Wat ga je doen?
In de rol van operationeel leidinggevende stuur jij de zittingsgriffiers, gerechtsjuristen en juridisch adviseurs van ons team aan. Deze professionals houden zich bezig met de voorbereiding van zaken, het ‘griffieren’ op zitting en het schrijven van concept-uitspraken. Jij zorgt ervoor dat deze collega’s het werk goed kunnen doen, dat de kwaliteit geborgd blijft en dat de collegiale sfeer goed blijft. Je verdiept je inhoudelijk in het vreemdelingenrecht en vertaalt ontwikkelingen daarbinnen samen met het team naar onze praktijk. Daarnaast heb je een actieve rol in de gezamenlijke taken en projecten van de sector bestuursrecht en onderhoud je contacten met de administratie. Als de operationeel leidinggevende (ook het hoofd van de juridische ondersteuning (HJO) genoemd) leg je verantwoording af aan de teamvoorzitter.
Je werk omvat onder andere het:
• voeren van coachings-, ontwikkel- en jaargesprekken;
• begeleiden van opleidings- en ontwikkeltrajecten;
• bewaken van de personele bezetting en (het verdelen van) de werklast;
• bewaken van de productie en de voortgang van de zaken;
• in goede banen leiden van onze werkprocessen en meedenken over mogelijke verbetering daarvan
in samenwerking met het team en de administratie.
Team 1 bestuursrecht (vreemdelingenrecht)
De sector bestuursrecht van de rechtbank Rotterdam bestaat uit 3 juridische teams. De teams werken nauw samen met het administratieve team bestuursrecht. Team 1 (vreemdelingenrecht) behandelt zaken op het gebied van asielrecht, vreemdelingenbewaring en regulier vreemdelingenrecht. Het is een werkterrein waar de (politieke, bestuurlijke en juridische) ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Het team bestaat uit (senior) rechters, juridisch adviseurs, (senior) gerechtsjuristen en zittingsgriffiers. Het team wordt aangestuurd door de teamvoorzitter in nauwe samenwerking met de operationeel leidinggevende.
Brechtje, teamvoorzitter team 1
“Jouw toekomstige team bestaat uit bevlogen collega’s die gaan voor een rechtvaardige samenleving. Je bent zichtbaar voor onze mensen, je luistert, verbindt en denkt in oplossingen. We stropen samen de mouwen op als dat nodig is. Je hebt net zoals wij interesse in maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op ons werk.”
Wat zoeken wij?
Wij zoeken een operationeel leidinggevende met hart voor de medewerkers en een coachende stijl van leidinggeven. De persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers staat voor jou centraal.
- Je bent zichtbaar op de werkvloer, toegankelijk en open.
- Je bent een positief ingestelde teamspeler.
- Je houdt van aanpakken en bent resultaatgericht.
- Je kunt goed organiseren en bent proactief.
- Je kunt mensen meenemen in veranderingen.
Een afgeronde WO-opleiding Nederlands recht is vereist.
Affiniteit met het vreemdelingenrecht en ervaring als leidinggevende zijn een pre.
Ons aanbod
Contract: 32 – 36 uur per week. Voor interne sollicitanten geldt afhankelijk van de ervaring een proefperiode van een jaar. Voor externe sollicitanten geldt een contract voor een jaar, bij goed functioneren is er zicht op een vast dienstverband.
Salaris: salarisschaal 11 (min €4.024,11 en maximaal €6.110,94 bij een werkweek van 36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van je werkervaring.
Verlof: 144 vakantie-uren en 64 IKB-uren (op basis van een 36-urige werkweek).
Individueel keuzebudget: 16,5% van je salaris (je vakantie-uitkering en 13e maand zijn hierin opgenomen). Stel zelf je arbeidsvoorwaarden samen, zoals het kopen van verlof, het aanschaffen van een fiets, het verduurzamen van je woning of het afbetalen van je studieschuld.
Ontwikkeling: het is mogelijk om deel te nemen aan een (intern) management development traject om je te ondersteunen in je ontwikkeling. Je kunt ook trainingen en cursussen volgen om je vakkennis te verdiepen en te verbreden en je persoonlijk te ontwikkelen.
Pensioen: je bouwt pensioen op bij het ABP.
Mobiliteit: je krijgt een OV-chipkaart waarmee je op kosten van de werkgever naar je werk reist en eventuele dienstreizen kunt maken. We zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer; metro en tram stoppen voor de deur.
Cao: onze functies vallen onder de CAORIJK.
Werken bij rechtbank Rotterdam
Rechtbank Rotterdam is één van de grootste rechtbanken van Nederland. Op de locaties Rotterdam en Dordrecht behandelen we jaarlijks 165.000 zaken. Met 1.100 medewerkers zetten we ons elke dag in om recht te doen aan mensen en organisaties.
Met een gezonde dosis lef en focus op innovatie en samenwerking maken we de rechtspraak toegankelijker. Dat doen we met projecten waarin we samen met onze ketenpartners de rechtsstaat versterken, zoals wijkrechtspraak en de schuldenfunctionaris. Omdat we zien dat kwetsbare mensen vaker in de knel komen in onze snel veranderende samenleving.
We werken samen hard om een toegankelijke, inclusieve organisatie te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Met onze uitspraken, betrokken medewerkers en communicatie bouwen we elke dag aan vertrouwen in een rechtvaardige samenleving.
Over de sector bestuursrecht van de rechtbank Rotterdam
De zaken die wij bij in onze sector behandelen gaan over beslissingen van overheidsinstanties. Beslissingen die een grote impact kunnen hebben op het leven van mensen. Denk aan zaken over stikstof, demonstraties en asielvergunningen of denk aan de toeslagaffaire. Bovendien behandelen wij als enige rechtbank bijzondere competentiezaken. Dat zijn zaken die vallen onder de Wet dieren, de Tabaks- en rookwarenwet, de Wet op het financieel toezicht en de Mededingingswet.
Benieuwd waar rechtbank Rotterdam nog meer voor staat? Bekijk dan deze korte film: Rechtbank Rotterdam.