Oost NL zoekt een

Legal Counsel

Ben jij een ondernemingsrechtjurist die zich verder wil ontwikkelen en specialiseren en wil je een bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s? Oost NL is de ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel. Met 150 collega’s werken we aan de duurzame ontwikkeling van de regionale economie. Als legal counsel ben je onderdeel van het legal team van Oost NL en ben je mede verantwoordelijk voor de juridische advisering binnen Oost NL.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Belangrijkste werkzaamheden:

 • het opstellen, beoordelen, uitonderhandelen van en adviseren over overeenkomsten en andere juridische documentatie ten behoeve van de Business Unit Capital (bijvoorbeeld aandeelhouders-, lenings- en andere aan investeringen gerelateerde overeenkomsten en besluiten);
 • het opstellen, beoordelen, uitonderhandelen van en adviseren over overeenkomsten en andere juridische documentatie ten behoeve van de Business Units Business Development en International (bijvoorbeeld samenwerkingsovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht);
 • het adviseren over verbintenisrechtelijke en vennootschapsrechtelijke onderwerpen;
 • het aansturen en coördineren van ingeschakelde advocaten en notarissen;
 • het adviseren over governance en fondsmanagement (waaronder ook het voorbereiden van memo’s voor raden van commissarissen en andere stakeholders).

Belangrijke uitgangspunten voor ons zijn:

 • 5 jaar relevante werkervaring als (junior/medior) advocaat, kandidaat-notaris of bedrijfsjurist op het gebied van ondernemings- en vennootschapsrecht;
 • een afgeronde studie recht (wo) met een privaatrechtelijke master;
 • een goed cijfermatig/financieel inzicht en een gezonde kritische houding;
 • ervaring of affiniteit met venture capital en/of publiek-private samenwerking is een pre;
 • proactieve, oplossings- en resultaatgerichte werkhouding;
 • oog voor compliance;
 • uitstekende schriftelijke en communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Als persoon ben je:

 • oplossings- en resultaatgericht en omgevingsbewust;
 • analytisch sterk, zorgvuldig en precies;
 • open en gericht op samenwerking, zowel intern als extern.

Hoe doen wij ons werk?

De kernwaarden van Oost NL zijn betrokken, integer en vindingrijk. Deze uitgangspunten zijn voor ons net zo belangrijk als cijfers. Maatschappelijk rendement staat voorop, zo dragen wij óók bij aan de economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel.

Prettig werken vinden we belangrijk. Je kunt dan ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een flexibele werkomgeving. Je krijgt een eigen laptop en smartphone zodat je in principe overal kunt werken. Met een thuiswerkvergoeding, een extra vergoeding voor kinderopvang en de mogelijkheid om parttime te werken is er een goede werk- en privébalans. Wij hebben een passende  regeling voor vergoeding van zowel de woon-werk als zakelijke kilometers. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het openbaar vervoer dat 100% wordt vergoed.

Over Oost NL

Oost NL is dé ontwikkelingsmaatschappij voor de provincies Gelderland en Overijssel (Oost-Nederland) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wij zijn een onderneming met publieke aandeelhouders, gericht op het versterken van de economie en werkgelegenheid in een regio. Wij zijn een neutrale speler in de regio en hebben geen winstoogmerk. Wij nemen een onafhankelijke maar verbindende positie in tussen overheden, kennisinstellingen en ondernemers in het regionale ecosysteem van Oost-Nederland.

Ons doel is een bijdrage leveren aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Wij investeren daarom in onze economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel. Oost NL helpt ondernemers in Gelderland en Overijssel te innoveren, investeren en internationaliseren. We doen dit door samenwerken en kennisdelen tussen ondernemers te stimuleren, innovatieprojecten te begeleiden, (buitenlandse) bedrijven aan te trekken, campussen, open innovatiecentra en fieldlabs te ontwikkelen en risicodragend te investeren in kansrijke en innovatieve ondernemingen direct en complementair ook indirect via fonds in fonds investeringen beiden onderdeel van Oost NL Capital.

Oost NL telt drie business units (Capital, Business Development en International) met ieder een aantal teams.

Standplaats: Apeldoorn

Werkgebied: Gelderland en Overijssel

Salaris: Het bruto maandsalaris voor een jurist is uiteraard afhankelijk van relevante kennis en ervaring deze ligt doorgaans tussen de € 4.900,- en de € 5.800,-

Wil je meer informatie?

Neem dan gerust contact op met Alexander Lammerts, alexander.lammerts@oostnl.nl,  06-41110932 of Lincy van den Corput, lincy.vandencorput@oostnl.nl, 06-55796670.

Reageren?

We nodigen je van harte uit om vóór 5 april 2021 te reageren. Je kunt je CV en motivatiebrief sturen via onze sollicitatiepagina.

De eerste gesprekken staan gepland op maandag 12 april 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 15 maart 2021
Verloopdatum: 05/04/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Apeldoorn

Provincie

Gelderland

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top