Rijksoverheid zoekt een

Senior juridisch beleidsmedewerker

Deel deze vacature:

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Functieomschrijving

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit en toegankelijkheid van het hoger onderwijs? Werk jij graag aan een actueel, politiek dossier met veel maatschappelijke impact? En heb je een juridische achtergrond? Dan zijn wij misschien op zoek naar jou!

De directie Hoger Onderwijs & Studiefinanciering van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zoekt een senior juridisch beleidsmedewerker voor de teams studiefinanciering en internationalisering.

De teams

Studiefinanciering is een belangrijk middel om de (financiële) toegankelijkheid te bevorderen tot het onderwijs (mbo en hoger onderwijs), en staat daarom in grote maatschappelijke en politieke belangstelling. Het team studiefinanciering is integraal verantwoordelijk voor alles dat met studiefinanciering te maken heeft, maar ook voor lesgeld en de tegemoetkoming in de schoolkosten. Van beleidsvorming tot wetgeving. Van financiën tot uitvoering. Van onderzoek tot actualiteit. De cultuur van het team kenmerkt zich door goede samenwerking, veel inzet en eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers.

Studiefinanciering bestaat uit de basisbeurs (voor mbo-studenten), de aanvullende beurs, het studentenreisproduct, en leenmogelijkheden. Ook bestaat sinds een aantal jaar het levenlanglerenkrediet, een voorziening om leven lang leren te stimuleren. Als beleidsmedewerker houd je je met al deze onderwerpen bezig in de breedte. Je hebt daarvoor goed inzicht in het stelsel nodig, en in de belangrijke spelers. Een goede relatie met de uitvoerder van studiefinanciering (DUO) is daarbij essentieel.

Internationalisering is een thema dat eveneens flink in de maatschappelijke en politiek belangstelling staat. De spanning die bij instellingen ontstaat door de grote aantallen internationale studenten noodzaakt tot slimme oplossingen die we gezamenlijk met hen uitdenken en vormgeven. Inzet daarbij is niet de voordelen van internationalisering te verliezen. Ook meer samenwerking binnen de Europese Unie staat hoog op de agenda. Van jou vragen we vanuit je juridische kennis mee te denken over de mogelijkheden op deze onderwerpen.

De rol

Als juridisch beleidsmedewerker ben jij onze steun en toeverlaat voor juridische vraagstukken. Je adviseert vanuit je expertise over hoe bepaalde beleidskeuzes het beste in wet- en regelgeving vervat kunnen worden en helpt ons juridische ontwikkelingen te duiden.

Dat we veel in teamverband doen, betekent dat je expliciet uitgenodigd wordt om je horizon te verbreden: er is veel ruimte voor ontwikkeling en jouw nieuwsgierigheid voor andere onderwerpen. Dat betekent dat ook niet-juridische onderwerpen onderdeel kunnen worden van je werkpakket. De verdeling van je werkzaamheden tussen de beide teams is in principe 50-50.

 Functie-eisen

  • je hebt een academisch werk- en denkniveau en enige jaren ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • je hebt een juridische opleiding gedaan en bent bekend met het wetgevingsproces;
  • je kunt zelfstandig werken op een politiek gevoelig dossier, en kunt omgaan met de dynamiek die dit met zich meebrengt;
  • je bent oplossingsgericht en doorziet wat nodig is om een proces verder te brengen;
  • je werkt graag in teamverband.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €3.919 – Max. €5.825 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zet zich actief in om een inclusieve werkomgeving te creëren. Samen werken wij aan een organisatie waar iedere medewerker zich betrokken en gewaardeerd voelt. Naast jouw talenten, ervaring en motivatie maken ook verschillende aspecten van jouw identiteit onze organisatie rijker, innovatiever en leuker. Talent als basis, diversiteit als kracht.
  • Indien er kandidaten reageren die de van-werk-naar-werk-status hebben dan gaan zij voor op medewerkers die vrijwillig mobiel zijn. Behoor je tot deze groep stuur dan een voordracht of bewijsstuk mee en geef het aan in het betreffende veld.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Overige informatie:

We informeren je via e-mail. Hou daarom je e-mail in de gaten. Voeg dienstpostbus.wervingselectie@minocw.nl toe aan je lijst van vertrouwde afzenders en controleer of er geen berichten in je SPAM-map terecht zijn gekomen.

Lukt het niet om je sollicitatiebescheiden te uploaden?

Ons systeem gaat (nog) niet goed om met te lange bestandsnamen of bestandsnamen met spaties of vreemde tekens erin. het advies om de bestandsnaam zo kort mogelijk te houden zonder spaties en vreemde tekens. Mocht het hierna nog niet lukken, dan kun je een mail sturen aan dienstpostbus.wervingselectie@minocw.nl

Solliciteren?

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 12 januari 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Min €3.919 – Max. €5.825 (bruto)
Als wetgevingsjurist bij de Rijksoverheid werk je aan de basis van onze rechtsstaat. Je werkt binnen een enorm divers werkveld. Creativiteit en een goed…
Scroll naar boven