Van Lanschot Kempen zoekt een

Legal Counsel Financieel Recht

Deel deze vacature:

32 – 40 uur | Amsterdam

 

Creëer je eigen toekomst

Wij zijn op zoek naar een collega met grondige kennis van financieel recht ten behoeve van de ondersteuning van de beleggingsdienstverlening van Van Lanschot Kempen. Als Legal Counsel adviseer je over alle juridische aspecten van de beleggingsdienstverlening (vermogensbeheer, beleggingsadvies en execution only). Zowel voor retail klanten als voor professionele klanten van Van Lanschot Kempen. In deze functie ligt de nadruk op het adviseren van de business lines Private Banking en Evi van Lanschot.

Je bijdrage is heel concreet en direct zichtbaar. Zo ben je bijvoorbeeld nauw betrokken bij het introduceren van nieuwe beleggingsproducten en -diensten. Ook neem je actief deel aan allerlei nieuwe initiatieven en projecten en behandel je zelfstandig geschillen bij het Kifid. Je werkt daarbij nauw samen met diverse collega’s van verschillende afdelingen zoals productmanagement, klachtenmanagement en compliance.

Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van (Europese) wet- en regelgeving gerelateerd aan beleggingsdienstverlening. Denk daarbij aan de wijzigingen in MiFID II, de geactualiseerde ESMA richtsnoeren m.b.t. geschiktheidseisen en product governance en aan nieuwe regelgeving op het gebied van ESG. Vanzelfsprekend geef je advies over de concrete implementatie van deze wet- en regelgeving.

Binnen de afdeling Legal is er voldoende ruimte om jouw juridische expertise en talent voor andere onderdelen van Van Lanschot Kempen in te zetten. De omvang van de activiteiten van Van Lanschot Kempen geven je de kans om je (verder) te bekwamen in een grote diversiteit aan juridische werkzaamheden.

Kom verder bij Van Lanschot Kempen

Je bent deskundig, oplossingsgericht en neemt verantwoordelijkheid. Zo kunnen we jou als Legal Counsel het best omschrijven.
Je hebt:

 • Nederlands recht gestudeerd
 • minimaal vier jaar ervaring als jurist(e) bij een advocatenkantoor of financiële instelling
 • gedegen kennis op het gebied van financieel recht met de nadruk op beleggingsdienstverlening
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift

Kom verder bij Van Lanschot Kempen

Samen met uiteenlopende klanten toekomstgerichter, duurzamer en datagedreven beleggen. Zowel nationaal als internationaal. Met ruim 300 jaar ervaring maken we van die ambitie realiteit bij Van Lanschot Kempen. Dat doen we met zo’n 1.700 collega’s verdeeld over verschillende expertises.

De 18 juristen van de afdeling Legal adviseren over vrijwel alle activiteiten van Van Lanschot Kempen, zoals Private Banking, Investment Management en Investment Banking. Legal adviseert ook over M&A en corporate governance en begeleidt juridische procedures. Daarnaast volgt Legal de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en adviseert over de praktische implementatie daarvan binnen Van Lanschot Kempen.

De mate van innovatie en wendbaarheid van een organisatie is mede afhankelijk van de diversiteit van het personeelsbestand. Dankzij onze verschillen, versterken we elkaar. Wij stimuleren een inclusieve werkomgeving waarin alle collega’s zich thuis voelen. Bij ons mag jij gewoon zijn wie je bent. En daar zijn we trots op.

Benieuwd naar verhalen van collega’s en hoe zij het werken bij Van Lanschot Kempen ervaren? Ga naar People & Projects en kom meer te weten!

Turning talent into value!

Dat is wat we doen! Want als jij waarde toevoegt, dan mag je dat van ons natuurlijk ook verwachten. Een goede werk-privébalans met onze ‘hybrid way of working’ is daar een goed voorbeeld van.

Daarnaast krijg je als Legal Counsel:

 • een brutomaandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring
 • een flexbudget om voor een deel je eigen secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen. Kies zelf waar je dit budget aan uitgeeft, van vakantietoeslag tot een dertiende maand, extra verlofdagen en nog veel meer.
 • de ruimte om een langere periode verlof op te nemen. Bijvoorbeeld voor een sabbatical.
 • de mogelijkheid om vrije nationale feestdagen in te ruilen voor religieuze feestdagen.
 • opleidingsmogelijkheden
 • 27 vakantiedagen.
 • een royale pensioenregeling.

Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden kan je vinden op Ontdek wat je allemaal krijgt bij Van Lanschot Kempen.

werken aan het vermogen van morgen

Enthousiast geworden over de vacature? Reageer dan meteen via de sollicitatiebutton!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Sjors Elemans, Head Legal Private Clients & Corporate, via 06 22991909 of s.elemans@vanlanschotkempen.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 8 juni 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland
Scroll naar boven