Ondernemende jurist milieu

Deel deze vacature:

Ben je jurist en houd je ervan om te lezen en je tanden te zetten in (juridisch) complexe materie? Word je enthousiast van het idee wetteksten te vertalen voor niet-juridisch geschoolden in goed leesbare samenvattingen? Ben je daar al goed in of wil je dat worden? Wil jij daarnaast ook je kennis van milieuwetgeving omzetten in adviezen voor onze klanten? Dan is dit de kans om je bij ons aan te sluiten!

De baan

Makeonline groeit hard en we zoeken een collega die mee wil groeien. We zoeken iemand die goed thuis is (of dat wil worden) in zowel de Nederlandse als de Europese wetgeving. Daar hebben bedrijven mee te maken bij de start of continuering van hun productiebedrijf. Denk aan wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden en milieu.

We kunnen de wet- en regelgeving voor onze klanten niet leuker maken,  maar wél makkelijker te begrijpen en precies daar is de KWA’er op z’n best.

Kortom: een baan met veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, vrijheid en veel opleidings – en ontwikkelmogelijkheden.

Makeonline – een door KWA ontworpen online platform – helpt bedrijven te voldoen aan wet- en regelgeving. Wij, de Makeonliners, werken samen met onze klanten aan continue verbetering van dit platform en deze samenwerking met de klant is uniek: de klanten maken ons en het platform elke dag beter en dat geven we dan weer terug. Zo ontzorgen we de op Makeonline geabonneerde bedrijven.

Mooi werkvoorbeeld

Een mooi voorbeeld daarvan is de koekjesfabriek waarvoor wij werken. Zij willen een nieuwe productielijn plaatsen en hebben ons gevraagd hoe ze dit moeten regelen. In dit proces zie je hoe de wetgeving in praktijk gebracht wordt en word je meteen betrokken bij het aanvragen van een vergunning. We zien daarin dat een combinatie tussen commercie en kennis werkt. Onze technische experts werken ook mee in dit project en daarbij staat duurzaamheid steeds vaker op nummer 1.

Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het samen met de klant inventariseren welke wet- en regelgeving voor het bedrijf van toepassing is;
 • Het bijhouden van ontwikkelingen in wet- en regelgeving en deze vertalen naar voor de klant begrijpelijke taal, samen met specialisten van andere vakgebieden;
 • Het actualiseren en verwerken van wet- en regelgeving in ons softwareplatform Makeonline;

Het beantwoorden van klantvragen op het gebied van wet- en regelgeving.

Daarnaast kunnen je werkzaamheden bestaan uit:

 • Het beoordelen van de bedrijfssituatie van de klant: is er sprake van een vergunningplicht en aan welke regels moet de klant voldoen?
 • Het ondersteunen van bedrijven bij het oplossen van milieuvraagstukken zoals bij milieuvergunningsaanvragen en milieuproblemen. Dit doe je uiteraard niet alleen maar samen met andere (milieu) adviseurs van KWA;
 • Bij KWA leer je jou de weg in het woud van wet- en regelgeving waardoor jij het mogelijk maakt dat de klant kan ondernemen binnen de geldende milieuregels.
 • Je wordt niet alleen ingeroepen als er problemen zijn. Meer en meer realiseren (startende) ondernemingen dat er expertise nodig is om te produceren. Jij wordt betrokken als een onderneming start en begeleidt de klant naar productie. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te bedenken: KWA is een kenniscentrum. Je bent het KWA-boegbeeld naar de klant.
 • Als je bij ons komt werken gaan we samen kijken naar jouw talenten en wat je leuk vind om te doen, daarbij word je begeleid door een mentor en kan je al snel aan de slag met je eigen werkzaamheden voor Makeonline en binnen team Milieu. Je hebt direct contact met collega’s van het Makeonline en het team Milieu, met collega-adviseurs uit andere teams en onze klanten. Je bouwt mee aan de organisatie rondom Makeonline en denkt mee over verbeteringen. Je bent betrokken bij de totaaldoelstellingen en het beleid van ons bedrijf.

