voor de klanten van Van Lanschot Kempen. Je adviseert onder andere de productmanagers, de beleggingsprofessionals en de verschillende trading desks.

Het Legal team ondersteunt alle activiteiten van Van Lanschot Kempen, waaronder de dienstverlening aan particuliere klanten, institutionele- en semi-institutionele klanten, investmentbankingklanten en groepsactiviteiten. De afdeling bestaat in totaal uit zestien gespecialiseerde juristen. Zij dragen bij aan de verdere ontwikkeling van Van Lanschot Kempen door hun proactieve werkwijze en nauwe betrokkenheid bij de business.

Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 

 • het onderhandelen over handelsovereenkomsten (ISDA, GMRA, GMSLA, etc.)
 • het onderhandelen van clearingovereenkomsten en soortgelijke documentatie
 • adviseren van de trading desks in de dealing room
 • het adviseren van de structured products desk
 • het adviseren over diverse vragen met betrekking tot financieel recht (o.a. EMIR, MiFID II, MiFIR, etc)
 • het signaleren van- en anticiperen op relevante ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en het ondersteunen van de implementatie daarvan

Jouw talenten

 • master in de rechten
 • je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring als advocaat en/of inhouse legal counsel bij een financiële instelling
 • je hebt ervaring met het onderhandelen van ISDA’s, GMSLA’s en GMRA’s
 • je hebt uitgebreide kennis van financieel recht, met name op het gebied van EMIR, MiFID II en MiFIR (kennis van AIFMD en UCITS is een pré)
 • je bent praktisch, oplossingsgericht en commercieel ingesteld en bent in staat om juridische inhoud te vertalen naar pragmatische oplossingen
 • je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal, zowel mondelijk als schriftelijk

Zijn wie je bent

Samen met uiteenlopende klanten toekomstgerichter, duurzamer en datagedreven beleggen. Zowel nationaal als internationaal. Met ruim 300 jaar ervaring maken we van die ambitie realiteit bij Van Lanschot Kempen. Dat doen we met zo’n 1.700 collega’s verdeeld over verschillende expertises.

De mate van innovatie en wendbaarheid van een organisatie is mede afhankelijk van de diversiteit van het personeelsbestand. Dankzij onze verschillen, versterken we elkaar. Wij stimuleren een inclusieve werkomgeving waarin alle collega’s zich thuis voelen. Bij ons mag jij gewoon zijn wie je bent. En daar zijn we trots op.

Benieuwd naar verhalen van collega’s en hoe zij het werken bij Van Lanschot Kempen ervaren? Ga naar People & Projects en kom meer te weten!

Turning your talent into value

Dat is wat we doen! Want als jij waarde toevoegt, dan mag je dat van ons natuurlijk ook verwachten. Een goede werk-privébalans met onze ‘hybrid way of working’ is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast krijg je als Legal Counsel Derivaten:

 • een flexbudget om voor een deel je eigen secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen. Kies zelf waar je dit budget aan uitgeeft, van vakantietoeslag tot een dertiende maand, extra verlofdagen en nog veel meer
 • de ruimte om een langere periode verlof op te nemen. Bijvoorbeeld voor een sabbatical
 • de mogelijkheid om vrije nationale feestdagen in te ruilen voor religieuze feestdagen
 • opleidingsmogelijkheden
 • flexibele werktijden; Je komt voor teammeetings of brainstormsessies naar kantoor en verder werk je in overleg thuis. Ook daar zorgen we dat alles is geregeld: van een stevig bureau tot een bureaustoel.

En we hebben nog veel meer arbeidsvoorwaarden voor je klaarliggen. Ontdek wat je allemaal krijgt bij Van Lanschot Kempen.

Toon je interesse!

Enthousiast geworden over de vacature? Reageer dan via de sollicitatiebutton.

Heb je nog vragen? Laat het Deborah Bristow (Talent Acquisition Consultant) weten via d.bristow@vanlanschotkempen.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 19 april 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland
Scroll naar boven