De Volksbank zoekt een

Legal Counsel Prudential Regulation & Supervision

Deel deze vacature:

Zo ziet jouw baan eruit

Legal Counsel Prudential Regulation & Supervision

Help jij de Volksbank verder? Ligt jouw hart bij het financieel toezichtrecht en wil je verder groeien in met name het prudentiële toezichtrecht?

Je kunt jouw ambities waarmaken in een collegiale omgeving mét aantrekkelijke work-life balance.

Zo ziet jouw baan eruit

Jij bent de vraagbaak binnen de Volksbank als het gaat om prudentieel toezicht. De Wft, CRD/CRR en BRRD zijn voor jou bekend terrein. Zo schijf je mee aan resolutieplannen (zoals het bail-in playbook en het sale of business playbook). Je kan bondig interpretatievragen van je collega’s uit de business en het management beantwoorden. Ook word je ingeschakeld bij informatieverzoeken van Europese en nationale toezichthouders, zoals ECB, SRB en DNB.

Krijgen we te maken met nieuwe wet- en regelgeving of belangrijke maatschappelijke, politieke of juridische ontwikkelingen? Dan maak je de bank daarop attent. Vervolgens ondersteun je bij de implementatie van die nieuwe regels en wetten. Denk aan klimaat en duurzaamheid gerelateerde regelgeving en de effecten daarvan op bijvoorbeeld toezicht of op de omvang van het door de bank aan te houden kapitaal. Door je contacten met andere banken en met brancheorganisaties plaats je je werk in een breder perspectief.

En hoe zit het met die work-life balance? Eerlijk is eerlijk: er zijn zeker piekmomenten. Maar we zorgen er samen voor dat jouw takenpakket aansluit bij wat je op dat moment wilt en kunt, en dat je jouw werk goed kunt combineren met je privéleven. Want de Volksbank is bovenal een menselijke bank. En dat betekent ook aandacht voor jouw werkplezier als medewerker. Zo is fulltime bij ons 36 uur en kun je bijvoorbeeld 4×9 werken.

Hier kom je te werken

Met elf juristen, waarvan een aantal advocaten, maak je deel uit van het team Finance & Litigation. Daarbinnen vorm jij met drie collega’s het legal team voor de afdeling (Hub) Bankbalans en het Supervisory Office. Als een geoliede vier-eenheid werken jullie aan allerlei aspecten die de financiële positie van de bank raken. En daarbij gaan jullie het liefst een stap verder dan de wettenbundel voorschrijft. Wat is het beste voor klanten, medewerkers, de maatschappij en de aandeelhouder? Daar draait het om. Een klein team met grote verantwoordelijkheid dus! Er is daarnaast ook voldoende ruimte voor scholing en je eigen ontwikkeling.

Jouw kwaliteiten

In het kleine team waar jij straks onderdeel van wordt, is een goede samenwerking de sleutel tot succes. Daar blink jij dan ook in uit. Je voelt je verantwoordelijk voor het werk en pakt uit jezelf zaken op. Je weet mensen aan je te binden en wordt blij van het behalen van resultaten.

Verder heb je:

  • Een wo-diploma rechten (van een Nederlandse universiteit).
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring (opgedaan bij een financiële instelling en/of een advies- of advocatenkantoor).
  • Uitstekende kennis van de Engelse taal; je schakelt immers veel met internationale partijen en de meeste documentatie is in het Engels.
  • Kennis van het financieel toezichtrecht, zoals Wft, CRD/CRR en BRRD.

Solliciteren?

Wil je solliciteren? Klik op sollicitatiebutton en reageer op deze vacature. Als je je motivatie en cv achterlaat, nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Inhoudelijke vragen over de functie? Stel ze aan Annemarie van Lith, Head Finance & Litigation Team via 06-20132094 of annemarie.vanlith@devolksbank.nl. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met Celine Le, corporate recruiter, via celine.le@devolksbank.nl. Het selectieproces bestaat uit drie gesprekken en een online assessment is onderdeel van de procedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 april 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven