Universiteit Utrecht zoekt een

Privacy officer (hybride) directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek (0,8-1,0 fte)

Deel deze vacature:

Functie

De Directie Studenten, Onderwijs en Onderzoek (SO&O) is op zoek naar een privacy officer die zich onder andere bezighoudt met learning analytics. Learning analytics is het verzamelen, analyseren en interpreteren van data over studenten in het onderwijs. De universiteit zet learning analytics in bij het verder verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs, studentbegeleiding en onderwijsmateriaal. Als privacy officer werk je samen met de learning analytics-projectorganisatie.

Als privacy officer heb je de volgende taken:

 • Je adviseert over privacy, je traint medewerkers in de AVG en je bent het aanspreekpunt voor vragen over privacy.
 • Je zet privacy binnen de directie op de kaart en helpt de bewustwording voor privacy te vergroten.
 • Je adviseert bij de uitvoering van data protection impact assessments (DPIAs) en ondersteunt met het compleet maken van het verwerkingsregister.
 • Je ondersteunt ook bij het opstellen van verwerkingsovereenkomsten. Je handelt datalekken en inzageverzoeken af en stelt privacy-verklaringen op.

Je taken voor learning analytics bestaan uit:

 • het adviseren over privacy bij learning analytics-aanvragen, -onderzoeken en -projecten;
 • het ondersteunen bij het opstellen van DPIA’s;
 • het zorgen voor een up-to-date privacybeleid en -procedures voor learning analytics;

Als privacy officer ben je onderdeel van een multidisciplinair team dat een sleutelrol heeft in het realiseren van deze ambities.

Profiel

Wat breng je mee?

 • Je hebt werkervaring in het juridische werkveld, als privacy officer of als beleidsmedewerker.
 • Je hebt hbo- of academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van (de implementatie van) Europese privacywet- en regelgeving.
 • Je hebt kennis van informatiebeveiliging of je staat ervoor open om die kennis op te doen.
 • Je bent communicatief sterk en je kan je goed uitdrukken in het Nederlands en het Engels.Je hebt affiniteit met (hoger) onderwijs.
 • Je werkt prettig samen met collega’s uit verschillende disciplines.

Aanbod

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 – 1,0 fte) voor de duur van een jaar met – bij goed functioneren – uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De Directie Studenten, Onderwijs en Onderzoek (SO&O) is één van de ondersteunende directies en maakt onderdeel uit van de Universitaire Bestuursdienst. De directie SO&O ondersteunt het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht bij de ontwikkeling en uitvoering van het strategisch beleid ten aanzien van studenten, onderwijs, onderzoek en valorisatie en is verantwoordelijk voor de universiteitsbrede ondersteuning van en informatievoorziening aan studenten. De directie is gevestigd op het Utrecht Science Park in het Bestuursgebouw niet ver van het historische centrum van Utrecht.

Aanvullende informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Hanneke Poels-Ribberink (Teamleider Institutional Research), via j.h.poels-ribberink@uu.nl.

Solliciteren

Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Reageren uiterlijk

26/02/2023

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 9 februari 2023
Verloopdatum: 26/02/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Mininaal €2.960,- en maximaal €4.670,-
Scroll naar boven