Provincie Zuid Holland zoekt een

Jurist bezwarencommissie & klachtfunctionaris

Wil jij een bijdrage leveren aan adequate rechtsbescherming in Zuid-Holland?

Deel deze vacature:

Wil jij een bijdrage leveren aan adequate rechtsbescherming in Zuid-Holland? Als jurist werk je met binnengekomen bezwaarschriften en klachten van burgers, bedrijven en andere bestuursorganen. Daarbij onderzoek je veelal eerst of er ruimte is voor een informele oplossing van het geschil. In deze functie heb je te maken met een grote diversiteit aan rechtsgebieden over vaak maatschappelijk en politiek relevante thema’s waarin je je verder kunt ontwikkelen. Enthousiast geworden?

Jurist bezwarencommissie & klachtfunctionaris

Den Haag | 36 uur | Bestuur / Advies / Beleid | Wo | Salarisschaal 11 | € 3.935 – € 5.564

Dit ga je doen
Als jurist ondersteun je in de rol van secretaris de onafhankelijke bezwarencommissie en klachtfunctionaris bij de advisering over bezwaarschriften en klachten. Daarbij hecht de provincie bijzonder veel waarde aan toepassing van de informele aanpak door waar mogelijk tot een minnelijke oplossing van het geschil te komen. Wanneer het niet mogelijk blijkt het geschil buiten de formele procedure op te lossen, bereid je de hoorzitting bij de onafhankelijke bezwarencommissie of klachtfunctionaris voor. Jij bent de inhoudelijke sparringpartner voor de bezwarencommissie en klachtfunctionaris. Ook fungeer je als contactpersoon en spil tussen de commissie/klachtfunctionaris en partijen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. De bezwaarzaken die je behandelt beslaan een groot aantal rechtsgebieden zoals het omgevingsrecht, subsidierecht, milieurecht, handhavingsrecht, natuurbeschermingsrecht en verzoeken op grond van de Wet open overheid.

Als secretaris zie je erop toe dat er een volledig procesdossier is en schrijf je een voorbereidende nota. Daarnaast woon je de hoorzitting bij. De hoorzittingen zijn in beginsel fysiek en in enkele gevallen digitaal. De hoorzittingen van de bezwarencommissie vinden plaats op donderdagmiddag. Op donderdag vinden ook de meeste overige (fysieke) overleggen plaats en het hele team Rechtsbescherming is die dag aanwezig.

Dit maakt de functie interessant

 • Grote afwisseling in je werk door complexe juridische vraagstukken binnen diverse rechtsgebieden;
 • Veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en je rol vorm te geven;
 • Veel ruimte om je eigen tijd in te delen en vanuit huis te werken.


Dit is jouw profiel
Je bent een pragmatisch ingesteld persoon en kunt goed omgaan met deadlines. Zowel je schriftelijke als mondelinge communicatie is duidelijk en je kunt snel schakelen. Hiernaast ben je in staat om oplossingsgericht en klantgericht te denken en te handelen. Zelfstandig en zorgvuldig te werk kunnen gaan is jou op het lijf geschreven. Je voelt je thuis in een organisatie waar je veel ruimte en verantwoordelijkheid krijgt.

Verder heb je:

 • Een wo-master in een juridische richting dan wel afgeronde hbo opleiding rechten;
 • Ervaring met de bezwaarprocedure (bij voorkeur) in de rol van secretaris van een bezwarencommissie of soortgelijke functie;
 • Ruime kennis van de Algemene wet bestuursrecht en bij voorkeur ook kennis van en ervaring met één of meerdere van de hierna genoemde rechtsgebieden: omgevingsrecht, natuurbeschermingsrecht, handhavingsrecht, subsidierecht en Woo;
 • Kennis van en ervaring met klachtbehandeling als bedoeld in hoofdstuk 9 van de Awb en ervaring met mediation is een pré.

Sluit deze vacature niet aan bij wat je zoekt, maar wil je wel bij ons komen werken? Wij hebben nog andere toffe functies openstaan!

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 11
 • Maandsalaris exclusief IKB: min. € 3.935 – max. € 5.564
 • Jaarsalaris inclusief IKB: min. € 57.791 – max. € 81.712
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3% tot aan het einde van je schaal
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uur: 36


Daarnaast krijg je:

 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je onder andere inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris;
 • De mogelijkheid om thuis je werkplek goed in te richten. Denk aan een bureau, beeldscherm en andere voorzieningen;
 • Een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid van € 5.000,- per 5 jaar. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie;
 • De ruimte om je werkweek flexibel in te delen. Samen met je collega’s bepaal je waar je werkt. Deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Dat geeft een goede werk- privébalans;
 • Bij ons is een fulltime werkweek 36 uur. Wil je meer werken? Dat kan in overleg, met een maximum van 40 uur. Je bouwt dan wekelijks extra verlof op.

Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken
In deze functie kom je te werken bij de opdracht Rechtsbescherming, die nauw verbonden is met Juridische Zaken. Momenteel bestaat de opdracht Rechtsbescherming uit 9 vaste collega’s (1 coördinator, 6 juristen en 2 juridisch administratief ondersteuners). Naast de behandeling van bezwaren en klachten behandelt de opdracht Rechtsbescherming ook administratieve beroepen en geven wij uitvoering aan enkele bijzondere wetten. Bij de uitvoering van bijzondere wetten kun je denken aan bijvoorbeeld de Wegenverkeerswet en Participatiewet. We hebben een gezellig, hardwerkend en betrokken team. Wanneer nodig nemen wij werk van elkaar over en thuiswerken behoort tot de opties. Op de donderdagen zijn wij in verband met de hoorzittingen en overleggen op kantoor. Op de overige dagen zijn er ook regelmatig collega’s aanwezig.

Over de provincie
De provincie Zuid-Holland is niet alleen een mooi stukje Nederland, maar ook een interessante overheidsorganisatie. Als middenbestuur zitten we letterlijk tussen de Rijksoverheid en de gemeenten in. Praktischer dan het Rijk en een grotere scope dan een gemeente. Groot genoeg om echte impact in de regio te maken en klein genoeg voor korte lijnen, een platte organisatie en veel ruimte voor eigen inbreng van medewerkers. Samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners werken we aan oplossingen. Werken bij de provincie betekent dat jij hier een rol in speelt.

Als werkgever hebben wij vertrouwen in onze mensen en hun expertise. We zorgen goed voor je en je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Maar je moet het wel zelf willen regelen en zelf keuzes durven maken. De kaders zijn niet altijd duidelijk. Je moet bij ons een beetje van zwemmen en persoonlijke ontwikkeling houden. Ook hechten we veel waarde aan diversiteit en inclusie. We streven naar een organisatie waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd, sociaaleconomische achtergrond of arbeidsvermogen. Om die reden moedigen we iedereen aan te solliciteren die zich kan identificeren met het vacatureprofiel hierboven.

Sollicitatieprocedure
Enthousiast geworden, maar zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor inhoudelijke informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Edwin Gabriels, Coördinator Rechtsbescherming, via 06 1190 7640.

Als je vragen hebt over de sollicitatieprocedure dan kun je terecht bij Joey Visser, Adviseur Werving & Selectie, via 06 3101 5847.

Een schrijftest kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Als interne kandidaat behoud je je rechtspositie

Deze vacature staat zowel intern als extern uit. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) werving – en selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 april 2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 3.935 - € 5.564
Scroll naar boven