Gemeente Amsterdam zoekt een

Medior Adviseur/ Beleidsmedewerker Erfpacht en Uitgifte 32-36 uur | Amsterdam

Deel deze vacature:

 • Ben jij sterk in het schrijven van stukken, het adviseren over erfpacht in een klantgerichte organisatie én ben je in staat om snel te schakelen tussen erfpachter, bestuur en werkvloer?
 • Werk je daarnaast zelfstandig, is schrijven voor het management en bestuur een tweede natuur en ga jij geen complexe erfpachtkwestie uit de weg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie

In de functie van Medior Adviseur/ Beleidsmedewerker Erfpacht en Uitgifte behandel je (zelfstandig) juridische erfpachtonderwerpen en adviseer je over (complexe) beleidsvraagstukken. Binnen de afdeling heb je een belangrijke adviserende en richtinggevende rol ten aanzien van werkprocedures en de toepassing van erfpachtbeleid. Binnen de directie Grond en Ontwikkeling ben je een aanspreekpunt voor erfpachtzaken.

Een nieuwe collega die nieuwsgierig is, daar zijn we naar op zoek! Bij team Beleid krijgen we namelijk regelmatig vragen die nog niet eerder zijn gesteld. Deze kennis is niet altijd in huis binnen het eigen team en moet bijvoorbeeld bij een andere directie van de gemeente worden opgehaald. Je haalt graag informatie op bij andere collega’s maar laat je eigen verantwoordelijkheid niet los. De vragen en onderwerpen zijn divers en hebben altijd een politiek/bestuurlijk element. Een brede interesse en de natuurlijke neiging om te kijken buiten de grenzen van de eigen afdeling/directie/cluster is belangrijk, omdat het erfpachtbeleid onderdeel is van een groter geheel, namelijk een leefbare, sociale en duurzame stad voor alle Amsterdammers.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het formuleren van beleidsvoorstellen en adviezen voor de wethouder en het gemeentebestuur aangaande toepassing en vernieuwing van het erfpachtstelsel;
 • Je adviseert het management, het directieteam en andere afdelingen over complexe erfpachtdossiers en juridische procedures;
 • Je bent een aanspreekpunt voor de afdeling Juridische Zaken en de Gemeenteadvocaat voor de juridische procedures;
 • Je adviseert over erfpachtdossiers en juridische procedures aan de wethouders, het college van B&W, de raadscommissie en raad;
 • Je adviseert, redigeert en stelt richtlijnen op ten aanzien van werkinstructies en procedures;
 • Je houdt vakliteratuur en jurisprudentie bij en je onderhoudt netwerken;
 • Binnen je vakgebied neem je waar nodig een projectleidersrol in om vernieuwingen tot stand te brengen.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Directie Grond & Ontwikkeling
Grond & Ontwikkeling heeft als missie: “Meer waarde creëren voor de stad en metropool Amsterdam”. Er wordt gewerkt aan een duurzame en vitale stad voor burgers en bedrijven. Wij voeren regie op de gebieds- en vastgoedontwikkeling en zijn verantwoordelijk voor het erfpachtstelsel. Daarnaast brengen wij in opdracht projecten voor wonen, werken en voorzieningen in samenhang tot uitvoering. Grond & Ontwikkeling is expert op het gebied van het uitgeven van grond in erfpacht, het bouwrijp maken van gemeentelijke kavels en het transformeren en beheer van onroerend goed en financieel-economische projectbegeleiding. Vanuit deze kerntaken spelen wij strategisch in op marktontwikkelingen. Daarbij beheren wij het vereveningsfonds en het erfpachtvermogen van de gemeente Amsterdam.

Afdeling Erfpacht & Uitgifte
De afdeling Erfpacht en Uitgifte is verantwoordelijk voor het zorgvuldig, klantgericht en transparant uitvoeren en vormgeven van het Amsterdamse erfpachtstelsel. Jaarlijks wordt er voor enkele miljoenen euro’s grond in erfpacht uitgegeven. Deze contracten worden door de afdeling administratief, juridisch en financieel beheerd en waar nodig worden deze contracten aangepast. Het gaat inmiddels om meer dan 280.000 erfpachtcontracten, jaarlijkse canoninkomsten van ruim € 100 miljoen en een balanstotaal van bijna € 8 miljard. De organisatie heeft hierdoor zowel een juridische, een financiële, een politieke als een bedrijfsmatige kant. Bij de afdeling Erfpacht en Uitgifte werken ruim 250 medewerkers (vast en tijdelijk) verdeeld over zeven teams en een staf.

Team ABO / Sub team Beleid
Team ABO (Advies, Beleid & Ontwikkeling, circa 25 personen) levert advies, creëert beleid en organiseert ontwikkeling met betrekking tot het erfpachtstelsel. Ook faciliteert het team de implementatie van vernieuwingen en verbeteringen. Team Beleid maakt als sub team (circa 10 personen) onderdeel uit van het Team ABO. Team Beleid richt zich op het vormen en het bewaken van het erfpachtstelsel met het doel om het stelsel op lange termijn eenduidig en transparant te houden. Team beleid doet dit voornamelijk door het adviseren over complexe erfpachtkwesties en het erfpachtbeleid. Het team adviseert onder meer aan de afdeling Erfpacht en Uitgifte, de directie en de andere afdelingen van Grond en Ontwikkeling en het stadsbestuur (wethouder, college van B&W en Gemeenteraad) Het team geeft ook voorlichting over erfpacht aan intermediairs zoals makelaars en notarissen, helpt bij het beantwoorden van persvragen en geeft inhoudelijke ondersteuning in juridische procedures met betrekking tot erfpacht.

Dit breng je mee

Voor deze functie Medior Adviseur/ Beleidsmedewerker Erfpacht en Uitgifte beschik je over:

 • Je bent een flexibele, overtuigende en stevige persoonlijkheid, in staat om op basis van vakinhoud zelfstandig te adviseren en te begeleiden;
 • Verantwoordelijkheid nemen is voor jou vanzelfsprekend en je hebt bewezen goed in teamverband, maar ook individueel te kunnen werken;
 • Je hebt een afgeronde opleiding Nederlands en/of Notarieel Recht;
 • Je beschikt over kennis van en hebt affiniteit met de Amsterdamse vastgoedpraktijk en bij voorkeur beleidsontwikkeling;
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen;
 • Juridisch inhoudelijk ben je sterk, gekoppeld aan een pragmatische instelling;
 • Kennis van het Amsterdamse erfpachtstelsel is een vereiste;
 • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring in een juridische werkomgeving.

Aan competenties breng je mee:

 • Analytisch vermogen
 • Inventiviteit
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht

Dit bieden we jou

Als Medior Adviseur/ Beleidsmedewerker Erfpacht en Uitgifte kom je ons 32 tot 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.372, – (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
 • Indien je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de Gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 1 september 2022 via de ‘solliciteren’ button.
 • De selectieprocedure start meteen na de sluitingstermijn en bestaat uit 2 selectierondes.
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden digitaal plaats.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vragen over deze vacature?

Voor inhoudelijke vragen kun je Maartje van Gils, Teamleider Beleid, benaderen via M.van.Gils@amsterdam.nl of 06-23030495. Voor vragen over de procedure kun je Joost Gransier, Adviseur Recruitment, benaderen via Joost.Gransier@amsterdam.nl of 06-42011423.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 15 augustus 2022
Verloopdatum: 01/09/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland
Scroll naar boven