Rechtbank Rotterdam zoekt een

Senior Gerechtsjurist Kabinet RC 32-36 uur (specialisatie geheimhoudingsprocedures)

Zoek jij een interessante, veelzijdige functie in het hart van het strafrecht? Wij hebben een uitdagende rol bij het kabinet RC voor de locaties Rotterdam en Dordrecht. Interessant? Lees dan snel verder.

Deel deze vacature:

Wat ga je doen?

We hebben ruimte voor een gerechtsjurist geheimhouderprocedures in het kabinet RC. Bij een strafrechtelijk onderzoek kan beslag worden gelegd op informatie. Tussen deze informatie zitten stukken die kunnen vallen onder de geheimhoudingsplicht en het verschoningsrecht. In deze functie beoordeel je samen met de rechter commissaris (RC) of bepaalde informatie buiten de strafzaak moet worden gehouden. Je bent betrokken bij de gehele geheimhouderprocedure, dus vanaf de inbeslagneming tot en met de beslissing van de RC over welk deel van het beslag onder het verschoningsrecht valt.

Je adviseert de RC in praktische, juridische en technische zin over de wijze van inbeslagneming en de filtering van de in beslag te nemen informatie. De informatie bevindt zich vaak op digitale gegevensdragers. Waar nodig assisteer je ook in de daadwerkelijke filtering van het beslag. Verder ben je de schakel tussen het kabinet RC en ketenpartners zoals het OM, de advocaten en verschoningsgerechtigde.

Tot slot denk je mee over hoe de geheimhoudersprocedure het beste vormgegeven kan worden.

Team kabinet rechter-commissaris (RC)

Elke dag zien we grote rechtszaken in de media voorbij komen. De zittingsrechters zijn vol in beeld en over hun uitspraken worden de kranten volgeschreven. Maar zij kunnen die zaken alleen behandelen dankzij het belangrijke werk van de rechter-commissaris en het team van het kabinet RC dat daaraan vooraf gaat. Doorzoekingen, het voorgeleiden van verdachten en het horen van getuigen vinden plaats buiten het zicht van het publiek. Dat maakt het werk niet minder boeiend. Vooral bij het kabinet RC van rechtbank Rotterdam, waar zaken behandeld worden die niet alleen afkomstig zijn van het Rotterdamse Parket, maar ook van het Landelijk- en Functioneel Parket. Het kabinet RC maakt deel uit van het rechtsgebied straf.

Wat verwachten we van jou?

  • Je beschikt over ervaring en kennis van het strafrecht. Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht met een master strafrecht.
  • Je schrijft en spreekt foutloos Nederlands.
  • Je werkt snel en je hebt een scherp oog voor details.
  • Je zet je in voor het teambelang, je bent flexibel en een goede planner.
  • Je werkt op de locaties Rotterdam en Dordrecht.

Ons aanbod
Werken bij de Rechtbank Rotterdam betekent werken bij een organisatie met een unieke maatschappelijke taak met een informele werksfeer. Je krijgt niet alleen een inhoudelijk interessante en afwisselende functie maar ook uitstekende arbeidsvoorwaarden, geregeld volgens de CAO Rijk:

  • een salaris in schaal 10 (minimaal € 3.091,60 bruto en maximaal € 4921,54 bruto op basis van 36 uur). Vanwege het CAO-akkoord is dit per 1 juli 2024 op basis van 36 uur minimaal € 3404,39 en maximaal € 5389,87;
  • een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris (je vakantie-uitkering en 13e maand zijn hierin opgenomen). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen zoals fiscaal voordelige vergoedingen voor o.a. bedrijfsfitness. Vanwege het Cao-akkoord bedraagt het IKB-budgetper 1 juli 16,50% van je salaris.;
  • verlof bestaande uit 144 vakantie- en 64 IKB-uren (op basis van 36 uur).
  • we bieden de mogelijkheid vakinhoudelijke opleidingen en vaardigheidstrainingen te volgen.

Werken bij rechtbank Rotterdam

Rechtbank Rotterdam is een van de grootste rechtbanken van Nederland. Op de locaties Rotterdam en Dordrecht behandelen we jaarlijks 165.000 zaken. Er werken ruim 1100 mensen bij onze rechtbank. We houden van aanpakken en werken in een informele, collegiale sfeer. Onze motivatie is om recht te doen aan mensen en nieuwe oplossingen te bedenken die de Rechtspraak nog toegankelijker maken. Rechtbank Rotterdam streeft naar een diverse en inclusieve organisatie. Voor jonge juristen is er een netwerkvereniging die interessante én gezellige activiteiten organiseert.

Benieuwd waar rechtbank Rotterdam voor staat? Bekijk dan deze korte film: Rechtbank Rotterdam.

Interesse?

Past deze functie goed bij jou? Solliciteer dan via onderstaande button. Dit kan tot en met 12 mei aanstaande.

Heb je vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met Roos Boon, teamvoorzitter kabinet RC via 06- 52830266.

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 7 mei 2024
Verloopdatum: 05/12/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam en Dordrecht

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

3404,39 - 5389,87
Scroll naar boven