Senior Juridisch adviseur

Deel deze vacature:

Zet jij je tanden graag in complexe juridische vraagstukken? En vind je het helemaal leuk, als die vraagstukken verband houden met het fysieke domein? Word dan onze juridisch specialist op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling! Ook als je dat nog niet bent, maar daar wel naar toe wilt groeien, is je sollicitatie van harte welkom.

Dit ga je doen

Laat het adviseren over de juridische kaders en juridische consequenties van (beleids-) beslissingen en gemeentelijke regelingen maar aan jou over! De Algemene wet bestuursrecht en Gemeentewet hebben voor jou immers geen geheimen. Met jouw kennis van en ervaring met ruimtelijke ontwikkelingsvraagstukken kun jij jouw collega’s van juridische zaken én de vakinhoudelijke domeinen verder helpen.

Een dag uit jouw leven als juridisch adviseur

Je start thuis je laptop op en onder het genot van een kop vers gezette thee bekijk je je mail. Je hebt van verschillende collega’s van het domein Ruimtelijke Ontwikkeling vragen ontvangen. Die neem je op in je werkvoorraad. Daarin staan ook twee college-/raadsvoorstellen klaar, waarover jij juridisch advies mag geven. Eerst beoordeel je of het raadsvoorstel over de vaststelling van een bestemmingsplan voldoet aan de juridische vereisten. Dan adviseer je over de beantwoording van schriftelijke raadsvragen over het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Je bent blij als dit af is. De deadlines voor besluitvorming door college en raad kunnen nu gehaald worden!

Vervolgens heb je een digitaal overleg met een collega van het domein Ruimtelijke Ontwikkeling. In verband met de Omgevingswet moet een gemeentelijke adviescommissie worden ingesteld.

Je denkt mee over de aanpak en geeft feedback op een eerste versie van de verordening waarin dit geregeld wordt.

Na de lunch verdiep je je in het onderwerp laadpalen. De beleidsmedewerker heeft je namelijk gevraagd om uit te zoeken welke wet- en regelgeving van toepassing is en welke juridische mogelijkheden er zijn. Je zit er net lekker in als de rechtbank belt om door te geven dat er een voorlopige voorziening is ingediend. Je belt je collega van de vakafdeling. Samen gaan jullie aan de slag om de stukken te verzamelen en een start te maken met het verweerschrift.

De dag vliegt zo voorbij! Tot slot check je je agenda voor de volgende dag. Morgenochtend staat een overleg met de wethouder gepland over het opleggen van geheimhouding. Gelukkig heb je dat al voorbereid. Voldaan sluit je je laptop. Tijd voor ontspanning!

Dit kun je verwachten

Wat je in elk geval van ons krijgt:

  • een salaris van maximaal € 5.372 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (salarispeil april 2022);
  • een arbeidsovereenkomst voor 32 of 36 uur per week, in eerste instantie voor een jaar. Bij tevredenheid over en weer zetten wij deze na dat jaar graag om in een vast contract;
  • een persoonlijk budget van ruim 17% van je bruto maandsalaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden, bij voorbeeld aan extra salaris, extra vakantiedagen of opleidingen;
  • plaats- en tijdonafhankelijk werken. We werken namelijk daar waar het voor ons werk of voor ons persoonlijk het beste werkt. Daarvoor bieden wij goede faciliteiten om thuis te werken, waaronder een mobiele telefoon en een laptop in bruikleen en een reiskosten- en thuiswerkvergoeding en een bijdrage in de kosten van de inrichting van je thuiswerkplek;
  • prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder betaald ouderschapsverlof, een collectieve ziektekostenverzekering, ABP keuzepensioen, waarvan wij 70% betalen en een uitstekende verlofregeling;
  • ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ruime opleidingsbudgetten.

Dit breng je mee

Je adviezen zijn helder en in de samenwerking met collega’s van andere disciplines zoek je naar een integrale aanpak en praktische oplossingen. Daarbij heb je creatieve ideeën en sta je open voor die van anderen. Je bent analytisch scherp, schakelt snel en gaat zelfstandig te werk. Onder tijdsdruk adviseren, is voor jou geen probleem.

Verder beschik je over:

  • een afgeronde juridische opleiding op academisch niveau;
  • gedegen parate juridische kennis van het bestuurs- en privaatrecht;
  • belangstelling voor het fysieke domein en ruimtelijke ordening
  • minimaal 2 jaar relevante werkervaring.

Over het team Juridische zaken

Binnen het domein Bedrijfsvoering zijn we een collegiaal en loyaal team met een enorme gedrevenheid voor het juridische vak. Samen beschikken we over veel kennis. Kennis, die we volop met elkaar en met de vakafdeling delen. Zo groeien we verder in ons vak. En dat is goed, want de lat ligt hoog en de impact van onze adviezen is groot. Kwaliteit staat bij ons dan ook voorop.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend

In 2017 ontstaan uit een fusie tussen de ambtelijke organisaties van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. We zetten ons met zo’n 500 collega’s nu al vijf jaar in voor drie gemeentebesturen, drie gemeenteraden, tienduizenden inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties en onze collega’s.

Met meer mensen hebben we meer kennis in huis. Zijn we slagvaardiger. Bieden we betere service. We adviseren én voeren de gemaakte keuzes uit. Denken vanuit de opgaven die er liggen, waar mogelijk vanuit ‘de bedoeling’, niet vanuit de regels. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden. Samen werken we hard aan het bereiken van resultaten voor onze dorpen en de besturen. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn. En klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waarvoor we werken. We zijn volop in ontwikkeling. Omarmen diversiteit. Streven naar een cultuur, waarin we ons allemaal betrokken en gewaardeerd voelen en vanuit de eigen kracht het verschil maken. Recent hebben we onze  organisatievisie voor 2025 vastgesteld. We werken nu aan een daarbij passende organisatieinrichting.

Ja, dit is mijn baan!

Heb je nog vragen? Bel of app dan met Nicole Ploeger, teammanager a.i. Juridische Zaken, via 06 – 82 16 75 73. Of solliciteer direct. Stuur ons vóór 21 augustus 2022 je cv en een korte motivatie via onze sollicitatiepagina. We werven tegelijkertijd in- en extern. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat voorrang. De eerste (online) gespreksronde staat gepland voor donderdag 11 augustus van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 4 augustus 2022
Verloopdatum: 21/08/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Lisse

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

maximaal € 5.372,-
Scroll naar boven