Wat ga je doen bij insolventie als senior gerechtsjurist?
Je werkt aan faillissementszaken, WHOA’s en schuldsaneringsregelingen. Je houdt in overleg met de rechter-commissaris toezicht in faillissementen en schuldsaneringen (WSNP). Je beoordeelt en analyseert complexe juridische dossiers. Je bereidt de zaken voor en bent zittingsgriffier. Na de zitting verzorg je de juridische nabewerking en schrijf je de concept-uitspraak. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het recht door relevante jurisprudentie en vakliteratuur bij te houden. En je bent een belangrijke gesprekspartner voor de rechter/rechter-commissaris; jouw inzichten en analyses zijn belangrijk.
Naast de werkzaamheden voor insolventie kan je incidenteel ingezet worden bij team kanton. Bij kanton:
- werk je aan civiele- en extrajudiciële zaken;
- beoordeel en analyseer je (complexe) juridische dossiers;
- schrijf je concept-uitspraken en processen-verbaal;
- houd je relevante jurisprudentie en vakliteratuur bij.
Dit doen de teams insolventie en kanton
Bij team insolventie spreken we niet alleen recht, we houden ook toezicht in lopende schuldsaneringen en lopende faillissementen. Daarnaast behandelen we verzoeken voor schuldsaneringen en faillissementen.
Team kanton behandelt binnen het civiele recht zaken die onder andere betrekking hebben op consumentenkoop/consumentenkrediet, huurrecht en arbeidsrecht. Daarnaast houdt de kantonrechter zich bezig met curatele, bewind, mentorschap en erfrecht.
Wat vragen we?
- Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht met minimaal 3 jaar relevante juridisch inhoudelijk werkervaring. Het is fijn als je affiniteit hebt met de financiële kan van de zaken;
- Je bent analytisch, zorgvuldig en besluitvaardig;
- Je kunt goed plannen en organiseren;
- Je werkt zelfstandig, maar pakt ook graag taken op met collega’s.
Ons aanbod
Contract: een contract voor 32-36 uur per week, voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is er mogelijk uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
Salaris: salarisschaal 10 (minimaal € 3.404,39 en maximaal € 5.389,87 bij een werkweek van 36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van je werkervaring.
Verlof: 144 vakantie-uren en 64 IKB-uren (op basis van een 36-urige werkweek).
Individueel Keuzebudget: 16,5% van je salaris (je vakantie-uitkering en 13e maand zijn hierin opgenomen). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Zoals het kopen van verlof, bedrijfsfitness, fietsplan of verduurzaming van je woning.
Ontwikkeling: je functie zit vol mogelijkheden om je kennis uit te breiden en je persoonlijk te ontwikkelen.
Pensioen: je bouwt pensioen op bij het ABP (één van de grootste pensioenfondsen van Nederland).
Thuiswerken: in goed overleg kun je gedeeltelijk thuis werken. Je kunt dan gebruik maken van onze thuiswerkfaciliteiten.
CAO: onze functies vallen onder het CAO RIJK. Kijk voor meer informatie op www.werkenvoornederland.nl/over -de-rijksoverheid/arbeidsvoorwaarden.
In de eerste weken van je nieuwe baan maak je een zogenaamde vliegende start bij handel, insolventie en kanton (HIK), breder dan insolventie dus. Dat is afwisselend, leerzaam en je leert snel veel nieuwe collega’s kennen.
Rechtbank Rotterdam
Rechtbank Rotterdam is één van de grootste rechtbanken van Nederland. Op de locaties Rotterdam en Dordrecht behandelen we jaarlijks 165.000 zaken. Met 1100 medewerkers zetten we ons elke dag in om recht te doen aan mensen.
Met een gezonde dosis lef en focus op innovatie en samenwerking maken we de rechtspraak toegankelijker. Dat doen we met projecten waarin we samen met onze ketenpartners de rechtsstaat versterken, zoals wijkrechtspraak en de schuldenfunctionaris. Omdat we zien dat kwetsbare mensen vaker in de knel komen in onze snel veranderende samenleving.
We werken hard om een toegankelijke, inclusieve organisatie te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Met onze uitspraken, betrokken medewerkers en communicatie bouwen we elke dag aan vertrouwen in een rechtvaardige samenleving.
Benieuwd naar waar rechtbank Rotterdam voor staat? Bekijk dan deze korte film: Rechtbank Rotterdam.
Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!
Herken jij je in het profiel en wil je graag een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving? Solliciteer direct via het sollicitatieformulier. Dit kan tot en met 5 september 2024.
De selectiegesprekken zullen op 12 september 2024 plaatsvinden. Een online selectietest maakt deel uit van de selectieprocedure.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Harmjan Bootsma, teamvoorzitter kanton en insolventie, telefoon 088 – 3625315 of Esther Hiele, hoofd juridische ondersteuner insolventie, telefoon 06-27376783