Veiligheidsregio Brabant-ZuidOost zoekt een

Medewerker bestuurlijk-juridische ondersteuning

Deel deze vacature:

Kijk jij graag kritisch naar organisaties en hoe besluiten tot stand komen? Heb jij affiniteit met beleidsadviezen en juridische adviezen? Kun jij goed netwerken en het proces bewaken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Zorg jij voor goed onderbouwde processen en adviezen?

Waarom we jou niet kunnen missen
Kijk jij graag kritisch naar organisaties en hoe besluiten tot stand komen? Heb jij affiniteit met beleidsadviezen en juridische adviezen? Kun jij goed netwerken en het proces bewaken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Hoe jij bijdraagt

 • Je voert werkzaamheden zelfstandig uit en je ondersteunt bijvoorbeeld bij:
 • (bestuurlijke) besluitvorming
 • juridische toetsen en juridische advisering
 • administratieve en secretariële processen
 • Je informeert niet alleen het MT van VRBZO over relevant beleid, maar ook beleidsmedewerkers van VRBZO en van gemeenten en partnerorganisaties.
 • Je signaleert onderwerpen waarover de OR mag meedenken en -beslissen. Je vertaalt besluiten van het MT naar advies- en instemmingsaanvragen voor de OR.

Voor jou heel herkenbaar
Onze missie zorg voor veiligheid past bij je. Je herkent je in de kernwaarden van de organisatie: behulpzaam, deskundig, daadkrachtig en gericht op samenwerken.

 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding die relevant is voor de functie.
 • Je hebt bij voorkeur een aantal jaren werkervaring in de juridische werkprocessen, het openbaar bestuur en het bestuursrecht.
 • Je kunt je schriftelijk goed uitdrukken. Ook met documenten met een bestuurlijke en juridische inhoud. Daarnaast ben je klantgericht, waarbij je de brede context ziet en weet hoe je daar op moet anticiperen.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en het proces bewaken.

Wat doen wij
Nederland telt 25 veiligheidsregio’s. Veiligheidsregio’s moeten de inwoners van Nederland beter beschermen tegen rampen en crises. Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) is de veiligheidsregio voor Zuidoost-Brabant. In onze organisatie werken brandweer en GHOR samen om incidenten en rampen te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Dit doen we voor en samen met de 21 gemeenten in ons werkgebied en met de mensen die hier wonen, werken of verblijven.

Deze functie valt binnen de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning (BMO) van de Sector Bedrijfsvoering. De afdeling BMO ontwikkelt nieuw beleid, bereidt besluitvormingsprocessen voor, voert deze uit en evalueert bestaand beleid, voor het MT en het bestuur. De afdeling bestaat verder uit een coördinerend senior-beleidsontwikkelaar en -adviseur, die ook het afdelingshoofd is, een bestuurlijk en juridisch beleidsadviseur en een directiesecretaresse.

Wat je van ons mag verwachten
Onze cultuur is informeel, maar professioneel. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid en de ruimte om je functie zelfstandig uit te voeren. Je werkt samen met leuke collega’s die vol energie gaan voor hun vak.

Werken als medewerker bestuurlijk-juridische ondersteuning betekent ook:

 • Een dynamische werkomgeving, die je iedere dag nieuwe kansen biedt om je te ontwikkelen en vernieuwen. Bijvoorbeeld met een opleiding.
 • Een goede balans tussen werk en privé, met flexibele werktijden en werkplekken over de hele regio. Je krijgt ook de nodige faciliteiten om thuis te kunnen werken.
 • Een aanstelling van 1 jaar en een uitzicht op een definitieve plaatsing in de normfunctie Specialist B.
 • Een maximum salaris van € 4.208,- (norm 1 april 2022) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. De functie is indicatief gewaardeerd in functieschaal 9. Wanneer je begint kunnen we je inschalen in aanloopschaal 8, afhankelijk van je werkervaring en opleiding. Als je goed functioneert is op termijn uitloopschaal 10 bereikbaar.
 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je jaarsalaris, bovenop je salaris. Je kunt dit binnen de mogelijkheden besteden naar eigen inzicht.

Je bent enthousiast en wil solliciteren
Solliciteren kan tot en met vrijdag 17 juni 2022. Wij kijken uit naar jouw cv met begeleidende brief.

We belonen je enthousiasme met een oprechte reactie op je motivatiebrief en CV.

Ben je reeds werkzaam binnen VRBZO, dan graag je sollicitatie indienen via AFAS (start/ vacatures/ knop ‘solliciteren’). Andere kandidaten kunnen solliciteren via de sollicitatiebutton op deze pagina.

Wanneer ontmoeten we elkaar
De sollicitatiegesprekken worden gehouden op een nader te noemen datum.

We helpen je graag verder
Heb je vragen over de functie? Bel dan Ton Emmen, Afdelingshoofd Bestuurs- en Managementondersteuning (06-53436673). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, bel dan Dennis Wouters, Recruiter (06-83015238).

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor indiensttreding wordt er een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. Daarnaast kan je worden gevraagd om een nevenfunctie in de crisisorganisatie in te vullen.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 mei 2022
Verloopdatum: 17/06/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Parttime

Locatie

Eindhoven

Provincie

Noord-Brabant
Scroll naar boven