Provincie Zuid Holland zoekt een

Senior juridisch adviseur

Deel deze vacature:

Bij de provincie Zuid-Holland werken we gezamenlijk aan onze acht ambities. Bijvoorbeeld aan schone energie en een veilige leefomgeving. Wil jij hieraan bijdragen door mee te denken over de besluitvorming, regelgeving of samenwerkingsovereenkomsten die deze ambities mede mogelijk maken? Ben jij een expert op het gebied van privaat- en publiekrecht en op zoek naar een baan waarin je je verder kan verdiepen in privaatrechtelijke issues in een bestuursrechtelijke omgeving? Lees dan verder!

Dit ga je doen

In deze functie adviseer je over de hele breedte van het privaat- en publiekrecht. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en bent een kritisch klankbord voor je collega’s. Je weet verbinding te creëren tussen de wensen van de beleidsdomeinen en het juridische kader en denkt vanuit een constructieve houding. Je werkt integraal en multidisciplinair samen binnen de Opgave Compliance & Control en hebt directe lijnen met de beleidsmatige opdrachten in de organisatie.

Bij ons kom je in aanraking met alle maatschappelijke thema’s die op dit moment het nieuws halen. Door de landelijke politieke ontwikkelingen heeft de provincie een cruciale rol in de vele opgaven die om oplossingen vragen. Denk aan stikstof, de woningbouw, de inrichting van het landelijke gebied, schone energie voor iedereen en meer. Ook over de dagelijkse werkzaamheden van de provincie is juridisch advies gewenst, zoals Europese aanbestedingen van grote infrastructurele projecten, concessies en waterstofbussen. Daarnaast worden door de provincie veel subsidies verleend en is daarop ook vaak juridisch advies gewenst.

Alle actualiteiten spelen een grote rol in jouw werkzaamheden en je bent de dagelijkse sparringpartner op een grote diversiteit van juridische vragen. Het zwaartepunt van de werkzaamheden is privaatrechtelijk, tegelijkertijd ben je ook thuis in publiekrechtelijke vraagstukken. Om tot goede advisering te komen kun je terugvallen op de expertise van specialistische collega’s binnen Juridische Zaken.

Daarom sta je in verbinding met de omgeving en met de organisatie. In deze functie lever je een belangrijke bijdrage aan de rechtmatige besluiten van gedeputeerde staten en provinciale staten en denk je tegelijkertijd maximaal mee om de doelen van de provincie te kunnen realiseren.

Dit maakt de functie interessant

 • Je komt in aanraking met alle maatschappelijke thema’s die op dit moment het nieuws halen;
 • Je leert alles over Overeenkomstenrecht, Algemene wet bestuursrecht, Provinciewet, Gemeentewet en Wet gemeenschappelijke regelingen;
 • We werken hybride; zowel vanuit huis als vanuit kantoor. Dit geeft veel vrijheid in je werk.

Dit is jouw profiel

Je bent goed thuis in verschillende onderdelen van het privaat- en publiekrecht. Je houdt van afwisselend en uitdagend werk en denkt actief mee in het mogelijk maken van de maatschappelijke opgaven waar wij als provincie voor staan. Vanuit je klantgerichtheid en open houding, weet je als geen ander de juiste kritische vragen te stellen en mee te denken aan rechtmatige oplossingen. Voor het geven of schrijven van een advies draai jij je hand niet om en je staat stevig in je schoenen. Ook ben je echt een teamspeler die de samenwerking binnen de organisatie naar een hoger niveau kan tillen.

Verder neem je het volgende mee:

 • een afgeronde juridische universitaire opleiding;
 • minimaal 5 jaar relevante ervaring;
 • kennis van het privaat- en publiekrecht;
 • organisatie-sensitiviteit, flexibiliteit, tact, zorgvuldigheid en een soepele omgang met verschillende belanghouders;
 • je oplossingsgerichtheid en je vermogen om verbinding en draagvlak te creëren, ook in situaties die lijken vast te zitten.

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 12
 • Maandsalaris exclusief IKB: € 4.466 – max. € 6.323
 • Jaarsalaris inclusief IKB: € 65.590 – max. € 92.853
 • Dienstverband: Tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op vast
 • Minimum aantal uur: 32
 • Maximaal aantal uur: 36

Het Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% krijg je bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken hybride, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken

Over de Opgave Compliance & Control

Juridische Zaken is onderdeel van de Opgave Compliance & Control. Deze Opgave bestaat behalve uit Juridische Zaken uit verschillende financiële teams. Wij vinden onze expertise en de kwaliteit van de vakgebieden belangrijk en stimuleren je persoonlijke ontwikkeling.

Juridische Zaken houdt zich bezig met concernbrede kaderstelling en advisering op juridisch gebied, en werkt samen met de financiële collega’s aan integrale advisering vanuit onze opgave aan de gehele organisatie. Wij werken samen in de vakgroepen publiekrecht, privaatrecht, Europees recht en Rechtsbescherming. We hebben ook interne advocaten als naaste collega’s en zes juristen zijn als adviseur dagelijks direct betrokken bij één of meerdere beleidsmatige opgaven van de provincie. Op dit moment zijn er vijf juridisch adviseurs.

Over de provincie

De provincie Zuid-Holland is niet alleen een mooi stukje Nederland, maar ook een interessante overheidsorganisatie. Als middenbestuur zitten we letterlijk tussen de Rijksoverheid en de gemeenten in. Praktischer dan het Rijk en een grotere scope dan een gemeente. Groot genoeg om echte impact in de regio te maken en klein genoeg voor korte lijnen, een platte organisatie en veel ruimte voor eigen inbreng van medewerkers. Samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners werken we aan oplossingen. Werken bij de provincie betekent dat jij hier een rol in speelt.

Als werkgever hebben wij vertrouwen in onze mensen en hun expertise. We zorgen goed voor je en je krijgt veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Maar je moet het wel zelf willen regelen en zelf keuzes durven maken. De kaders zijn niet altijd duidelijk. Je moet bij ons een beetje van zwemmen en persoonlijke ontwikkeling houden.

Sollicitatieprocedure

Je kunt op deze vacature reageren t/m 25 april 2023 via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen over deze vacature, wil je sparren met een van onze juristen, of wil je een dag meelopen? Dan kun je contact opnemen met Sonja van Gemeren, Hoofd Juridische Zaken op 06-29682643.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je Lauren Riethoff, recruiter bellen of WhatsAppen op 06-50171507.

De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 1 mei.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 6 april 2023
Verloopdatum: 25/04/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Min. € 4.466 - max. € 6.323
Scroll naar boven