Over KWA Bedrijfsadviseurs

Wij zijn KWA Bedrijfsadviseurs: wij brengen helderheid in het woud van regelgeving op het vlak van milieu, veiligheid en energie. Wij ontzorgen onze klanten met onze expertise: in compliance komen en blijven, produceren binnen de vigerende milieuwetgeving, het realiseren van (technische) projecten, CO2-reductiestrategie en -implementatie en veiliger maken van de werkomgeving. Samen brengen we onze klanten bij de minder voor de hand liggende oplossingen en we vinden voldoening in het continu verbeteren van wat we voor de klant neerzetten.

Duurzaam ondernemen is daarin een thema waar we dagelijks onze bijdrage aan leveren, toegepaste duurzaamheid heet dat bij de bedrijven die we helpen. Gericht op de toekomst, want 2050 is overmorgen.

We koesteren onze bedrijfscultuur waarin iedereen zichzelf kan zijn, want dat noemen wij binnen ons bureau duurzaam ondernemen. Voor die menselijkheid komen klanten graag bij ons terug. We gaan voor de langdurige relatie met onze klanten en met elkaar, gebaseerd op vertrouwen. Bij ons krijg je de ruimte om met je deskundigheid te ondernemen en jezelf, KWA en onze klanten te ontwikkelen. De toekomst is samen!

KWA werkt voor de middelgrote en grote bedrijven in Nederland, in sectoren zoals staal, (petro)chemie, levensmiddelen, farma, (tank)opslag, afval, verpakkingen, etc. Met bekende namen, maar mogelijk ook bedrijven waar je nog niet eerder van gehoord hebt. Meer dan 95% van onze opdrachtgevers komt bij ons terug, omdat ze graag met ons samenwerken.

Wat vragen wij van jou

 • Minimaal een afgeronde opleiding HBO rechten;
 • Een afgeronde opleiding milieurecht of bereidheid om die te volgen;
 • Enige ervaring in een industriële omgeving is een pré;
 • Enige affiniteit met een technische omgeving is een pré;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel spreken als schrijven;
 • Je vindt het leuk om met en voor klanten te werken in een commerciële omgeving;
 • Je hebt affiniteit met Excel en het doorgronden van software.

Wij bieden jou

 • Een afwisselende en veelzijdige baan waarin je veel kunt leren;
 • De mogelijkheid om cursussen te volgen;
 • Thuiswerken, flexibele tijden, parttime werken, zelf je vakantiedagen plannen. Zolang je het afstemt met collega’s is het jouw keuze;
 • Een bijdrage om een goed ingerichte thuiswerkplek te creëren;
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Dat stimuleren we graag;
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en een mentor die je begeleid als nieuwkomer;
 • De mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van KWA, waarbij je mede het beleid en de richting van KWA bepaalt;
 • Een goede werksfeer in een collegiaal bedrijf. Wij besteden veel aandacht aan bedrijfs- en teamactiviteiten;
 • (Reis)kostenvergoeding, pensioenregeling en marktconforme arbeidsvoorwaarden;
 • Korte lijnen en een platte organisatie.

Vragen en solliciteren

In je motivatie zien wij graag terug waarom jij denkt dat jij goed in ons team en bij KWA past. Stuur je mail met uitgebreide motivatie en cv naar Geertruida de Weger (HR-manager) via sollicitatie@kwa.nl of upload via onze sollicitatiepagina.

Vragen over het werken als ondernemende jurist? Neem contact op met Hannah Meijer (ondernemende jurist en adviseur, ham@kwa.nl of via 033 422 13 89) of met Jette Muijsson (teamleider Milieu, jm@kwa.nl of via 033 422 13 79).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 mei 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amersfoort

Provincie

Utrecht
Scroll naar boven