Gemeente Velsen zoekt een

Senior juridisch adviseur

Deel deze vacature:

Over ons

De 10 medewerkers van het team Juridische Zaken werken aan de juridische kwaliteit van de vele en diverse processen binnen onze gemeente. Van het beantwoorden van vragen, afhandelen van bezwaar- en beroepschriften tot hoogwaardige juridische advisering aan het bestuur. Op terreinen die uiteen kunnen lopen van inkoopbeleid en bouwvergunningen tot aan het sociaal domein. Breed en afwisselend werk, waar jij als senior juridisch adviseur een inhoudelijke en coördinerende rol bij hebt.

Omschrijving

Je bent binnen het team het eerste aanspreekpunt en de sparringpartner voor zowel je directe collega’s als het management en de medewerkers van de organisatie. Met 70.000 inwoners en veel (industriële) bedrijvigheid in een ecologisch bijzonder gebied speelt er in Velsen altijd veel tegelijk, maar jij verliest het overzicht over de werkzaamheden van jouw team niet. Daardoor ben je in staat om het werk op een goede manier te verdelen en de regie op de vele lopende processen te houden. Jouw mening is van belang bij de (bestuurlijk) complexe dossiers, urgente casussen of lastige geschillen die regelmatig langskomen. Je stimuleert het bijhouden of opdoen van kennis en inspireert je collega’s om samen resultaten te behalen. Je vertegenwoordigt Velsen in regionale samenwerkingsverbanden, zoals de milieudienst of met andere gemeenten. Een inhoudelijk interessante rol, waar jouw juridische expertise ons helpt bij het voorkomen van risico’s, het benutten van kansen en mogelijkheden en bij het verder verbeteren en waarborgen van het juridische niveau van onze organisatie.

Wat wij vragen

Je bent een accurate juridische professional én een uitstekende adviseur. Kwaliteit staat voor jou voorop en je denkt vooral in oplossingen. Ook als situaties complex of mogelijk conflictueus zijn blijf je open en flexibel handelen. Je communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en gevoel voor politiek-bestuurlijke omstandigheden maken jou effectief. Met je positieve werkhouding en coachende vaardigheden ben je een gewaardeerde sparringpartner voor je collega’s binnen en buiten het team.

Wat breng je in elk geval mee?

  • Een afgeronde academische opleiding rechten.
  • Kennis van bestuurs- en privaatrecht en bij voorkeur ook van aanbestedings- en contractenrecht.
  • Minstens 5 jaar juridische ervaring bij een overheidsorganisatie.

Wat wij bieden

Contracturen: per week

We zijn een relatief kleine organisatie, daardoor zijn de lijnen kort, ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord en we geven je daarbij al ons vertrouwen. Gecombineerd met de veelzijdige juridische vraagstukken, de persoonlijke, prettige sfeer in het team en een manager die ruimte geeft, maar graag meedenkt levert dat jou een interessante en verantwoordelijke functie op.

  • Een salaris van maximaal €5.169 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 11).
  • Een aanstelling voor één jaar, die we daarna, bij goed functioneren, graag omzetten in een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen behoefte kunt besteden.
  • Een hybride manier van werken, waardoor je zelf voor een groot deel kunt bepalen waar, wanneer en hoe je je werk doet.
  • Vergoedingen voor reiskosten, een prima pensioenvoorziening bij het ABP en de mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve verzekeringen.
  • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, want we vinden het belangrijk om jou te blijven stimuleren en te laten groeien.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Kim van Duin, manager bedrijfsvoering, op (06) 24 88 47 08. Wil je meer informatie over het werken bij Velsen? Kijk dan op onze site: https://www.velsen.nl/bestuur-organisatie/werken-bij-velsen.

Solliciteren op de functie van Juridisch Adviseur

Of ben je al enthousiast? Solliciteer vóór 10 maart 2022 via onze sollicitatiepagina.

Een kort, door de afdeling HR afgenomen e-assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Juridisch, Juridische, Juridisch Medewerker, Juridische Advisering, Juridisch Adviseur, Bestuursrecht, Privaatrecht, Overheid, Gemeente

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 januari 2022
Verloopdatum: 01/02/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Ijmuiden

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

maximaal €5.169 bruto per maand
Scroll naar boven