Provincie Noord-Holland zoekt een

Medior Aanbestedingsjurist

Deel deze vacature:

Wil jij je als jurist verder ontwikkelen op het gebied van aanbesteden en contracten? En wil je bijdragen aan slim, sociaal en duurzaam inkopen?

Om slimme infrastructuur, technologische innovaties, energietransitie en natuurontwikkeling mogelijk te maken, kopen we onze producten en diensten slim, sociaal én duurzaam in. Als medior aanbestedingsjurist kan jij hierin het verschil maken voor de samenleving. Van relatief kleine projecten tot complexere Europese aanbestedingen; jij gaat er mee aan de slag. Je probeert steeds de juridisch beste oplossingen te vinden voor onze interne opdrachtgevers en onze externe samenwerkingspartners. Dit doe je samen met de collega senior aanbestedingsjurist om zo je  praktijkervaring op te doen. Tegelijkertijd volg je een opleidingstraject om jezelf verder te ontwikkelen.

Jouw baan

Jij bent het aanspreekpunt voor collega’s die moeten aanbesteden, want je opdrachtgevers komen uit heel de organisatie. Hierdoor ben je betrokken bij veel verschillende juridische inkoopvraagstukken; van langlopende projecten tot ad hoc vragen. Jouw dag is iedere keer anders. Je adviseert vanuit je rol als aanbestedingsjurist bijvoorbeeld over een innovatief project als zonnepanelen op vangrails, toetst een raamcontract of kijkt met de collega’s van inkoop mee of er sprake is van een wezenlijke wijziging van de opdracht. En als er een geschil is met een leverancier, dan denk je actief mee over een oplossing. Elke 2 weken sluit je aan bij het adviseursoverleg, zodat je goed op de hoogte bent van de aanbestedingstrajecten in de organisatie.

Collega’s van Inkoop maken gebruik van jouw actuele kennis over wetgeving en jurisprudentie en samen met de andere aanbestedingsjurist ben jij verantwoordelijk voor de juridische (kaderstellende) documenten. Denk aan het opstellen van een klachtenreglement voor aanbestedingen dat voor alle provincies gelijk is. Je overlegt hiervoor met aanbestedingsjuristen van de andere provincies. Ook ben je als aanbestedingsjurist betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie. Zo werkt de provincie steeds meer datagedreven en om dit goed te doen kopen we diensten in, bijvoorbeeld algoritmen of clouddiensten. Jij kijkt welke contracten daar bij horen en zorgt dat het intellectueel eigendom en eigenaarschap goed is geregeld.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 52.848 en € 75.179 op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuzebudget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per 5 jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. ‘Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, circulaire economie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als nieuwe collega maak je onderdeel uit van het team Inkoop dat bestaat uit contractadviseurs, inkoopadviseurs, team social return, inhuurdesk en nog een aanbestedingsjurist. Wat ons team kenmerkt? Nieuwe collega’s geven aan dat ze zich snel onderdeel voelen van het team en dat ze makkelijk in contact komen met managers en andere collega’s. Regelmatig worden borrels of andere informele bijeenkomsten georganiseerd en jaarlijks ook een team- en sectordag. Wie weet ontmoet jij binnenkort je nieuwe collega’s!

Dit ben jij

 • Je schakelt makkelijk tussen verschillende projecten en ad hoc vragen;
 • Je bent gericht op vernieuwing en alle aspecten die daarbij komen kijken;
 • Je werkt actief aan het bijhouden van kennis over jouw vakgebied en je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen;
 • Je hebt affiniteit met datagedreven werken.

Verder heb je:

 • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau;
 • Pre als je beschikt over relevante werkervaring in een soort gelijke functie in een publieke organisatie;
 • Je beschikt over actuele kennis van het contracten- en aanbestedingsrecht;
 • Ervaring met aanbestedingen voor leveringen, diensten en bij voorkeur ook werken.

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 2 oktober 2022 via de solliciteer direct button. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Edith Brandt. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Antje Truggelaar, teamcoördinator Inkoop, via 06 – 52406225. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 augustus 2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Haarlem

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Tussen €3598 en €5119
Scroll naar boven