Immigratie- en Naturalisatiedienst zoekt een

Privacy Jurist

Ben je geïnteresseerd in een functie met een breed palet aan taken, en met focus op één van de belangrijkste onderwerpen van het moment: word Privacy Jurist!

Deel deze vacature:

Privacy Jurist

Immigratie- en Naturalisatiedienst

Functieomschrijving
De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Juridische Zaken een vacature voor Privacy Jurist (FGR: Senior Adviseur Bedrijfsvoering S11). Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met uitzicht op onbepaalde tijd.

Ben je geïnteresseerd in een functie met een breed palet aan taken, en met focus op één van de belangrijkste onderwerpen van het moment: word Privacy Jurist!
Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, bij familie zijn of willen gewoon Nederlander worden. Al deze mensen geven veel (bijzondere) persoonsgegevens aan de IND, daarnaast heeft de IND ook veel persoonsgegevens van al haar medewerkers. Deze verwerkingen van (persoons)gegevens door de IND moeten voldoen aan de wettelijke bepalingen en beginselen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

In deze functie behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Daarbij wordt verwacht dat je op locatie in Den Haag aanwezig bent op momenten dat het voor de uitvoering van je functie of om organisatorische redenen gewenst is. Afstemming hierover gaat in overleg met je leidinggevende.

Als Privacy Jurist heb je een breed palet aan taken, met focus op: goede borging van de verplichtingen rond het melden van datalekken.

Wat ga je doen?

Als Privacy Jurist houd je je bezig met advisering omtrent privacyvraagstukken vanuit de organisatie, leveren van support m.b.t. de rechten van betrokkenen, het verzamelen van opgedane kennis, opstellen van managementinformatie, privacy compliance en het monitoren van de compliancy binnen de organisatie. Je werkt hierin samen met collega’s binnen de Privacy Office, met liaisons en key-functionarissen in de organisatie en waar nodig met externe (keten)partners.

De focus van de functie zal liggen rondom het proces van het melden van datalekken:

 • Zorgt dat voldaan wordt aan wettelijke documentatie- en verantwoordingsplicht binnen de wettelijke termijnen m.b.t. datalekken en rapporteert daarover;
 • Verzorgt risico-inschatting, beoordeelt welke maatregelen getroffen moeten worden en of er een melding gedaan moet worden bij de toezichthouder (Autoriteit Persoonsgegevens);
 • Initieert en coördineert technische verbetermaatregel(en) en geeft samengestelde analyse en advies over beleid en werkinstructies;
 • Houdt protocol datalek actueel;
 • Stemt beleid rondom registratie van incidenten (incident response plan) af met de afdeling informatiebeveiliging en BVC;
 • Stelt interne werkinstructies / best practices op met betrekking tot datalekken en houdt deze actueel, bij impactvolle wijzigingen voor het primaire proces worden deze voorgelegd aan MT IND;
 • Is inhoudelijk expert en adviseur ten aanzien van operationele Privacy Compliance issues van het operationeel management op het gebied van datalekken.

Deze taken zullen naar huidige inschatting de helft van je tijd innemen. Voor het overige deel ben je als Privacy Jurist:

 • Verantwoordelijk voor klantvriendelijke, correcte en tijdige afhandeling/ advisering aangaande de going concern vragen;
 • Inhoudelijk expert en adviseur ten aanzien van operationele Privacy Compliance issues van het operationeel management op het gebied van datalekken, going concern vragen, rechten van betrokkenen, samenwerkingsverbanden/convenanten, verwerkingsafspraken, en verwerkingenregister, contracten met suppliers/verwerkers;
 • Proactief mede verantwoordelijk voor het verder brengen van het Privacy Compliance Raamwerk naar een volgend niveau van volwassenheid op basis van de opgedane ervaringen in de Privacy Office.

“Het leuke aan deze functie is dat ik binnen de privacy office verantwoordelijke ben voor het hele proces rond coördinatie van datalekken en dat ik daarnaast mee kan werken aan algemene privacy rechtelijke vraagstukken. Het omgaan met weerstand geeft een extra uitdaging aan mijn functie. De Privacy Office is een klein team met acht collega’s waar je snel mee kan schakelen. We werken geregeld op kantoor, maar thuis werken is ook geen enkel probleem.”

Functie-eisen
Voor deze functie dien je minimaal te beschikken over:

 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau, in de vorm van een relevante afgeronde academische opleiding (zoals bijvoorbeeld Nederlands Recht);
 • Certificering CIPP/E of soortgelijke certificering;
 • Basiskennis op het gebied van informatiebeveiliging (Information Security Foundation) of bereidheid deze te ontwikkelen;
 • Kennis en begrip van Privacy Governance;
 • Kennis van de vreemdelingenketen is een pré;
 • Aantoonbare ervaring en vaardigheid in het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van (de toepassing van) adviesproducten, -processen, beleid, nieuwe ideeën en concepten betreffende Privacy Compliance en hierbij kunnen omgaan met weerstand.

Competenties:

Organisatiesensitief, klantgericht, je beschikt over een helicopterview en je bent goed in het signaleren en analyseren van zaken zoals knelpunten of nieuwe ontwikkelingen. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, waaronder overtuigingskracht en het creëren van draagvlak.

Tot slot vinden we het belangrijk dat je bereid bent om waar nodig als achtervang te fungeren voor de werkzaamheden van je collega’s, inclusief het beheer van mailboxen.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.

Wanneer je via een uitzend- detacheringsbureau werkzaam bent bij de Rijksoverheid dit graag vermelden in je brief.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s bij het Rijk en de IND. De overheid wil dat iedereen zich thuis voelt bij het Rijk en dat medewerkers bewuster nadenken over een inclusieve werkomgeving.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?
Immigratie- en Naturalisatiedienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 mei 2024
Verloopdatum: 04/06/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€3662 - €5586
Scroll naar boven