Gemeente Midden-Delfland zoekt een

Senior Juridisch Adviseur

Deel deze vacature:

Een collega die voorop gaat in het adviseren van het bestuur en de organisatie en geen juridisch probleem uit de weg gaat. Een adviseur elke zaak aangrijpt als kans om de juridische kwaliteit van Midden-Delfland nóg meer te versterken. Daarnaar zijn we op zoek.

Als Senior juridisch adviseur ben jij de vooruitgeschoven post van het team voor complexe juridische vraagstukken. Je adviseert collega’s en het bestuur over alle mogelijke terreinen binnen de gemeente. Met jouw overstijgende blik houdt je de grote lijnen in de gaten. Daarnaast ben je secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Door de combinatie van deze taken heb jij inzicht in de organisatiebrede juridische kwaliteit van beleid en besluiten. Jij geeft actief gevraagd en ongevraagd advies over het verbeteren daarvan. Je krijgt energie van onverwachte wendingen in jouw werkdag en van het werken in een klein en dynamisch team waarbinnen geen dag hetzelfde is. Van jou wordt verwacht dat je de uitdagingen en vraagstukken die op jou en het team afkomen, vanuit jouw kennis en ervaring, doortastend en met zelfvertrouwen oppakt. Ook ben jij coach voor de minder ervaren teamleden en heb je er plezier in om bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Welkom in Midden-Delfland!
Heb jij je strepen al verdiend en ben jij onze nieuwe senior jurist? Of ben jij een veelbelovend talent? Zolang jij met kennis en toewijding jouw vak uitoefent én onze liefde deelt voor Midden-Delfland, ben je welkom bij ons.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert collega’s en het bestuur pro-actief over complexe en politiek bestuurlijk gevoelige juridische vraagstukken.
 • Je bent secretaris van de bezwaarschriftencommissie.
 • Je bent klachtambtenaar in complexere dossiers.
 • Je houdt relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie in de gaten en adviseert strategisch over de gevolgen en implementatie daarvan voor de gemeente. Actueel is de invoering van de Omgevingswet.
 • Je signaleert juridische knelpunten en risico’s en draagt daarmee actief bij aan de organisatiebrede juridische kwaliteit.
 • Je bent een klankbord en de juridische houvast voor alle collega’s en een mentor voor de minder ervaren teamleden.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een afgeronde juridische opleiding op minimaal HBO-niveau.
 • Je hebt brede kennis van het bestuursrecht, maar bent ook in staat om te adviseren over privaatrechtelijke aangelegenheden.
 • Je beschikt over zeer goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Je hebt een vlotte pen en je bent in staat om personen te overtuigen.
 • Je handelt vakkundig, toont oprechte belangstelling en zorgt ervoor dat de ander zich geholpen voelt. We juichen toe dat je verder denkt dan de grenzen van jouw vakgebied. Aandacht en kwaliteit zijn daarbij jouw sleutelwoorden.
 • Heb je aantoonbare werkervaring in de rol van (senior) juridisch adviseur bij een gemeente? Dan heb je een streepje voor. Zeker als je ook nog eens kennis hebt van de Omgevingswet.

Wat kun je van ons verwachten?
Wij bieden je een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Heb jij jezelf al bewezen in een soortgelijke functie bij een gemeente? Dan bieden wij je een vast contract aan.

 • Je salaris is maximaal € 4.152,- bruto per maand (max schaal 10, regel 11, 32 uur per week).
 • Individueel keuzebudget van ruim 17% van je salaris.
 • Je kunt doorgroeien naar een volgende loonschaal.
 • Flexibele werktijden geven je de mogelijkheid werk en privé goed op elkaar af te stemmen.
 • Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij juichen het toe als jij je verder wilt ontwikkelen.

Over je nieuwe team
Je werkt binnen de afdeling naam Bedrijfsvoering in het team Juridische Zaken. Hier ga je onderdeel uitmaken van een klein maar hecht team. Het team is betrokken en loyaal, naar het werk én elkaar. Je kunt bij ons rekenen op een uitdagende functie waar geen dag hetzelfde is. Kortom, als je een jurist bent die houdt van snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en dossiers, dan ga je je in ons team zeker thuis voelen!

Meer weten over Midden-Delfland?
Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje www.middendelfland.nl/kennismaking  en verwonder je over onze prachtige groene plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link ons filmpje met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow. En kijk voor meer informatie over onze organisatie, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure op Link: www.middendelfland.nl/vacatures.

Zo solliciteer je!
Enthousiast, na het lezen van onze vacature? Laat je cv en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

Informatie
Misschien heb je nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Aarzel niet te bellen of stuur een e-mail.

 • Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Karin van der Windt, jurist. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 015-3804111.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Ilze Groenewegen-Wieggers, P&O-adviseur, bereikbaar via telefoonnummer 0682058116.

We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze advertentie reageren om hun diensten aan te bieden.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 7 september 2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast, Vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Midden-Delfland

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

maximaal € 4.152,-
Scroll naar boven