Paralegal Vastgoed

Als paralegal ben je onderdeel van de sectie Vastgoed. De sectie bestaat uit ongeveer 30 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met plezier voor het vak samenwerken.

Deel deze vacature:

Over de functie

Als paralegal ben je onderdeel van de sectie Vastgoed. De sectie bestaat uit ongeveer 30 advocaten en (kandidaat-)notarissen die nauw en met plezier voor het vak samenwerken. De sectie heeft ruime ervaring op het gebied van het vastgoed en is onder andere gespecialiseerd in: bestuurs- en omgevingsrecht, huurrecht, notarieel vastgoed en vastgoedtransacties en projectontwikkeling en bouwrecht. De advocaten, (kandidaat-)notarissen en secretaresses van de sectie vormen een hecht team. Er is hoogwaardige expertise aanwezig en de sectie opereert in de top van de markt. Ook heerst er een laagdrempelige sfeer en open cultuur: er wordt daarom niet alleen hard gewerkt, maar ook veel gelachen.

Naast de secretaresses wordt het vastgoedteam door meerdere werkstudenten en paralegals ondersteund. De expertise van het vastgoedteam bestrijkt alle facetten van een brede vastgoedpraktijk en jouw werkterrein zal zich over deze volle breedte afspelen. Als paralegal ligt de focus op het (zo veel mogelijk zelfstandig) opstellen van overeenkomsten, adviezen en processtukken, daarbij inhoudelijk ondersteund door de advocaten. Ook zoek je verschillende juridische vraagstukken uit en draag je bij aan het informeren van de advocaten over recente juridische ontwikkelingen. In deze rol word je actief begeleid door (ervaren) advocaten en krijg je tegelijkertijd de ruimte om snel eigen verantwoordelijkheid te dragen. Sterker nog, je wordt aangemoedigd jezelf te ontwikkelen en uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen!

Over ons

BarentsKrans is een onafhankelijk, Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 170 kantoorgenoten werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Ons kantoor bestaat uit de volgende secties: Arbeidsrecht, Cassatie, Commerciële Contracten, Corporate, Commercial & Financial Litigation, Corporate / M&A, EU & Mededinging, IE & Technologie en Vastgoed.

Bij BarentsKrans houden we van uitdagingen. Net als jij. In hechte teams pak je complexe zaken aan. Dit vraagt om kwaliteit en karakter. Zowel van je team als van jou. Je ontwikkelt je in de volle breedte en bouwt je expertise uit. Hierbij zijn onze open cultuur en persoonlijke begeleiding onmisbaar. Ook hebben we plezier in wat we doen. We zijn dedicated, ondernemend en hebben oog voor elkaar. Zo kom je bij BarentsKrans écht verder.

Jouw profiel

 • je hebt (bijna) je opleiding hbo-rechten succesvol afgerond en/of hebt al enige werkervaring in een vergelijkbare functie (bijv. jurist, juridisch medewerker of paralegal);
 • je hebt affiniteit met de vastgoedpraktijk;
 • enige praktijkervaring in de juridische dienstverlening is een pre;
 • je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken in het Nederlands en Engels, en
 • je bent bij voorkeur zo snel mogelijk voor vier of vijf dagen per week beschikbaar (een latere startdatum is bespreekbaar).

Ons aanbod

 • een vliegende start van je carrière als paralegal bij een groot en professioneel kantoor in het centrum van Den Haag met een goede reputatie en hoge rankings (o.a. The Legal 500, Chambers en PropertyNL);
 • een veelzijdige rol met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatieven;
 • de mogelijkheid tot het jaarlijks volgen van trainingen of cursussen om jezelf zowel persoonlijk als zakelijk te ontwikkelen;
 • een eigen werkplek op een kamer met een van onze advocaten en goede voorzieningen om indien nodig vanuit huis te werken;
 • een informele werkomgeving met veel leuke kantooractiviteiten, zoals teamuitjes, donderdag- en vrijdagmiddagborrels, kantoorfeesten en een wintersportweekend;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een zeer goed salaris van min. € 2.896,- en max. € 4.386,- bruto per maand op fulltime basis (37,5 uur per week) afhankelijk van je werkervaring, kennis en competenties, en
 • minimaal 28 vakantiedagen op fulltime basis, 8% vakantiegeld, een goede pensioenregeling, de mogelijkheid om je aan te sluiten bij onze collectieve zorgverzekering, een laptop en iPhone en een volledige ov-reiskostenvergoeding.

Solliciteren

Ben jij de dedicated paralegal die wij zoeken? Stuur ons dan je sollicitatiestukken via het sollicitatieformulier op onze website. Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met onze recruiters. De sollicitatieprocedure bestaat in beginsel uit twee gesprekken en een referentiecheck. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij nemen uitsluitend sollicitaties in behandeling die via onze website zijn binnengekomen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 31 augustus 2023
Verloopdatum: 31/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 2.896,- tot € 4.386,-
Scroll naar boven