Universiteit Utrecht zoekt een

Senior Jurist Aanbestedingsrecht (0,6 – 0,8 fte)

Ben jij een ervaren jurist, met veel kennis van aanbestedingstrajecten en contractenrecht? Hou je van complexe vraagstukken en doe je graag maatschappelijk relevant werk? We komen graag met je in contact.

Deel deze vacature:

Senior Jurist Aanbestedingsrecht (0,6 – 0,8 fte)

Functie
Ben jij een ervaren jurist, met veel kennis van aanbestedingstrajecten en contractenrecht? Hou je van complexe vraagstukken en doe je graag maatschappelijk relevant werk? We komen graag met je in contact.

In de rol van Senior Jurist Aanbestedingsrecht, krijg je te maken met een boeiende variatie aan aanbestedingen. Of het nu gaat om leveringen voor faculteiten, facilitaire dienstverlening, ICT-projecten of vastgoedontwikkelingen, jouw juridische expertise is over de hele breedte van de inkoop van toegevoegde waarde.

Als Senior Jurist Aanbestedingsrecht maak je deel uit van de afdeling Juridische Zaken (JZ), een fijn team met een collegiale werksfeer.

Wat ga je doen?

 • Je draagt zorg voor de juridische inhoud van (Europese) aanbestedingsdocumenten⁠ en adviseert collega’s over keuzes in aanbestedingstrajecten.
 • Je beantwoordt juridische vragen of bezwaren van (potentiële) inschrijvers⁠.
 • Je adviseert over aanbestedingsrechtelijke vragen en (inkoop)contracten.
 • Met je (eveneens ervaren) collega’s uit het team van aanbestedingsjuristen, heb je wekelijks overleg over de nieuwste aanbestedingsrechtelijke ontwikkelingen en jurisprudentie, interessante lopende zaken of lastige kwesties die om afstemming vragen.

Inhoudelijk is er veel variatie in de aanbestedingen⁠. Zo heb je te maken met:

 • leveringen voor faculteiten, variërend van biologisch veevoer tot een helium-terugwininstallatie;
 • facilitaire dienstverlening zoals catering en schoonmaak;
 • ICT, zoals de levering van een nieuwe digitale werkplek of een survey tool voor wetenschappelijk onderzoek;
 • Vastgoed en Campus, bijvoorbeeld een complexe renovatie in de binnenstad, circulaire parkeergarage op het Utrecht Science Park of het realiseren van een proeftuin met de modernste laadpalen⁠.

Ontstaan er problemen tijdens de uitvoering van een contract? Dan adviseer jij de betrokken contract- en leveranciersmanager over mogelijke juridische oplossingen⁠. Je werkt zelfstandig en je kunt altijd sparren met jouw collega’s uit het team van aanbestedingsjuristen⁠. En zij sparren graag met jou. In deze functie kun je thuis en op kantoor werken afwisselen (50/50).

Profiel
Wat breng je mee?

 • Je bent een ervaren jurist (wo-niveau), met ruime kennis van aanbestedingsrecht en contractenrecht.
 • Je houdt van uitdaging en complexe vraagstukken.
 • Je bent maatschappelijk betrokken en doet graag maatschappelijk relevant werk.
 • Als ervaren jurist ga je voor kwaliteit en voor het beste resultaat, samen met je collega’s⁠.

Aanbod
Wij bieden:

 • een positie (0,6 – 0,8 fte) voor één jaar met – bij goed functioneren – uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 5.247,- en maximaal € 6.737,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De afdeling Juridische Zaken is onderdeel van de Algemene Directie en bestaat uit negentien juristen. Die adviseren het College van Bestuur en de leiding van faculteiten en diensten op juridisch gebied. De afdeling zorgt ervoor dat de interne regelgeving van de universiteit op orde is en dat medewerkers weten hoe ze daarmee om moeten gaan, biedt ondersteuning aan diverse commissies die zich buigen over bezwaren, geschillen of klachten en verzorgt de voorbereiding van de besluitvorming daarover door het College van Bestuur. Enkele juristen zijn nauw betrokken bij het vorm geven aan onderzoeksamenwerkingen, anderen ondersteunen bij de totstandkoming van belangrijke zakelijke overeenkomsten. Daarnaast adviseert de afdeling bij juridische kwesties waarmee grote financiële of andere belangen zijn gemoeid.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Wilma Grimmelikhuijsen (Hoofd Afdeling Juridische Zaken) via w.e.grimmelikhuijsen@uu.nl of 06 38 29 52 21.

Wil je eens informeel koffie drinken met een collega uit het team om wat meer te horen? Stuur ons gerust een berichtje via mail of whatsapp.

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Het is mogelijk dat we de vacature eerder sluiten, als we in de tussentijd een geschikte kandidaat vinden.

Uiterlijk reageren op 31 december 2023.

* Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 16 oktober 2023
Verloopdatum: 16/10/2023

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Utrecht

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

minimaal € 5.247,- en maximaal € 6.737
Scroll naar boven