Gemeente Hilversum zoekt een

Senior Juridisch Adviseur Omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Ben jij afgestudeerd als jurist met een gezonde ambitie op het gebied van het Bestuursrecht en in het bijzonder de Wabo? Wil jij verder groeien in je vakkennis en deze inzetten als onderdeel van onze integrale advisering en wil jij met je kennis bijdragen aan de uitdagende ambities op het gebied van de fysieke leefomgeving voor de Gemeente Hilversum? Begin dan jouw nieuwe avontuur bij ons!

Wat ga je doen?

 • Je bent vervangend voorzitter bij integrale advisering over bestemmingsplanafwijkingen;
 • Je adviseert over bedenkingen/zienswijzen; voert (zienswijze)gesprekken met de in- en externe partijen en belanghebbenden en je stemt af met collega’s en bestuur;
 • Je behandelt (complexe) bezwaar- en beroepschriften;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente bij de Commissie bezwaarschriften, andere overheden en beroepsinstanties;
 • Je levert een bijdrage aan het VTH-beleid en –uitvoeringsprogramma en aan de invoering en implementatie van nieuwe wetgeving, bijvoorbeeld de Omgevingswet en Wkb;
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor o.a. artikel 41-vragen en persvragen;
 • Je ben het aanspreekpunt/eerste contactpersoon voor de secretaris van de Commissie voor Welstand en Monumenten;
 • Je neemt deel aan het integrale wijkteam en kan de rol van omgevingsregisseur vervullen;
 • Je bent eerste aanspreekpunt op genoemde vakgebied en bent voor de overige vakgebieden als generalist aanspreekpunt;
 • Je levert bestuurlijk-juridische inbreng in interdisciplinaire werkverbanden;
 • Je signaleert ontwikkelingen, houdt jurisprudentie bij en vertaalt deze naar de uitvoering;
 • Je vertaalt het tactisch en strategisch beleid naar operationele handreikingen.

Geen dag is hetzelfde!

De functie is veelzijdig en dynamisch, iedere zaak is tenslotte anders. Je werkt voor een zeer diverse doelgroep en levert maatwerk. Je werkt veel samen binnen onze organisatie en je krijgt de mogelijkheid je verder te ontwikkelen en te verdiepen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld richting bestuursrecht, aangevuld met actuele regelgeving;
 • Je hebt in ieder geval 5 jaar werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie op het gebied van omgevingsrecht en hebt kennis van de Omgevingswet;
 • Kennis van regelgeving rondom monumenten is hierbij een pré;
 • Je hebt kennis van en affiniteit met politieke en bestuurlijke processen.

Wie ben je?

Je weet juridische input te geven die bijdraagt aan een logische en gedragen oplossing. Je hebt een uitstekend gevoel bij de kansen in het kader van pre-mediation/oplossingsgericht werken. Je bent klant- en resultaatgericht en toont eigenaarschap. Verder ben je iemand die initiatief toont, pro-actief te werk gaat, in mogelijkheden denkt en goed kan luisteren. Je bent je bewust van je omgeving en stemt je communicatie hierop af. Je bent een enthousiaste medewerker die zowel uitstekend in teamverband als zelfstandig kan werken, uiteraard breng je ook een gezonde dosis humor mee!

Hoe ziet je nieuwe team eruit?

Je gaat deel uitmaken van het Team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken.

Het team bestaat uit juridisch adviseurs op het gebied van Omgevingsrecht, AVP, horeca, milieu en parkeren. Onder leiding van Teammanager Mariette Jordans. Binnen het team heerst een open en professionele cultuur. Er wordt nauw samengewerkt in een informele en collegiale sfeer.

Gemeente Hilversum, een uitdagende werkgever in de Mediastad in het groen

De gemeente Hilversum luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen.

We willen een organisatie zijn die maatschappelijk betrokken is. Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 700 collega’s aan wat er nodig is voor en in Hilversum. Dat zijn collega’s die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega’s die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen – binnen en buiten de organisatie – stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega’s die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

Wat bieden wij je

 • Je krijgt een contract voor 36 uur per week;
 • We gaan met elkaar een jaarcontract aan met de intentie deze later om te zetten naar onbepaalde tijd;
 • Jouw salaris valt in schaal 11, wat minimaal € 3.561,= en maximaal € 5.169,= bedraagt per maand op basis van 36 uur per week. Uit je wens aan ons en in samenspraak met jou schalen wij je in;
 • Bovenop het genoemde salaris krijg je 17,05% aan Individueel Keuzebudget (IKB), dit budget kun je maandelijks laten uitbetalen of inzetten voor verschillende doeleinden;
 • Je bouwt een goed pensioen op bij het ABP;
 • Je hebt de keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en voor diverse andere verzekeringen krijg je korting;
 • Je kunt kiezen uit een grote variëteit aan opleidingsmogelijkheden die bijdragen aan zowel organisatie als persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo hebben wij onder andere de Hilversum Academie een platform waar de gemeente Hilversum trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt voor alle medewerkers waar je vanaf je eerste werkdag zelf gebruik van kunt maken.

Wil je meer informatie?

App of bel gerust naar Mariette Jordans (Teammanager Advies & Ondersteuning) op telefoonnummer: 06-41 51 07 19 of met Matthijs Snel (sr. Juridisch adviseur Wabo) op telefoonnummer 06-18 86 97 52.

Interesse?

Voor nu heb je de mogelijkheid om tot en met 10 januari 2022 te reageren via onze sollicitatiepagina. Als er voor die tijd kandidaten reageren die goed aansluiten bij het profiel dan gaan wij met diegene alvast in gesprek. Bij geschiktheid bestaat dan de mogelijkheid dat de vacature eerder wordt gesloten. Twijfel daarom niet en reageer direct op deze mooie functie!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 22 november 2021
Verloopdatum: 10/01/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Hilversum

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

minimaal € 3.561, en maximaal € 5.169
Scroll naar boven