Haagse Hogeschool zoekt een

(Onafhankelijk) Voorzitter Hogescholen Sport Overleg (HSO)

Deel deze vacature:

Organisatie

Het Hogescholen Sport Overleg (HSO) is een samenwerking tussen acht hogescholen met opleidingen en lectoraten in het domein van sport en bewegen. Het gaat onder andere om de opleidingen Associate Degree Sport, Academie voor Lichamelijke Opvoeding, Sportkunde en diverse masters. De lectoraten zijn verenigd in het lectorenplatform Sport en Bewegen. Het platform heeft een praktijkgerichte kennis- en innovatie agenda ontwikkeld. Met die agenda zijn thema’s geïdentificeerd die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen op het gebied van sport en bewegen.

Met het HSO willen we vanuit gezamenlijkheid met elkaar de volgende stap zetten en het maatschappelijk belang van sportopleidingen en –onderzoek beter over het voetlicht brengen.

En Concreet betekent dit het realiseren van de volgende drie ambities:

 • versterken van de positie van het hbo-sport en bewegen onderwijs en -onderzoek (positioneren);
 • versterken van (inhoudelijke) samenwerking binnen het HSO, de sector en politieke / maatschappelijke partners (programmeren);
 • kennis ontwikkelen, delen en implementatie van resultaten, resultaten inbrengen in het maatschappelijk debat (valoriseren).

Wat zijn je kerntaken?

Je bent een verbindende en onafhankelijke voorzitter die sport en bewegen in de volle breedte weet te vertegenwoordigen en stem weet te geven in het maatschappelijk debat. Je werkt, in samenwerking met het huidige bestuur, aan drie strategische doelen van het HSO: positioneren, programmeren en valoriseren.

 • Je bent een volwaardig gesprekspartner voor diverse in- en externe stakeholders, bouwt voort op het huidige netwerk van stakeholders en je weet draagvlak te creëren. Binnen het ecosysteem van het HSO leg jij de verbanden en zorg je voor verbinding.
 • Op basis van heldere en verrassende lobbystrategieën en standpunten draag jij actief bij aan de belangenbehartiging van het HSO.
 • Vanuit jouw analytisch vermogen gecombineerd met een actiegerichte houding signaleer en duid je vroegtijdig ontwikkelingen en trends die impact hebben op het thema Sport en Bewegen. Daarbij weet je maatschappelijke, politieke en bestuurlijke ontwikkelingen te verbinden en weet je hoofd- van bijzaken te scheiden.
 • Daarnaast herken je politieke, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen en trends op het gebied van sport en bewegen, weet je deze om te zetten naar concrete programmadoelen en activiteiten en verbind je deze met de missie van HSO.
 • Je denkt mee en ontwikkelt de rol van het Hoger Sport verleg en de samenwerking van de betrokken hogescholen.

Wat neem je mee?

 • Je beschikt minimaal over een HBO werk – en denkniveau en hebt tenminste 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt hart voor sport en bewegen, onderwijs en onderzoek. Je neemt bestuurlijke ervaring mee en weet hoe je jouw politieke en omgevingsbewuste sensitiviteit optimaal benut.
 • Je bent bekend met landelijk politieke netwerken en bent op de hoogte van internationale ontwikkelingen.
 • Daarnaast kun je begrijpelijk en correct communiceren en draagvlak creëren. Zowel bij de aangesloten hogescholen als in het stakeholders netwerk.

Wat bieden wij jou?

Je krijgt de ruimte en vrijheid om zelfstandig te handelen en tot mooie resultaten te komen. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het succes en de herkenbaarheid van het HSO (het onderwijs- en onderzoek in het HBO).

Het betreft een functie waarbij wij in eerste instantie een samenwerking aangaan voor één jaar. Samen geven we vorm aan de functie  en na een jaar verkennen we gezamenlijk de mogelijkheden tot verlenging. De vergoeding is op basis van de zwaarte van de functie.

We willen deze rol graag invullen middels een overeenkomst van opdracht of middels intercollegiale detachering.

Meer informatie

De sluitingsdatum van deze vacature is woensdag 1 juni 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 15 juni 2022.

Wil je meer informatie over deze functie neem dan contact op Son Burgers-Geerinckx (voorzitter),

telefoonnummer 06-20627961.

Je CV en motivatiebrief kun je uploaden via onze sollicitatiepagina.

Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

aan te vragen. De kosten hiervoor worden door het HSO vergoed.

Status vacature

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 mei 2022
Verloopdatum: 01/06/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland
Scroll naar boven