Gemeente Maastricht zoekt een

Raadsadviseur (2,0 fte)

Gemeente Maastricht is op zoek naar 2 kandidaten voor de functie van Raadsadviseur (2,0 fte)

Deel deze vacature:

Gemeente Maastricht is op zoek naar 2 kandidaten voor de functie van
Raadsadviseur (2,0 fte)
32-36 uur

Werken voor de hoofdstad van het goede leven
In Maastricht werken bijna 2.000 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

De griffie
Als raadsadviseur werk je in een hecht team voor de gemeenteraad van Maastricht. De raadsgriffie bestaat uit ca. 8 fte, waaronder 4 raadsadviseurs en kenmerkt zich door professionaliteit, dynamiek en teamgeest. Dat moet ook, want de hectiek en de ambities zijn groot. De gemeenteraad van Maastricht wil goed geïnformeerd besluiten nemen en de inwoners en andere belanghebbenden daarin betrekken. Dit leidt tot kwalitatief betere besluiten in een intensief proces. De advisering en ondersteuning door de griffie speelt hierin een sleutelrol.

Dit ga je doen

 • Jij bent de rots in de branding voor de gemeenteraad van Maastricht. Als raadsadviseur ben je namelijk sparringpartner, ondersteuner, adviseur en expert op het gebied van de lokale democratie.
 • Samen met je collega’s zorg je goed voor de belangen en wensen van de raad.
 • Je gaat in gesprek met de raadsleden en adviseert hen bij het vervullen van hun rol. Bijvoorbeeld door te adviseren over het opstellen van moties, amendementen en andere voorstellen, zodat een vlotte en zorgvuldige besluitvorming gegarandeerd is. Kortom: als raadsadviseur werk je als rechterhand van de gemeenteraad met zijn 39 raadsleden en bijna even zoveel burgerleden.
 • Als raadsadviseur begeleid je het politieke besluitvormingsproces in een van de vier domeinen (sociaal, fysiek, economie & cultuur en algemene zaken).
 • Als secretaris van de domeinvergaderingen coördineer en begeleid je het proces van deze bijeenkomsten en trek je nauw op met de domeinvoorzitter bij de voorbereiding.
 • Je bent sparringpartner voor je collega’s van de griffie.
 • Je bent sterk in het samenwerken met de collega’s in de rest van de organisatie.
 • Deze functie kan in onderling overleg ook in 32 uur worden uitgevoerd.

Dit breng jij mee
De ideale kandidaat is iemand met een grote passie voor politiek en het lokale openbaar bestuur en heeft ervaring met de rol van de raad. Bestuurlijke affiniteit is een belangrijke voorwaarde. Je doorziet politieke en ambtelijke processen en weet wat ervoor nodig is om die soepel te laten verlopen. Je werkt van nature heel gestructureerd én bent flexibel. Je staat open voor nieuwe inzichten; je bent namelijk voortdurend op zoek naar hoe het beter kan. (Werk)ervaring is belangrijk, maar wie je bent en wat je brengt in het team en in je werk steken er bovenuit. Jouw belangrijkste drijfveer: zorgen dat de democratisch verkozen raadsleden in positie komen en hun rol optimaal kunnen vervullen!

Dit ben jij

 • Je verbindt: je hebt met samenwerking in de praktijk bewezen dat je uitstekend verbindingen kunt leggen en relaties kunt onderhouden, en behouden, ook als het er even stevig aan toe gaat. Dat vraagt een diplomatieke, toegankelijke en klantgerichte houding. Je opereert weliswaar daadkrachtig en zelfbewust, maar weet ook wanneer je even een stapje terug moet doen.
 • Je pakt door: je weet met daadkracht ideeën werkelijk in praktijk te brengen en doet dat het liefst samen met anderen. Handen uit de mouwen dus! Die instelling blijkt uit concrete resultaten die je in het verleden hebt behaald.
 • Je bent vaardig: natuurlijk heb je sterke communicatieve vaardigheden en gaat het schrijven van teksten je goed af. Je hebt als basis een relevante, universitaire opleiding afgerond, bij voorkeur bestuurskundig of vergelijkbaar, en werkervaring opgedaan bij een (gemeentelijke) overheidsorganisatie.


Dit bieden wij jou
Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis van 1,0 fte (36 uur per week, waarbij de functie in deeltijd invullen altijd bespreekbaar is).

Het salaris wordt ingepast in schaal 12 (€ 5.008 – € 6.777), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen.

Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP. Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan vóór vrijdag 17 mei 2024 en stuur ons je motivatie en cv via onze sollicitatiepagina. Eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Peter Peeters, raadsgriffier, bereikbaar op 06 – 2742 0318 of via Peter.Peeters@gemeenteraadmaastricht.nl. Arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je stellen aan Sven Kok, telefoonnummer 06 – 1528 6858 of Sven.Kok@maastricht.nl.

Een eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 23 mei 2024 in de ochtend. Een eventuele 2e gespreksronde zal plaatsvinden op maandag 27 mei 2024 in de middag. Gelieve met deze data rekening te houden.

Deze vacature is zowel intern en extern tegelijkertijd gepubliceerd. Medewerkers van de gemeenten Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Provincie Limburg gelden als interne kandidaten en hebben (indien geschikt) voorrang.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 april 2024
Verloopdatum: 17/05/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Maastricht

Provincie

Limburg

Salarisindicatie

5008 - 6777
Scroll naar boven