Gemeente Hilversum zoekt een

Secretaris commissie bezwaarschriften

Deel deze vacature:

Ben jij die doortastende jurist met affiniteit met het bestuursrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt je functie in?

Wij bieden je een prachtfunctie binnen een resultaatgerichte, dynamische en veeleisende werkomgeving. Je taak houdt niet op bij het ondersteunen van de Commissie Bezwaarschriften, door conceptadviezen te schrijven en hoorzittingen bij te wonen. Je probeert ook, waar dat kan, zaken oplossingsgericht te benaderen en op zoek te gaan naar een voor alle partijen aanvaardbare uitkomst. Dat houdt in: buiten de vaste kaders denken, zonder de juridische context uit het oog te verliezen. Dit geldt evenzo voor zaken die via ambtelijk horen kunnen worden afgedaan, en voor de overige taken binnen je werkterrein, zoals het geven van algemeen juridisch advies.

Ga je graag het gesprek aan en wil je actief en op professionele wijze bijdragen aan een goede verstandhouding tussen burger en overheid, óók als de verhoudingen verhard zijn, dan ben je de juiste persoon die wij zoeken.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde academische juridische opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol;
 • Je hebt minimaal 3 jaar kennis van en ervaring op het gebied van het bestuursrecht;
 • Je beschikt over een frisse en vernieuwende werkmentaliteit;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je weet op een verbindende manier anderen van je standpunten te overtuigen en houdt daarbij oog voor de relatie;
 • De door jou gesignaleerde knelpunten pak je op een initiatiefrijke en proactieve manier op;
 • Je beschikt over analytisch vermogen, creativiteit en lef en hebt bovenal een goed gevoel voor humor.

Team juridische zaken, inkoop en subsidies

Als secretaris van de commissie bezwaarschriften kom je te werken bij het team Juridische zaken, Inkoop en Subsidies van de afdeling Interne advisering. Het secretariaat van de commissie bezwaarschriften bestaat uit vier juristen en twee administratief medewerkers.

De samenleving en de rol van de (lokale) overheid is sterk aan het veranderen. Als adviseur denk je mee over ontwikkelingen in de samenleving in relatie tot ons gemeentelijk handelen. Je adviseert de organisatie hoe de gemeente kan meebewegen met nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken. Dit betekent dat je de regels moet kunnen vertalen naar de bedoeling die er door het rijk of de gemeenteraad aan is gegeven: flexibel daar waar het kan en rechtlijnig daar waar het moet.

Gemeente Hilversum, mediastad in het groen

Zorgen voor nu en werken aan morgen

Met bovenstaand motto leggen we de verbinding tussen onze ambities voor Hilversum in de toekomst en de wensen en behoeftes die op dit moment bij de Hilversummers leven.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een fundament waar we Hilversum verder op uitbouwen. Naar elkaar omkijken, goed bereikbare voorzieningen voor inwoners die dat nodig hebben, en veilige buurten vinden wij belangrijk. Het is onze wens dat inwoners voor elkaar zorgen en dat mensen zaken in hun eigen buurt of wijk kunnen regelen. En als het nodig is bieden we zorg of ondersteuning. Maar er is meer: ook toekomstbestendige werkgelegenheid, bereikbare woningen, een duurzame leefomgeving en voorzieningen op het gebied van sport, kunst en cultuur staan hoog op onze agenda.

Als gemeente willen we ín de maatschappij staan, niet ernaast. Hilversum moet een leefbare en veilige stad zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar inwoners zich gewaardeerd voelen en waar mensen zich in hun werk en vrije tijd kunnen ontplooien. Om samen met de Hilversummers op te trekken, blijven we in contact met inwoners, bedrijven en organisaties. Op die manier komen hun zorgen, ideeën en wensen rechtstreeks bij ons terecht.

Wat bieden wij je?

 • Je krijgt een 36-urige werkweek.
 • We bieden je een contract van 1 jaar met de intentie om dit na een jaar om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Jouw salaris valt in schaal 11, deze loopt van € 3.701,= tot en met € 5.372,= bruto per maand op basis van 36 uur per week. In samenspraak met jou schalen we je in, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Aanvullend krijg je iedere maand nog een Individueel Keuzebudget (IKB) tot je beschikking van 17,05%. Per maand is dit minimaal € 631,02 tot maximaal € 915,92 bruto bovenop je salaris. Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden;
 • Je krijgt van ons een telefoon en laptop tot je beschikking;
 • Hilversum biedt een NS business card aan met 100% vergoeding voor woon-werkverkeer met OV;
 • Je bouwt een goed pensioen op bij ABP;
 • Tevens heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en voor diverse andere verzekeringen kun je korting krijgen;
 • Wij hebben een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden op vakgebied en persoonlijke ontwikkeling. De Hilversum Academie is een platform waar de gemeente Hilversum trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt voor alle medewerkers. Vanaf je eerste werkdag kun je hier zelf gebruik van maken;
 • Een gezonde werk- en privébalans vinden wij belangrijk! Afhankelijk van je functie kun je bij ons hybride werken.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure bel gerust even met Maartje Geertman (teammanager JIS), telefoon 06-28834825.

Interesse?

Voor nu heb je de mogelijkheid om tot en met maandag 27 februari 2023 te reageren via de sollicitatiepagina. Als er voor die tijd kandidaten reageren die goed aansluiten bij het profiel dan gaan wij met diegene alvast in gesprek.

Nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat er speelt bij gemeente Hilversum en wil je een indruk van je toekomstige collega’s krijgen? Kijk of volg ons dan op LinkedInTwitterInstagram of Facebook

Hilversum wil een leefbare en veilige stad zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht waar jij of je familie vandaan komt, hoe je er uit ziet en van wie je houdt. Dit geldt ook voor de gemeentelijke organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 13 februari 2023
Verloopdatum: 27/02/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Hilversum

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

€ 3.701,= tot en met € 5.372,= bruto per maand
Scroll naar boven