Kifid zoekt een

Secretaris-jurist Financiële Dienstverlening

Ga jij als jurist direct op zoek naar de kern van een geschil? Ben je nieuwsgierig naar de klacht achter de klacht? Denk je in oplossingen en zie je jezelf als een bemiddelaar? Weet jij bovendien complexe juridische materie simpel en helder te presenteren? Dan is Kifid op zoek naar jou! Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) is het laagdrempelige en deskundige klachteninstituut waar consumenten en kleinzakelijke ondernemers terecht kunnen met klachten over financiële producten of diensten.

Deel deze vacature:

Wat je gaat doen

Als jurist bij Kifid werk je in één van de twee teams die het proces van de klachtbehandeling begeleiden. Op dit moment is er ruimte binnen het team dat bank-, hypotheek- en effectenklachten behandelt. Mocht het nodig zijn, dan behandel je ook verzekeringsklachten.

Het is een veelzijdige rol, waarin je veel verschillende soorten klachten behandelt, bijvoorbeeld over een BKR-registratie, spoofing of overkreditering.

Je verdiept je bij elke klacht in beide partijen en je zorgt ervoor dat zij zich gehoord voelen. Als er sprake is van een kennisachterstand bij een van de partijen, draag jij bij aan het bieden van een gelijk speelveld. In eerste instantie onderzoek je de mogelijkheid om te bemiddelen. Als dit geen oplossing biedt, dan begeleid je de zaak verder in het proces van hoor en wederhoor en zal de zaak uiteindelijk worden voorgelegd aan de Geschillencommissie van Kifid. Jij bereidt dan de zitting voor en je schrijft de conceptuitspraak. Je krijgt de kans je positie met veel eigen verantwoordelijkheid in te richten en hebt vanaf het eerste moment rechtstreeks contact met partijen. Binnen je dagelijkse werkzaamheden werk je nauw samen met de naaste juristen uit het team en heb je overleg met de leden van de Geschillencommissie.

Jouw profiel

Je bent een ruimdenkende en oplossingsgerichte jurist. Je bent communicatief vaardig, analytisch, komt snel tot de kern en hebt een uitstekend inlevingsvermogen. Je bent overtuigend, besluitvaardig en weet verwachtingen te managen. Daarnaast ben je in staat om complexe materie in heldere taal op te schrijven.

Kifid vraagt verder van je:

 • een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht is een harde eis;
 • minimaal drie jaar relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan in de advocatuur, de rechterlijke macht, het onderwijs of bij een financiële dienstverlener;
 • ervaring met financieel recht is een pre;
 • ervaring met procederen en bemiddelen is een pre;
 • uitstekende schrijfvaardigheid.

Je werkomgeving

Werken bij Kifid is werken in het hart van de financiële dienstverlening. De cultuur is informeel en je komt te werken in een organisatie vol proactieve, ambitieuze en klantgerichte professionals, die graag met je samenwerken. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen met elkaar. In totaal zijn circa 75 medewerkers werkzaam bij Kifid, waarvan 45 juristen, die met elkaar zorgen dat jaarlijks ongeveer 3.000 klachten inhoudelijk kunnen worden behandeld. Kifid biedt een oplossing door bemiddeling of door een (meestal) juridisch bindende uitspraak. Het kantoor van Kifid is gevestigd in de Monarch, op max 10 minuten loopafstand van CS Den Haag.

Wat kun je van ons verwachten?

Je start met een on the job opleiding waarbij een collega uit je team jouw vaste aanspreekpunt is en je wegwijs maakt in de werkprocessen. Ook heb je een vast aanspreekpunt binnen de geschillencommissie en via intervisie en dossieroverleg in kleine groepen heb je altijd iemand om mee te sparren over de juridische materie.

En verder:

 • een jaarcontract met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren;
 • de salarisschaal loopt van € 3.365,- tot € 5.900,- bruto per maand op basis van 38 uur per week; je wordt ingeschaald op basis van je relevante werkervaring;
 • een eindejaarsuitkering in de vorm van een 13e maand;
 • 8% vakantiegeld over 13 maanden;
 • 27 vakantiedagen (bovenwettelijke dagen kopen of verkopen is mogelijk);
 • thuiswerkmiddelenregeling en internetvergoeding voor het thuiswerken;
 • deelname aan onze pensioenregeling;
 • uitgebreide opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Interesse?

Je kan je sollicitatie richten aan de afdeling HRM; Jacqueline Pikaar: hrm@kifid.nl.

Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Esther Jessurun d’Oliveira,

manager Kifid via telefoonnummer: 070-333 8 999.

Een assessment en een pre-employment screening maken standaard deel uit van de sollicitatieprocedure.

Je vindt onze privacyverklaring voor sollicitanten op onze website.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 7 november 2023
Verloopdatum: 08/01/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

De salarisschaal loopt van € 3.365,- tot € 5.900,- bruto per maand o.b.v. 38 uur per week.
Scroll naar boven