Gemeente Amsterdam zoekt een

Senior juridisch adviseur algemeen civielrecht

Deel deze vacature:

 • Ben jij die enthousiaste, veelzijdige en breed inzetbare collega om ons team Civielrecht te komen versterken?
 • Zorgen voor een stad die goed omgaat met burgers, met geschillen en gericht is op het bieden van oplossingen binnen juridische kaders.
 • Het Juridisch Bureau bestaat uit zo’n 160 medewerkers, die op veel terreinen meewerken aan de belangrijke opgaven voor de stad.

De functie

In de functie van senior adviseur algemeen privaatrecht werk je in een inspirerende werkomgeving met tal van andere juridische professionals. Je belangrijkste taak is het geven van juridisch advies over de volle breedte van het privaatrecht aan alle gemeentelijke directies en stadsdelen. In de praktijk zijn het zaken die variëren van verschillende soorten overeenkomsten, (o.a. dienstverlening, samenwerking, huur, erfpacht, beheer, gebruik, object, detachering)  aansprakelijkheid en intellectueel eigendomsrecht.  Je bent een jurist met ruime ervaring, die ook complexe en politiek (zeer) gevoelige dossiers behandelt. Je werkt vaak samen met andere disciplines en diverse gemeentelijke onderdelen. Je neemt als dat nodig is hierin de regie.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Geven van juridisch advies in woord en geschrift op het gebied van privaatrecht, aan diverse opdrachtgevers binnen de gemeente Amsterdam. Dit zijn veelal directies van andere organisatie-onderdelen.
 • Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit, veelal vanuit het kantoor van het Juridisch Bureau, vanuit huis en ook regelmatig op de locatie van onze opdrachtgevers.
 • Bijdragen aan de afdelingsdoelstellingen, waaronder de professionalisering van de adviestak van het Juridisch Bureau en het signaleren van ontwikkelingen bij de opdrachtgever.
 • Van de senior adviseur algemeen privaatrecht wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig opdrachten binnenhaalt bij potentiële opdrachtgevers.
 • Leveren van advies aan de opdrachtgever, waarbij telkens de relatie met de opdrachtgever voorop staat.
 • Bij grotere opdrachten ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de opdracht binnen het vooraf overeengekomen urenbudget en binnen gemaakte afspraken en je signaleert tijdig en actief bij de opdrachtgever en eigen afdelingsmanager als de realisatie van de opdracht stagneert.
 • Actief betrokken bij het team en bent mede verantwoordelijk voor het delen van kennis, waaronder informatie over de resultaten en inzichten die je hebt opgedaan bij de opdrachtgever.

Hier ga je aan de slag

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Bij het Juridisch Bureau, binnen het cluster Interne Dienstverlening, staat de juridische kwaliteit van het functioneren van de Gemeente Amsterdam voorop. De 185 vakkundige collega’s beschikken over veel juridische en bestuurlijke kennis, alsmede kennis van de onderscheiden organisatieonderdelen. Kerntaken van het Juridisch Bureau in het algemeen zijn het geven van juridisch advies aan bestuur en organisatie op diverse rechtsterreinen, het behandelen van bezwaar- en beroepschriften en conflictbemiddeling. Het team Civielrecht adviseert op het terrein van algemeen privaatrecht, aanbestedingsrecht en arbeidsrecht. Opdrachtgevers zijn de zeven stadsdelen, verschillende directies en in voorkomende gevallen ook het college van B&W en de Burgemeester.

Dit breng je mee

Voor deze functie Senior juridisch adviseur algemeen civielrecht beschik je over:

 • minimaal een afgeronde wo-opleiding met specialisatie privaatrecht;
 • stevige juridische inhoud met diplomatiek en collegiaal handelen mee;
 • gedegen kennis – in de breedte en de diepte – van het privaatrecht, bij voorkeur ook op het terrein van intellectueel eigendomsrecht;
 • minimaal 4 jaar juridische werkervaring in het civielrecht.

Aan competenties breng je mee:

 • je handelt tactisch en bent bewust van jouw rol als dienstverlenend vertegenwoordiger van het Juridisch Bureau;
 • je kunt makkelijk een netwerk binnen en buiten de gemeente opbouwen. In dit netwerk ga jij proactief op zoek naar adviesopdrachten;
 • je bent resultaatgericht, ondersteunend en bent daadkrachtig in woord en geschrift.

Dit bieden we jou

Als Senior juridisch adviseur algemeen civielrecht kom je ons 32-36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.372,- (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
 • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 2,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
 • Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken. We bieden (thuis)werkmiddelen aan om je werkplek veilig en gezond in te richten.
 • Een mobiele telefoon en/of laptop.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

Solliciteren naar deze baan

Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw sollicitatie graag uiterlijk 26 februari 2023 via de sollicitatiebutton.

 • Wij ontvangen graag je motivatie, waarin je in maximaal 1 A4 pagina toelicht waarom jouw werkervaring en competenties aansluiten bij deze functie. Je motivatie wordt meegewogen tijdens de selectieprocedure.
 • De selectieprocedure bestaat uit een cv/brief ronde en een gespreksronde. We hebben een selectiecommissie van 3 personen samengesteld, bestaande uit de leidinggevende, een P&O adviseur en een directe collega met wie je zult samenwerken.
 • Sluit jouw cv aan bij de functie-eisen, dan nodigen we je graag uit voor een sollicitatiegesprek.
 • De gesprekken vinden fysiek plaats, in de week van 6 maart, op onze kantoorlocatie aan de President Kennedylaan 923 te Amsterdam.
 • Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern uit. Medewerkers van de gemeente Amsterdam hebben voorrang in de procedure.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Minder aantoonbare werkervaring? Ook dan gaan wij graag het gesprek met je aan om te kijken naar je ontwikkelingsmogelijkheden voor deze functie. Een aanloopschaal kan worden toegepast indien er nog niet volledig wordt voldaan aan de functie-eisen. Op onze de werken bij site vind je meer juridische Vacatures op diverse niveaus: https://werkenbij.amsterdam.nl/.

Ongevraagde acquisitie door bemiddelingsbureaus stellen we niet op prijs en kan leiden tot uitsluiting bij onze andere wervingsacties. Ook het ongevraagd sturen van cv’s door bureaus aan onze medewerkers zien we als acquisitie. Deze cv’s nemen we niet in behandeling.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 15 februari 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

Maximaal €5.372
Scroll naar boven