Gemeente Venlo zoekt een

Senior Fiscalist (BTW/BCF/Vennootschapsbelasting)

Deel deze vacature:

Team Financiën

zorgt ervoor dat we het beschikbare geld zo slim mogelijk inzetten. Wij zijn de financiële sparringpartner van teamleiders, programmamanagers en directie. We zorgen dat ze periodiek de juiste stuurinformatie krijgen en ondersteunen hen om de financiën op orde te hebben. Naast financieel adviseurs bestaat ons team uit specialisten op het gebied van belastingen, treasury en gemeentelijke heffingen, uit registeraccountants en adviseurs planning & control. De afgelopen jaren hebben we veel bereikt: mede dankzij onze inzet is Venlo financieel een gezonde gemeente. We beheersen de budgetten en staan er. Altijd. Spoedvragen pakken we collegiaal en flexibel op, want we weten dat onze expertise een verschil maakt. Competenties zijn in ons team minstens zo belangrijk als vakinhoudelijke kennis: samen bouwen we verder aan een sterk team.

De functie

We zijn op zoek naar een enthousiaste fiscalist met overtuigingskracht en kennis van zaken die het een uitdaging vindt om de gehele organisatie op het gebied van fiscaliteit naar een hoger niveau te tillen. Binnen de gemeente benader je vraagstukken op een integrale wijze, ben je pro-actief bezig om kennis op het gebied van fiscaliteit te delen, en werk je samen met andere teams zoals administratie, P&O en grondbedrijf aan uitdagende fiscale vraagstukken. Je werkt samen met een collega fiscalist en je krijgt de ruimte om inhoud te geven aan de functie en we verwachten dat je deze ruimte actief benut. De komende jaren werk je aan de verbetering van de fiscale processen. Je vervult de rol van de accounthouder richting de Belastingdienst.

Als Senior Fiscalist zijn je belangrijkste taken:

 • Je adviseert de gehele gemeentelijke organisatie over de volle breedte van de fiscale praktijk (Rijksbelastingen), waarbij de BTW, en de Vpb de belangrijkste belastingen zijn maar ook de werkkostenregeling;
 • Bij complexe fiscale vraagstukken werk je, indien nodig, voor met onze extern fiscale adviespartner;
 • Samen met je collega fiscalist onderhoud je het contact met de Belastingdienst gericht op horizontaal toezicht en zorg je voor een functionerend fiscaal netwerk in de gemeentelijke organisatie;
 • Je ziet toe op een juiste, volledige en tijdige periodieke aangifte van BTW/BCF en Vpb;
 • Je zorgt voor een goed werkend Tax Control Framework, waarbij de fiscale risico’s adequaat worden beheerst en de fiscale kansen optimaal worden benut;
 • Je volgt de landelijke ontwikkelingen op het gebied van de fiscale wetgeving en vertaalt deze naar de praktijk;
 • Nauw samenwerken met collega’s van de concernstaf i.c concerncontroller en internalauditor.

Onmisbare competenties voor deze functie zijn:

 • Flexibel gedrag
 • Klantgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Organisatiesensitiviteit
 • Vakgerichtheid

Heb jij het in je? Als Senior Fiscalist vragen wij het volgende van je:

 • Een afgeronde fiscaal juridische, fiscaal economisch/ administratieve of vergelijkbare HBO of academische opleiding;
 • Minimaal vijf jaar ervaring als fiscalist in de publieke sector, bijvoorbeeld een grote gemeente, provincie of advieskantoor;
 • Aantoonbare kennis van de regelgeving op het gebied van BTW, BTW-compensatiefonds en VPB;
 • Je bent initiatiefrijk en proactief. Communicatief vaardig, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Je bent goed in staat zijn om abstracte, complexe vraagstukken te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Dit is wat wij bieden

In onze organisatie is er ruimte voor de mens. We hechten waarde aan een gesprekje bij de koffieautomaat of na werktijd bij een borrel. Maar als het er op aan komt dan staan we er ook, voor elkaar en met elkaar. Je werk is uitdagend maar vraagt ook het nodige van je. En daar mag best wat tegenover staan.

Als Senior Fiscalist kun je op basis van een 36-urige werkweek rekenen op:

 • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring van maximaal € 5.736,- bruto per maand (functieschaal 11a), bij een fulltime dienstverband. Kandidaten met veel aantoonbare werkervaring kunnen in aanmerking komen voor een arbeidsmarkttoelage met een maximaal bruto maandsalaris van € 6.103,- (functieschaal 12).
 • Individueel Keuzebudget (van 17,05% van het jaarsalaris) waar je o.a. je fitnessabonnement of woon-werkverkeer vergoeding uit kunt betalen.
 • Flexibele werktijden en plaats onafhankelijk werken, waaronder de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Je komt te werken in ons eigentijdse stadkantoor. Ben je nu al nieuwsgierig hoe dat eruit ziet kijk dan alvast naar het volgende filmpje.
 • Opleidingsmogelijkheden zodat jij je kunt blijven ontwikkelen.
 • Wij investeren in de vitaliteit van onze medewerkers door het aanbieden van sportprogramma’s.
 • Er is volop ruimte voor eigen initiatief en we bieden een goede balans in werk en privé.
 • Het ontwikkelen van je talenten. Gemeente Venlo heeft een eigen loopbaancentrum: VenloVooruit!

Venlo is…

een stad waar je makkelijk verliefd op wordt. Venlo kiest namelijk voor kwaliteit van leven. Je kunt er volop genieten. Van de levendige binnenstad, het gevarieerde culturele leven met theaters, poppodia, bioscopen en topevenementen als Venloop en Zomerparkfeest. Ook hoor je er snel bij in Venlo; de meer dan 100.000 inwoners zijn doeners, samen zorgen ze voor een rijk verenigingsleven en een volle activiteitenkalender. Meer weten over onze bijzondere stad? Lees dan hier verder.

Werken voor…

Venlo is werken aan je eigen kwaliteit van leven. Je werkt namelijk voor mensen die je iedere dag tegenkomt, aan projecten die letterlijk om de hoek liggen. Je kunt echt een verschil maken voor inwoners. Dat geeft voldoening. Het werk is boeiend, de opgaven zijn uitdagend en je werkt met veel verschillende partijen samen. Meer weten over onze boeiende organisatie? Lees dan hier verder.

Is dit jouw baan?

We begrijpen dat je misschien meer wilt weten over deze vacature voordat je solliciteert. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Monique Schriever, Teamleider Financiën (☎ 06-52332863) of Nicole van den Munckhof , HR-adviseur (☎ 06-28952128).

Heb jij interesse in deze vacature, reageer dan tot en met 5 juni 2022 door het uploaden van jouw motivatie en CV via de ‘Solliciteer’ button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 18 mei 2022
Verloopdatum: 05/06/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Venlo

Provincie

Limburg
Scroll naar boven