Gemeente Epe zoekt een

Secretaris Commissie Bezwaarschriften

Ben jij klaar voor een boeiende juridische uitdaging waarin jouw vaardigheden het verschil maken? Wil je een actieve rol spelen in het waarborgen van eerlijke besluitvorming en bijdragen aan de professionalisering van onze organisatie? Ga dan aan de slag als Secretaris van de Commissie Bezwaarschriften bij de gemeente Epe. Deze unieke juridische functie biedt jou de kans om je expertise in bezwaarprocedures verder te ontwikkelen, en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onze dienstverlening.

Deel deze vacature:

Secretaris Commissie Bezwaarschriften (24 uur)

Ben jij klaar voor een boeiende juridische uitdaging waarin jouw vaardigheden het verschil maken? Wil je een actieve rol spelen in het waarborgen van eerlijke besluitvorming en bijdragen aan de professionalisering van onze organisatie? Ga dan aan de slag als Secretaris van de Commissie Bezwaarschriften bij de gemeente Epe. Deze unieke juridische functie biedt jou de kans om je expertise in bezwaarprocedures verder te ontwikkelen, en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onze dienstverlening.

Wat ga je doen?

Als Secretaris van de Commissie Bezwaarschriften vervul je een essentiële rol in het ondersteunen van de Commissie bij de afhandeling van bezwaarschriften. Je hebt een coördinerende functie waarbij je bezwaarprocedures beheert. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van zaken, help je bij het vinden van relevante wet- en regelgeving en bied je gevraagd en ongevraagd juridisch advies. Na de hoorzittingen stel je namens de commissie weloverwogen adviezen op. Hier komt jouw juridische expertise tot volle bloei, en zorg je voor eerlijke besluitvorming.

Onze organisatie is volop in ontwikkeling en we streven ernaar om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Als Secretaris Commissie Bezwaarschriften speel jij hierin een belangrijke rol. Je krijgt voldoende mogelijkheid om jouw eigen ideeën in te brengen, de functie én jezelf verder te ontwikkelen.

Wat bieden we jou?

Wij streven naar jouw werkgeluk en investeren in jouw welkom met een uitgebreid onboardingsprogramma. Met een salaris tot maximaal €5.009,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10) en flexibele werktijden geniet jij van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • Laptop en telefoon (of een netto vergoeding van €29,03 voor het gebruik van je eigen telefoon).
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Deelname aan ABP-pensioenregeling.
  • Collectieve zorgverzekering.
  • Thuiswerkvergoeding van €3,- netto per thuiswerkdag.
  • Reiskostenvergoeding, ongeacht je vervoermiddel.
  • Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% boven op je salaris, met opties zoals een leasefiets of extra vrije dagen.

Wie ben jij?

Als Secretaris Commissie Bezwaarschriften beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt de gave om complex juridisch jargon om te zetten in begrijpelijke taal en je kunt je gedachten helder, klantgericht en goed onderbouwd uitdrukken. Je bent een punctuele en analytische professional die in staat is om werkzaamheden efficiënt te plannen en te organiseren binnen de vastgestelde deadlines. Bovendien ben je zelfverzekerd genoeg om anderen aan te spreken op hun gedrag en handelen, terwijl je te allen tijde integer omgaat met vertrouwelijke informatie. Verder beschik jij over:

  • Een afgeronde opleiding Rechten op minimaal hbo-niveau;
  • Minimaal 3 jaar juridische werkervaring, bij voorkeur binnen de gemeentelijke overheid;
  • Actuele kennis van de Algemene wet bestuursrecht en aspecten van omgevingsrecht.

Wie zijn wij?

Gemeente Epe heeft 33.000 inwoners en ruim 200 betrokken collega’s en is een recreatie gemeente met veel natuurschoon. Elke dag werken we samen met onze inwoners en ondernemers om onze gemeente een stukje mooier, zorgzamer, veiliger en duurzamer te maken. De sfeer is informeel, de communicatielijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen initiatief. Er zijn tal van mogelijkheden om door te groeien en je te ontwikkelen. Bij gemeente Epe kies je voor een baan die er écht toe doet.

Ons team Juridische Zaken bestaat uit zes mensen die vol enthousiasme en betrokkenheid hun vak uitoefenen. Samen werken wij aan diverse juridische vraagstukken, handelen verzoeken van inwoners af en weten juridische processen te optimaliseren.

Laten we kennismaken!

Zijn wij een match? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet. Solliciteren kan tot en met 19 december via de sollicitatiebutton op Werken in Gelderland, t.a.v. Dennis Brugge (teamleider Communicatie en Juridische Zaken). We beoordelen de sollicitaties doorlopend en geven je zo snel mogelijk een reactie.

Heb je nog vragen of wil je eerst eens kennismaken met een kop koffie? Onze teamleider Dennis staat je graag te woord via dennis.brugge@epe.nl of 14 0578.

Een referentiecheck maakt deel uit van de selectieprocedure. Een dag meelopen behoort ook tot de mogelijkheden.

Externe toevoeging

Meer informatie over onze gemeente? Neem een kijkje op www.epe.nl of volg ons op LinkedIn, Facebook, X of Instagram.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 november 2023
Verloopdatum: 29/11/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Epe

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max €5009
Scroll naar boven