Gemeente BUCH zoekt een

Senior juridisch adviseur

Deel deze vacature:

32 uur | Bergen | Hybride | € 4.020 – € 5.725

Ben jij een breed georiënteerde Senior jurist? Vind je het leuk om in een team te werken aan het versterken van de juridische kwaliteit van onze organisatie. Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Een dag van een Senior juridisch adviseur bij de BUCH is nooit saai! Je adviseert gevraagd en ongevraagd over complexe juridische vraagstukken. Meestal zal dat gaan om bestuursrechtelijke, soms ook politiek gevoelige, vraagstukken. Zo adviseer je bijvoorbeeld bij het opstellen van verordeningen, nadere regels, beleidsregels en beleid, maar je adviseert ook over de toepassing van wet- en regelgeving. Allerlei vraagstukken komen daarbij aan bod. Zo kan jou bijvoorbeeld gevraagd worden te adviseren over vraagstukken rondom het verlenen van subsidie, overeenkomsten, mandaat en delegatie, verbonden partijen, het opleggen van geheimhouding en de bekendmaking van besluiten.

Naast dat jij een stevige adviseur bent neem je, al dan niet als projectleider, deel aan verschillende projecten waarbij juridische kennis noodzakelijk is. Je geeft trainingen en levert een proactieve bijdrage aan juridische kwaliteitszorg en het vergroten van de juridische bewustwording in de organisatie.

Jij?

Jij bent een gedreven allround juridisch adviseur. Je bent flexibel, leergierig, je bekijkt vraagstukken met een open blik en je werkt resultaatgericht. Je bent analytisch en kunt je uitstekend uitdrukken zowel in woord als in schrift.

Je hebt kennis van de Awb en de Gemeentewet en bent ook bekend met bijzondere wetten zoals de Wet gemeenschappelijke regelingen, de Bekendmakingswet en de Wet BRP. Het is vooral belangrijk dat je snel weet te schakelen tussen verschillende rechtsgebieden en dus ook breed georiënteerd bent.

Naast gedegen kennis van het bestuursrecht is bredere expertise welkom. Wij zouden het leuk vinden als jij ervaring hebt met de implementatie van juridische kwaliteitszorg en de borging van juridische processen.

Verder heb jij:

 • Een afgeronde relevante WO opleiding;
 • Minimaal 5 jaar kennis en ervaring;
 • Sterke communicatievaardigheden en overtuigende adviesvaardigheden;
 • Een oog voor integraliteit;
 • Ervaring met het adviseren over gemeentelijke regelgeving en de bekendmaking ervan is een pré.

En wij?

Werken als één werkorganisatie voor de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Jouw thuisbasis is het team Advies, onderdeel van het domein Bedrijfsvoering. Ons doel? De sturende en primaire processen binnen de BUCH-gemeenten ondersteunen met hoogwaardige en innovatieve producten en diensten.

We staan open voor verandering. Dat betekent dat er veel ruimte is voor jouw ideeën en initiatieven. Liefst al vanaf je eerste werkdag! We zorgen goed voor je en investeren in een fijne werk-privébalans. Wat onze organisatie nog meer kenmerkt? Korte lijnen. De deuren staan voor iedereen open en we luisteren naar elkaar. Jij werkt direct samen met de vier andere Senior juristen en nauw samen met de secretarissen van de commissie bezwaarschriften en de juristen uit het Woo team.

Verder bieden wij:

 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken. Jij bepaalt waar en wanneer je werkt. Ook thuis zorgen wij voor een goede werkplek door je o.a. een bureaustoel en beeldschermen ter beschikking te stellen;
 • Ruim 5 weken vakantie per jaar;
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.020,- en € 5.725,- (schaal 11) bij 36 uur per week;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per maand boven op je salaris. Je kunt dit op een door jou gekozen moment gebruiken voor onder andere:
 • Vakantiegeld
 • Extra verlofuren
 • Extra salaris
 • Opleidingskosten
 • Een bijdrage aan je sportabonnement en/of museumjaarkaart.
 • Een pensioenregeling via het ABP pensioenfonds;
 • Een reiskosten- of thuiswerkvergoeding, laptop en telefoon.

Een goed begin is het halve werk; bij ons start je met een introductieprogramma zodat jij je snel thuis voelt. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom hebben wij een eigen BUCH Academie; één plek waar je opleidingen, trainingen en lezingen kunt krijgen én geven.

Leuk?

Leuk! Reageer uiterlijk 10 mei 2023 via de sollicitatiebutton. Wil je meer informatie of heb je vragen? Nicolette van Brederode, teammanager, staat je graag te woord, je kunt haar bellen of appen op 06-55261396.

Matchen we?

Dan bellen wij je om je uit te nodigen voor de selectie. De selectie bestaat uit een 1e en eventueel 2e sollicitatiegesprek en wordt afgerond met een arbeidsvoorwaardengesprek.

Na de selectie nog steeds enthousiast? Dan krijg je een jaarcontract aangeboden met uitzicht op een vaste baan.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is vereist voor iedereen die bij ons komt werken.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 26 april 2023
Verloopdatum: 10/05/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Bergen

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Een bruto maandsalaris tussen € 4.020,- en € 5.725,-
Scroll naar boven