Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zoekt een

Senior beleidsjurist middelbaar beroepsonderwijs

Deel deze vacature:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)

Functieomschrijving

Het mbo speelt een cruciale rol in onze economie en is van essentiële waarde voor onze samenleving. Het vormt de motor voor grote maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie, de woningbouw en de zorg. Het zijn de studenten van nu die oplossingen bedenken en maken voor de uitdagingen van morgen. De directie mbo werkt er dagelijks hard aan om elke student toekomstbestendig onderwijs van topkwaliteit te bieden. Onderwijs dat toegankelijk is en aansluit op de behoeften van de arbeidsmarkt. Als beleidsjurist draag je bij aan de ontwikkeling van wet- en regelgeving voor het beroepsonderwijs en adviseer je over de toepassing ervan. Je aandacht gaat in elk geval uit naar het realiseren van de ambities op het terrein van leven lang ontwikkelen. Met dit team werken we aan de opgave om iedere Nederlander, jong of oud, uit te dagen en te ondersteunen om zich een leven lang te blijven ontwikkelen. Je komt te werken in het beleidsteam en het team juristen (je thuisbasis). We zoeken een enthousiaste collega met een scherpe pen, kritische juridische blik die ook een resultaatgerichte doener is. Je bent een jurist met een brede blik en schrikt er daarom niet voor terug om mede het beleid te bepalen. Je komt in een team met een aantal recent gestarte collega’s die in jou een goede sparringpartner krijgen.

De directie MBO van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap telt ongeveer 80 medewerkers, waarvan een handvol juridisch beleidswerk verrichten. Je wordt voor jouw collega’s binnen en buiten de directie, en ook voor burgers en belangenorganisaties buiten het departement een aanspreekpunt voor een aantal onderwerpen op het terrein van het beroepsonderwijs. Op termijn word je hier een expert in. Veel onderwerpen hebben naast een onderwijsinhoudelijke kant ook een financiële component. Onderwijsinstellingen moeten immers gefaciliteerd worden om taken uit te kunnen voeren en zij ontvangen hiervoor bekostiging of een subsidie. Er kunnen ook raakvlakken zijn met het algemene bestuursrecht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, het mededingingsrecht, en andere aanpalende rechtsgebieden. Wij beloven je dat je je niet snel gaat vervelen.

Functie-eisen

Jij hebt een goed gevoel voor een beleidsmatige context, politiek-bestuurlijke verhoudingen en de dynamiek die deze met zich meebrengen. Je schakelt makkelijk met veel verschillende mensen op alle niveaus en bent een deskundige en inlevende gesprekspartner die heldere adviezen schrijft. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is essentieel. Ook ben je analytisch sterk en kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je hebt oog voor je collega’s en vindt het leuk om een coachende rol te vervullen. Daarbij ga je altijd voor het beste resultaat. Verder heb je:

  • Een wo-diploma rechten.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
  • Bij voorkeur ervaring met het onderwijsrecht.
  • Bij voorkeur ervaring binnen de rijksoverheid of onderwijssector.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12

Salarisomschrijving: Afhankelijk van kennis en ervaring kan een aanloopschaal kan tot de mogelijkheden behoren.

Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.

Maandsalaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur 1 jaar

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

We bieden je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Bijzonderheden

  • We streven er naar om binnen twee weken te reageren op je sollicitatie.
  • Hybride werken is de norm.
  • Gesprekken kunnen zowel fysiek als digitaal plaatsvinden.
  • Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zet zich actief in om een inclusieve werkomgeving te creëren. Samen werken wij aan een organisatie waar iedere medewerker zich betrokken en gewaardeerd voelt.
  • Indien er kandidaten reageren die de van-werk-naar-werk-status hebben dan gaan zij voor op medewerkers die vrijwillig mobiel zijn. Behoor je tot deze groep stuur dan een voordracht of bewijsstuk mee en geef het aan in het betreffende veld.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Overige informatie:
We informeren je via e-mail. Hou daarom je e-mail in de gaten. Voeg dienstpostbus.wervingselectie@minocw.nl toe aan je lijst van vertrouwde afzenders en controleer of er geen berichten in je SPAM-map terecht zijn gekomen.

Lukt het niet om je sollicitatiebescheiden te uploaden?

Ons systeem gaat (nog) niet goed om met te lange bestandsnamen of bestandsnamen met spaties of vreemde tekens erin. Het advies om de bestandsnaam zo kort mogelijk te houden zonder spaties en vreemde tekens. Mocht het hierna nog niet lukken, dan kun je een mail sturen aan dienstpostbus.wervingselectie@minocw.nl

Solliciteren?

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 mei 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
Scroll naar boven