Luchtverkeersleiding Nederland zoekt een

Manager corporate legal

Deel deze vacature:

MANAGER CORPORATE LEGAL

LVNL is op zoek naar een Manager Corporate Legal die eindverantwoordelijk is voor de juridische advisering binnen LVNL en ondersteuning van het bestuur. Als Manager Corporate Legal geef je leiding aan een team van ervaren juridische specialisten die zich bezighouden met verschillende rechtsgebieden.

WAT GA JE DOEN ALS MANAGER CORPORATE LEGAL?
Als Manager Corporate Legal (CL) adviseer je het Bestuur over bestuurlijke en beleidsmatige kwesties, zoals de governance structuur, de rolverdeling en de wettelijke taakstelling van LVNL.

Je ondersteunt hen ook bij het afhandelen van complexe juridische zaken, met inachtneming van de wet, (inter)nationale ontwikkelingen en politieke invloeden.

Of het nu gaat om arbeidsrechtelijke zaken, complexe contracten, aanbestedingen, aansprakelijkheden, bestuursrechtelijke aangelegenheden als Woo-procedures, geluidsnormering op Schiphol of internationale samenwerking. Jij bent eindverantwoordelijk binnen LVNL voor juridische vraagstukken op deze terreinen en zorgt dat de bedrijfsdoelstelling op Legal gebied gerealiseerd worden. Jij doet dat samen met het team, waarbij elke jurist een eigen aandachtsgebied met eigen dossiers heeft en jou daarbij zo nodig betrekt.

Je geeft leiding aan de afdeling Corporate Legal, die bestaat uit 5 Legal Counsels en de administratieve ondersteuner. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, ontwikkeling van je teamleden en het opstellen van het afdelingsplan. Je levert een belangrijke bijdrage aan de realisering van de doelen van LVNL vanuit de juridische invalshoek. Jij zorgt dat afdeling goed is gepositioneerd binnen de organisatie en daarbij is aangehaakt bij de organisatie-doelen. Je onderhoudt daartoe de benodigde interne en externe contacten. Juridisch relevante zaken binnen de afdeling rapporteer je aan het Bestuur.

Je werkzaamheden als Manager Corporate Legal zijn onder andere:

 • het optreden als een verbindende factor voor bestuurlijk-juridisch onderwerpen tussen het Bestuur, het ministerie en andere luchtvaartpartners, zowel nationaal als internationaal;
 • het adviseren over de governance structuur van LVNL, waaronder de rolverdeling tussen Bestuur, RvT en de managementteams. Bij belangrijke wijzigingen haak je op tijd het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan om een voorgenomen wijziging te bespreken;
 • het interpreteren van internationale en nationale wet- en regelgeving en het vertalen daarvan naar interne regelgeving;
 • het deelnemen aan overleggen in internationaal verband en het afstemmen met het Bestuur van de positie die LVNL hierin inneemt als zelfstandig bestuursorgaan;
 • het deelnemen aan het managementteam van de CFO, waarin je op de hoogte wordt gehouden van afdeling overstijgende zaken.

DIT BRENG JE MEE
De Manager Corporate Legal is een jurist met een brede interesse en een oplossingsgerichte houding. Je communiceert en adviseert effectief met het hoger management, externe partijen en partners. Je analyseert en doorgrondt uiteenlopende juridische dossiers. Je hebt ook een goed bestuurlijk en politiek inzicht. Je houdt van doorpakken en zaken voor elkaar krijgen.

Je beschikt over:

 • een universitaire opleiding rechten bij voorkeur aangevuld met een bestuursrechtelijke werkervaring;
 • minimaal gedegen kennis van het privaatrecht en het bestuursrecht;
 • ten minste 10 jaar ervaring in een relevante functie, waarvan een aantal jaren in een leidinggevende rol;
 • ervaring met complexe bestuurlijke zaken met tegengestelde belangen;
 • je bent kwaliteitsgericht, denkt in mogelijkheden en oplossingen in plaats van in onmogelijkheden, bent praktisch ingesteld en kunt juridisch complexe zaken vertalen voor niet-juristen.

DIT BIEDEN WE JOU
Je komt te werken bij LVNL, een professionele, kwaliteit gedreven en hechte organisatie. Als bedrijf in een unieke, complexe maar elke dag weer boeiende omgeving zijn we er trots op dat we ieder moment van de dag zorgen voor de veilige en vlotte afhandeling van luchtverkeer en zo Nederland al meer dan 90 jaar verbinden met de wereld.

Verder bieden we:

 • Salaris tussen € 7.308,- en € 11.659,- per maand (obv. 38 uur en afhankelijk van opleiding en ervaring);
 • Een jaarcontract, bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden bieden wij na dit jaar een contract aan voor onbepaalde tijd;
 • Een 13de maand, vakantiegeld en reiskostenvergoeding
 • 27 vakantiedagen met de mogelijkheid om extra verlof bij te kopen;
 • Deelname aan het pensioenfonds voor overheid en onderwijs (ABP);
 • Opleidingen en trainingen om je verder te ontwikkelen;
 • Actieve personeels- en jongerenverenigingen;
 • Een fitnessruimte die 24/7 open is en een bedrijfsrestaurant.

Onze teams kenmerken zich door een informele, prettige en open werksfeer, met oog voor elkaar. Spreekt dit je aan en is je interesse gewekt? Solliciteer dan nu via de button onderaan deze pagina!

WAT VINDEN WIJ BELANGRIJK?
Het succes van Luchtverkeersleiding Nederland is mede afhankelijk van de inzet en deskundigheid van haar medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. We streven nadrukkelijk naar een betere m/v-verhouding binnen een inclusieve organisatie. LVNL biedt medewerkers een uitdagende en innovatieve werkomgeving waar zij een goede balans kunnen vinden tussen werk en persoonlijk leven.

Je komt te werken in een professionele en vakkundige organisatie. Als bedrijf in een unieke en boeiende omgeving, zijn we trots dat we ieder moment van de dag zorgen voor een veilige en vlotte afhandeling van luchtverkeer en zo Nederland al meer dan 90 jaar verbinden met de wereld.

WIL JE MEER WETEN?
Heb je vragen of wil je meer informatie? Je kunt Matthé Rutten voor inhoudelijke vragen bereiken via 06 – 5318 5352 of m.d.r.rutten@lvnl.nl.

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Petra Tuin (HR Business Partner) op 06 – 1272 9845 of p.tuin@lvnl.nl. Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

LVNL VACATURES
Wil je verder kijken naar andere vacatures bij LVNL? Check de openstaande vacatures om te zien welke rol bij jou past. De mogelijkheden zijn diverser dan je denkt!

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 1 februari 2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Schiphol

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€7308 - €11659
Scroll naar boven