ICTU zoekt een

Senior bedrijfsjurist

Deel deze vacature:

Voel jij je als een vis in het water in een dynamische projectorganisatie en heb je hart voor de publieke zaak? Heb je een brede juridische kennis en schakel je graag tussen gevarieerde casussen? Dan ben jij de senior bedrijfsjurist die we zoeken!

Wat maakt werken bij ICTU voor jou leuk?

We bieden je een uitdagende functie in een dynamische onderneming. ICTU kent een prettige informele werksfeer en heeft korte lijnen naar het management. De jurist zit ‘dicht bij het vuur’ en er is veel ruimte voor eigen initiatief. ICTU is een lerende organisatie. We hebben een cultuur die kennisdelen en leren stimuleert en die bijdraagt aan het werkplezier van onze medewerkers. Dit leidt weer tot goede kwaliteit en resultaat van onze opdrachten en dus tot tevreden opdrachtgevers.

Onze missie: ICTU werkt aan een betere digitale overheid. ICTU werkt sámen met overheidsorganisatie vóór Nederland. Dat maakt werken bij ICTU leuk, boeiend én maatschappelijk relevant. Kijk voor meer informatie over onze projecten en over werken bij ICTU op ictu.nl.

Hoe ziet je werk eruit?

Je bent hét aanspreekpunt voor juridisch advies in de breedste zin van het woord en verantwoordelijk voor de contacten tussen ICTU en (overheids)juristen en/of advocaten. Je schakelt afwisselend met de directie(secretaris), opdrachtverantwoordelijken, projectsecretarissen, het projectbureau, het inkoopteam en leveranciers. Dit vraagt om pragmatisme en schakelen tussen verschillende vraagstukken die op je af komen.

Je weet draagvlak te creëren bij partijen met mogelijk tegengestelde belangen.

Je adviseert over en draagt zorg voor de juistheid van de contracten met opdrachtgevers -waaronder intellectueel eigendom en aansprakelijkheid- en behandelt complexe dossiers.

Je vertaalt nieuwe wetgeving naar de relevante werkprocessen en houdt de juridische informatievoorziening op orde.

Je adviseert gevraagd en ongevraagd de bestuurder van ICTU over uiteenlopende juridische vraagstukken. Denk o.a. aan de governance, het beleid van ICTU en over organisatorische vraagstukken. Daarnaast geef je juridisch advies aan de Raad van Toezicht en onderliggende commissies en verzorg je desgewenst een nadere toelichting.

Je werkt nauw samen met een collega-jurist en vervangt elkaar indien nodig. Jij hebt de primaire focus op de activiteiten aan de kant van de opdrachtverlening aan ICTU en bestuurlijke vraagstukken. Jouw collega heeft de primaire focus op inkoop en aanbestedingen. Jij bent haar sparringpartner ten aanzien van complexe vraagstukken en vervult indien nodig een inhoudelijke bijdrage, bijvoorbeeld bij Europese aanbestedingstrajecten.

Wat heb je nodig voor deze functie?

Als senior bedrijfsjurist:

  • Heb je een afgeronde WO-opleiding rechten/Master Rechtsgeleerdheid met een specialisatie in het civiele- en (internationaal) contractenrecht, ondernemingsrecht, aanbestedingsrecht en bij voorkeur ook het privacyrecht.
  • Heb je minimaal acht jaar ervaring als bedrijfsjurist, met privaatrecht en aanbestedingsrecht binnen een overheidsorganisatie.
  • Is ervaring binnen een projectmatige omgeving een pré.
  • Ben je open, klantvriendelijk en een teamspeler met een hands-on-mentaliteit.
  • Ben je proactief en kun je goed netwerken, analyseren, plannen en organiseren.
  • Ben je je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handel je hiernaar.
  • Herken je je in onze kernwaarden: expertise, inzicht, hart, openheid en realisme.

Wat bieden we jou?

Een functie van 32-36 uur per week in een organisatie met enthousiaste en innovatieve medewerkers, waar de betrokkenheid hoog is. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Detachering binnen de overheid behoort ook tot de mogelijkheden. Verder bieden we je een salaris op niveau van schaal 12/13 van de CAO Rijk, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meeneemt

(min. € 3.919,11 en max. € 6.547,52 bruto) per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast kun je rekenen op 16,37% van je salaris aan individuele keuzemogelijkheden in het arbeidsvoorwaardenpakket (IKB, het individueel keuzepakket dat is opgebouwd uit onder andere vakantietoeslag en eindejaarsuitkering), een goede ABP-pensioenregeling en volop opleidingsmogelijkheden.

ICTU werkt hybride, waarbij sprake is van een combinatie van reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal aan het werk blijven en naast coaches, mentoren en buddy’s organiseren we veel activiteiten. Maandelijks is er een online ICTU Update (interne bijeenkomst), We organiseren regelmatig thema-bijeenkomsten en jaarlijks zijn we bij elkaar op de ICTU heidag. En ‘Jong ICTU’ organiseert activiteiten voor onze jonge collega’s tot 35 jaar.

Informatie en sollicitatie

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Monique Bergmans, hoofd HR & Inkoop, tel. 06-18307890 of email monique.bergmans@ictu.nl. Heb je vragen over de procedure, dan kun je terecht bij onze HR-adviseur Eva Andriessen: tel. 06-11708058 of email eva.andriessen@ictu.nl.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee rondes en aanvullend een arbeidsvoorwaardengesprek. Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG) is vereist en een referentiecheck of assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Graag ontvangen we jouw cv en motivatie uiterlijk 19 april 2022. Gesprekken zullen zo spoedig mogelijk daarna worden ingepland. In overleg zullen de gesprekken live plaatsvinden of via een videocall.

De werving doen we geheel zelf. Acquisitie stellen we dan ook niet op prijs.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 april 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Salarisindicatie

Max. €6.547,52
Scroll naar boven