Gemeente Nieuwegein zoekt een

Secretaris Bezwaarschriftencommissie

Deel deze vacature:

Vind jij het leuk om te schakelen in een bestuurlijk juridische omgeving? Word jij blij van de juiste én tijdige afhandeling van bezwaren? Ben jij een teamplayer die het liefste samen met collega’s bouwt aan een stevig team juridische zaken die de ambities waarmaakt? Lees dan snel verder!

Wij zijn op zoek naar een

Secretaris Commissie Bezwaarschriften en Klachtencoördinator
Leerwerktraject mogelijk

Opheusden | 32-36 uur | schaal 9 (max. € 4.208,-) | HBO werk- en denkniveau

Ben jij onze ideale kandidaat?
Als secretaris van de commissie bezwaarschriften werk en denk je minimaal op hbo-niveau. Je bent de drijvende kracht achter de commissie, je bereidt de commissiezitting inhoudelijk voor en treedt tijdens de zitting op als secretaris. Na de zitting stel je tijdig het advies op. Ook bewaak je de voortgang van de bezwaarprocedures. Je vormt samen met de administratief juridisch medewerker het secretariaat van de commissie bezwaarschriften. Jouw takenpakket wordt aangevuld met het afhandelen van Woo-verzoeken en daarnaast treed je op als klachtencoördinator. Juridisch ben je breed inzetbaar, zowel in het fysieke als sociale domein. Je beschikt over een zeer goede kennis van het bestuursrecht en aantoonbare kennis van de diverse vakgebieden en de relevante wet- en regelgeving. Je hebt kennis van ontwikkelingen op bestuurlijk-juridisch gebied en de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om onder (tijds)druk te schakelen tussen verschillende onderwerpen en daarbij het overzicht en het doel voor ogen te houden. Je bent punctueel, hebt oog voor beslistermijnen en bent sterk in planmatig werken. Je bent resultaat- en klantgericht en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Ambitie stellen we op prijs: je krijgt volop ruimte om kansen te creëren en te pakken.

Wat ga je doen?

 • Je coördineert de inkomende bezwaarschriften.
 • Je toetst bezwaren aan ontvankelijkheid.
 • Je bereidt het proces van de hoorzitting en de advisering inhoudelijk voor.
 • Na de hoorzitting stel je namens de commissie het advies op.
 • Regie voeren op het proces van de Woo-informatieaanvragen en ervoor zorgen dat deze binnen de wettelijke termijn, met input van de vakafdeling, worden afgehandeld.
 • Je coördineert en bewaakt klachtdossiers, neemt contact op met de indiener van de klacht en verantwoordelijke afdelingsmanager en adviseert klachtbehandelaars indien nodig met de formele beantwoording van klachten.
 • Je werkt samen met collega’s aan de doorontwikkeling van de werkprocessen, waaronder de informele aanpak in bezwaar.
 • Je adviseert en ondersteunt bij het opstellen van juridische correspondentie, contracten, besluiten en gemeentelijke regelgeving.
 • Je biedt ondersteuning bij implementatie, interpretatie en toepassing van wet- en regelgeving.
 • Je vervult organisatiebreed een helpdeskfunctie voor wat betreft juridische vragen en opdrachten.

Onze organisatie en de afdeling
Neder-Betuwe is een groeigemeente met een duidelijke eigen identiteit. In de zes dorpen is het goed wonen en werken. Dat komt onder meer door de voorzieningen, de weg- en spoorverbindingen, de innovatieve bedrijven, natuur en recreatie. Onze gemeente van 25.000 inwoners is klein maar ambitieus. Er gebeurt van alles op sociaal en economisch gebied en de gemeente als organisatie beweegt hierin mee, adviseert en faciliteert. De lijnen binnen de organisatie zijn kort en de contacten zijn informeel en collegiaal. Er zijn drie afdelingen: de Sociale Pijler, de Fysieke Pijler en de pijler Bedrijfsvoering. De pijler Bedrijfsvoering helpt de collega’s om de grote ambities waar te maken.

Het team Juridische zaken valt onder Bedrijfsvoering en bestaat – naast de secretaris van de bezwarencommissie – uit twee juridisch adviseurs, waarvan een ook controller, een administratief juridisch medewerker, een privacy officer en een medewerker verzekeren.  Kijk ook eens op onze website.

Wat bieden wij jou

 • op de eerste plaats een afwisselende baan binnen een innovatieve afdeling en ambitieuze organisatie met ongeveer 150 maatschappelijk betrokken collega’s;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband;
 • schaal 9 (maximaal € 4.208,- bruto per maand) op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden in een aanloopschaal;
 • een Individueel Keuzebudget van 17,05% van het salaris, voor onder andere extra inkomen, extra verlof of de aanschaf van sport- en/of thuiswerkfaciliteiten (bijvoorbeeld fiets, iPad);
 • ruim aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling;
 • een goede reiskostenvergoeding als je verder dan 10 kilometer van het gemeentehuis woont.

Enthousiast?
De functie staat open voor iedereen die zich in het profiel herkent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in teams bijdraagt aan de effectiviteit van het werk. Beschik jij over de gevraagde talenten of beschik je niet over alles wat we vragen, maar denk jij wel dat je onze ideale kandidaat bent? We spreken je graag!

Je kunt solliciteren met een brief en CV voor 5 november 2022 via onze sollicitatiepagina. Stel jij je liever op een andere manier voor via een communicatiemiddel dat beter jou past? Leuk! Mail jouw motivatie naar sollicitatie@nederbetuwe.nl.

Informatie
Vragen over de procedure: Margot van Schaijk, Team P&O, bereikbaar via 06-20866856
Vragen over de functie: Nicolien de Geus, manager Bedrijfsvoering, bereikbaar via 06- 51639612

Procedure
De gesprekken vinden plaats op donderdag 10 november 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Secretaris Bezwaarschriftencommissie, Klachtencoördinator, Juridisch, Fysiek Domein, Sociaal Domein, Bestuurlijk, Bestuursrecht, Gemeentelijke regelgeving, Overheid

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 19 oktober 2022
Verloopdatum: 05/11/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Opheusden

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max. € 4.208,-
Scroll naar boven