Gemeente Amsterdam zoekt een

Privacy Officer

Deel deze vacature:

De gemeente Amsterdam is op zoek naar een

Privacy Officer

32-36 uur

 • Als onze privacy officer werk je actief aan een adequate bescherming van de privacy van de Amsterdammer.
 • Je primaire taak is ervoor zorgen dat de gemeente zich houdt aan de van toepassing zijnde privacyregels. Een van je belangrijkste instrumenten hierbij is het creëren van bewustwording binnen onze organisatie. Zo help je privacy te waarborgen voor een echt optimale dienstverlening aan alle Amsterdammers.
 • Je werkt vanuit een team van gedreven privacy professionals die ieder een focus hebben op een aantal directies.

De functie

Amsterdam wil zijn positie als digitale stad verder versterken. Om deze uitdaging succesvol te voltooien bouwen we samen aan een stevig en veilig fundament om digitale diensten te kunnen leveren aan zowel burgers, ondernemers als bezoekers. Zo werken we aan vele ontwikkelingen zoals oplossingen voor een domein en opgaven, generieke voorzieningen, maar ook de implementatie van een cloud- en een data-platform. Om dit te kunnen doen hebben we in 2022 onze IT-expertise gebundeld en versterkt in een “I-Domein”. Zo is er onder andere een vakgroep privacy ingericht waarin alle privacy officers samenwerken. al lid van deze vakgroep speelt de nieuwe senior privacy officer een belangrijke rol om te zorgen dat de diensten en producten van de organisatie voldoen aan de privacyregels Net als in onze stad zijn de verschillende achtergronden en invalshoeken hierbij onze kracht.

Als onze nieuwe privacy officer adviseer en inspireer je de organisatie met goede ideeën voor diensten en producten, waarbij privacy een startpunt is in plaats van het eindpunt. Vanuit jouw expertise signaleer je ook eventuele knelpunten. Dit doe je door actief de besluitvorming gevraagd én ongevraagd te adviseren door keuzes en consequenties vooraf helder te schetsen. Vanuit jouw expertise help je de genomen besluiten te realiseren door jouw verdere uitwerking naar processen; van eerste schets tot en met de nazorg. Bij alles wat je doet houd je een scherp oog voor de stedelijke en wettelijke kaders van Amsterdam.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je helpt en ondersteunt proactief onder meer realisatieteams, product-owners en opgave-cockpits bij het realiseren van een passend beschermingsniveau.
 • Je helpt opgaveteams met het vinden van een juiste balans tussen waarborging van privacy en het gewenste niveau van dienstverlening. Dit doe je onder meer door het uitwerken van use cases en het testen van oplossingen in een kleine user group waarbij de balans tussen functionaliteit en gegevensbescherming optimaal gewaarborgd blijft.
 • Je denkt vanuit jouw expertise mee over de privacy-uitdagingen, potentiële oplossingen, ontwikkelingen en de ontwerp strategieën die je kunt toepassen in die situatie/ op die opgave.
 • Je adviseert (gevraagd en ongevraagd) over- en stelt verwerkersovereenkomsten, privacyverklaringen, privacyreglementen en -protocollen op. Je werkt binnen de concernafspraken op het gebied van privacy.
 • Je verzorgt de registraties in het wettelijk AVG-register en stelt effectbeoordelingen voor gegevensbescherming (DPIA) binnen de (keten)processen op.
 • Je inventariseert en stelt beheersmaatregelen voor op cluster- of opgaveniveau en de prioriteitstelling daarvan.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Digitalisering bij gemeente Amsterdam

Bewoners, ondernemers en bezoekers van de stad Amsterdam verwachten een optimaal functionerende stad die aansluit bij de digitale toekomst. Dat betekent dat wij als gemeente moeten blijven innoveren om een steeds sneller transformerende stad gepast te kunnen blijven coördineren en bedienen. Daarom digitaliseert het i-domein, het IT, Innovatie & Data onderdeel van gemeente Amsterdam, de dienstverlening aan de stad in rap tempo.

Zodat we een voorbeeldfunctie kunnen uitdragen in het op een veilige, verantwoorde en toekomstbestendige manier omgaan met technologie en informatie voor en in onze stad. Door een vooruitziende blik en inrichting van diensten, vormt de gemeente Amsterdam daarnaast een optimaal solide entiteit die bestand is tegen een toenemende dreiging van buitenaf voor ons digitale netwerk. Digitaliseren betekent hoofdzakelijk dat we fors investeren komende jaren in de hiervoor benodigde kennis en competenties van onze medewerkers, dat we gemeentebrede omscholingstrajecten voor banen van de toekomst organiseren en dat agile werken de norm is in het IT, Innovatie & Data onderdeel. Als jij voor gemeente Amsterdam als werkgever kiest kom je dus terecht in een digitaal zo optimaal mogelijk ingericht organisatieonderdeel, waarin de interne organisatie zo efficiënt mogelijk is ingericht. Werken bij gemeente Amsterdam betekent daardoor leren en kennis delen in een vooruitstrevende organisatie die de digitale maatschappij van nu en in de toekomst succesvol bedient.

De vakgroep privacy bestaat uit een team van privacy professionals, waarbij ieder lid eerste aanspreekpunt is voor een aantal directies. We werken nauw samen. Dillema`s waar we tegenaan lopen bespreken we in teamverband om elkaar te helpen en om van elkaar te leren.

Dit breng je mee

Voor deze functie Privacy officer beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau in het relevante vakgebied (bijv. Nederlands Recht).
 • Je bent een ervaren privacy officer met ruime ervaring in het privacy werkveld én gegevensbescherming in het algemeen (minimaal 2 tot 5 jaar), bij voorkeur in een complexe en omvangrijke organisatie.
 • Kennis van IT-toepassingen (ICT / Software / algoritme), architectuur, security en informatiebeheer.
 • Je hebt ruime ervaring in adviseren, borgen van processen via kennisoverdracht, kennis van techniek en je kunt wetgeving praktisch interpreteren en uitdragen.
 • Kennis van wet- en regelgeving op het gebied van bescherming van persoonsgegevens (in het bijzonder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (UAVG) én de werking van een Azure Cloud omgeving om het gehele werkterrein te kunnen overzien. 

Aan competenties breng je mee:

 • Plannen.
 • Omgevingsbewustzijn.
 • Klantgerichtheid.
 • Samenwerken.

Dit bieden we jou

Als Privacy officer kom je ons 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 6.103,- (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
 • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten.
 • Een mobiele telefoon en/of laptop.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk zondag 26 februari via de sollicitatiebutton.

 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure bestaat uit een cv/brief ronde en een gespreksronde. We hebben een selectiecommissie van 3 personen samengesteld, bestaande uit de leidinggevende, een p&o adviseur en een directe collega met wie je zult samenwerken.
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden fysiek of digitaal plaats, in de week van 26 januari 2023.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 januari 2023
Verloopdatum: 26/02/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. €6.103,-
Scroll naar boven