Senior Aanbestedingsjurist

Deel deze vacature:

Weet jij als jurist alles van aanbesteden en contracten? En wil je meewerken aan slim, sociaal en duurzaam inkopen?

Om slimme infrastructuur, technologische innovaties, energietransitie en natuurontwikkeling mogelijk te maken, kopen we onze producten en diensten slim, sociaal én duurzaam in. Als senior aanbestedingsjurist kan jij hierin het verschil maken voor de samenleving. Van relatief kleine projecten tot complexe Europese aanbestedingen; jij gaat er mee aan de slag. Je probeert steeds de juridisch beste oplossingen te vinden voor onze interne opdrachtgevers en onze externe samenwerkingspartners.

Jouw baan

Jij bent het aanspreekpunt voor collega’s die moeten aanbesteden, want je opdrachtgevers komen uit heel de organisatie. Hierdoor ben je betrokken bij veel verschillende juridische inkoopvraagstukken; van langlopende projecten tot ad hoc vragen. Jouw dag is iedere keer anders. Je adviseert bijvoorbeeld over een innovatief project als zonnepanelen op vangrails, toetst een raamcontract of kijkt met de collega’s van inkoop mee of er sprake is van belangenverstrengeling. En als er een geschil is met een leverancier, dan denk je actief mee over een oplossing. Elke 2 weken sluit je aan bij het adviseursoverleg, zodat je goed op de hoogte bent van de aanbestedingstrajecten in de organisatie.

Collega’s van Inkoop maken gebruik van jouw actuele kennis over wetgeving en jurisprudentie en samen met de andere aanbestedingsjurist ben jij verantwoordelijk voor de juridische (kaderstellende) documenten. Denk aan het opstellen van algemene inkoopvoorwaarden voor alle provincies. Je overlegt hiervoor met aanbestedingsjuristen van de andere provincies. Ook ben je betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie. Zo werkt de provincie datagedreven en om dit goed te doen kopen we diensten in, bijvoorbeeld algoritmen of clouddiensten. Jij kijkt welke contracten daar bij horen en zorgt dat het intellectueel eigendom en eigenaarschap goed is geregeld.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen € 60.129 en € 85.580 (schaal 12) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuzebudget van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per 5 jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. ‘Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Als nieuwe collega maak je onderdeel uit van het team Inkoop dat bestaat uit contractadviseurs, inkoopadviseurs, team social return, inhuurdesk en nog een aanbestedingsjurist. Wat ons team kenmerkt? Nieuwe collega’s geven aan dat ze zich snel onderdeel voelen van het team en dat ze makkelijk in contact komen met managers en andere collega’s. Het jaarlijkse teamuitje en sectordag worden ook weer georganiseerd, dus wie weet ontmoet jij binnenkort je nieuwe collega’s!

Dit ben jij

 • Jij bent het aanspreekpunt voor collega’s en je schakelt makkelijk tussen projecten en ad hoc vragen;
 • Je draagt graag bij aan de ontwikkeling van de provincie;
 • Je werkt actief aan het bijhouden van kennis over jouw vakgebied en je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen.

Verder heb je:

 • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op WO-niveau;
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een soort gelijke functie in een complexe publieke organisatie;
 • Je beschikt over actuele kennis van het contracten- en aanbestedingsrecht;
 • Ruime ervaring met aanbestedingen voor leveringen, diensten en werken.

Word onze nieuwe collega

Reageer vóór 7 juni 2022 via de sollicitatiebutton. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Edith Brandt. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Antje Truggelaar, teamcoördinator Inkoop, via 06 – 52406225. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 mei 2022
Verloopdatum: 07/06/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Max. € 85.580,- per jaar
Scroll naar boven