Rijksoverheid zoekt een

Letselschadejurist

Deel deze vacature:

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven letselschadejurist, die mensgericht kan werken en pro-actief zoekt naar oplossingen? Het DienstenCentrum Juridische Dienstverlening (DC JDV) is op zoek naar een ervaren letselschadejurist voor een projectfunctie voor de duur van 3 jaar. Je maakt onderdeel uit van een team waarbinnen je zelfstandig werkt aan veelal complexe dossiers van (voormalig) Defensiemedewerkers en zet het dossier vanaf de eerste stap goed neer.

Functie-eisen

 • Je hebt met succes een universitaire opleiding Nederlands recht afgerond, bij voorkeur in civielrechtelijke richting.
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van werkgeversaansprakelijkheid en in het bijzonder in de behandeling van letselschadeclaims.
 • Je hebt aantoonbaar minimaal twee jaar werkervaring op het gebied van de behandeling van letselschadeclaims in de categorie middelzwaar tot zwaar letsel.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van schaderegelingen en ervaring met bestuursrechtelijke procedures.
 • Je bent analytisch sterk en kunt zowel mondeling als schriftelijk uitstekend communiceren.
 • Je bent gedreven, hebt een zelfstandige, flexibele en resultaatgerichte instelling, en je kunt goed werken onder druk.
 • Je hebt een mensgerichte houding en zoekt proactief naar oplossingen.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Maandsalaris: Min €3.727 – Max. €5.118 (bruto)

Dienstverband: Tijdelijke aanstelling

Contractduur: Tijdelijke aanstelling voor maximaal 3 jaar, tot uiterlijk 01-10-2025

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Het gaat om een voltijdsfunctie van minimaal 32 uur per week.
 • Het hybride werken is ingevoerd.
 • Wij zijn wereldwijd inzetbaar voor vrede en veiligheid. Een diversiteit in denkwijzen, perspectieven en kwaliteiten draagt bij aan het behalen van onze missie: ‘Beschermen wat ons dierbaar is’. Hiervoor zijn we nadrukkelijk op zoek naar nieuwe collega’s die bijdragen aan de diversiteit binnen Defensie.
 • Wij zetten ons in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Sta jij geregistreerd in het doelgroepenregister, dan nodigen we ook jou uit om te reageren.
 • Je sollicitatiegegevens worden uiterlijk drie maanden na afronding van de selectieprocedure vernietigd. Dit is langer dan de standaardtermijn die de Algemene verordening gegevensbescherming voorschrijft. Deze langere termijn is nodig voor het geval een interne kandidaat een bezwaar- en/of beroepsprocedure start.

Solliciteren?

Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 9 juni 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Max. €5.118
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…
Scroll naar boven