Gemeente Amsterdam zoekt een

Senior Jurist Aanbestedingsrecht

Deel deze vacature:

Senior Jurist Aanbestedingsrecht
36 uur per week

 • Adviseren op het gebied van aanbestedingsrecht voor grote en complexe projecten, zoals de Noord-Zuidlijn, Renovatie van Bruggen en Kaden en de Zonneweide.
 • Bijdragen aan de ambities van de stad door het verantwoord aanbesteden van werken en diensten, waarbij het belang van de Amsterdammer altijd centraal staat.
 • Je werkt samen met 20 collega-juristen in een diverse, energieke groep met een warm hart voor de stad Amsterdam.

De functie
Binnen Amsterdam wordt er veel aanbesteed vanwege de omvang van onze organisatie. We zetten bij deze aanbestedingen sterk in op duurzaamheid en innovatie. Enkele voorbeelden van projecten waaraan je kunt werken zijn de Noord-Zuidlijn, Renovatie van Bruggen en Kaden en de Zonneweide. Als Senior Jurist Aanbestedingsrecht geef je juridisch advies aan gemeentelijke directies en stadsdelen. Je schakelt direct met de inkopers en Lead Buyers en zorgt ervoor dat het aanbestedingsproces soepel verloopt. Dit doe je door te toetsen of de manier van aanbesteden en de opgestelde eisen voldoen aan de wet- en regelgeving en je stakeholders te voorzien van juridisch advies op het gebied van civiel en aanbestedingsrecht. Met jouw kennis en ervaring van aanbestedingsprocedures weet jij hoe je complexe en politiek gevoelige dossiers behandelt en ga je resultaatgericht te werk.

In deze rol werk je met interne opdrachtgevers en krijg je een breed overzicht van de gemeente. Je bouwt snel een intern netwerk op en werkt nauw samen met collega’s, waarbij je actief bijdraagt tijdens werkoverleg. Je speelt een actieve rol in de ontwikkelingen van het Juridisch Bureau door mee te denken over verbeteringen in de dienstverlening aan de Amsterdammer, de inzet van technologie (legal tech/AI), procesverbeteringen en het begeleiden van stagiairs. Als ervaren jurist met oog voor diplomatie en collegiaal handelen lever je een cruciale bijdrage aan de afdeling en maken we samen het verschil voor de gemeente Amsterdam.

Dit doe je op een gemiddelde dag

 • Je bereidt het werkoverleg voor van deze week, waar een knoop doorgehakt moet worden over de verdeling, samenwerking en aanpak van een complex aanbestedingstraject.
 • Je hebt een meeting ingepland met de inkopers van één van onze leadbuyers om hen van juridisch advies te voorzien over het aanbestedingsproces.
 • Je behandelt aanbestedingsdocumenten en kijkt deze zorgvuldig na.
 • Je gaat aan de slag met de aanbesteding van een raamovereenkomst voor voertuigen. Vanuit huis neem je deel in een Microsot Teamsmeeting met je collega’s voor een expertise overleg.
 • Als buddy/mentor maak je tijd voor je stagiaire, die je begeleidt bij het afstudeeronderzoek over een onderwerp binnen jouw vakgebied.
 • Je draait mee in uitdagende, multidisciplinaire projecten waarbij je direct impact maakt in de stad.

Hier ga je aan de slag
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!

Bij het Juridisch Bureau, binnen het cluster Bedrijfsvoering, staat de juridische kwaliteit van het functioneren van de Gemeente Amsterdam voorop. De 185 vakkundige collega’s beschikken over veel juridische en bestuurlijke kennis, alsmede kennis van de onderscheiden organisatieonderdelen. Kerntaken van het Juridisch Bureau in het algemeen zijn het geven van juridisch advies aan bestuur en organisatie op diverse rechtsterreinen, het behandelen van bezwaar- en beroepschriften en conflictbemiddeling. De taken worden vanuit verschillende teams uitgevoerd. Het team Civielrecht, waar jij deel van uit gaat maken, adviseert op het terrein van algemeen privaatrecht, aanbestedingsrecht en arbeidsrecht. Opdrachtgevers zijn de zeven stadsdelen, verschillende directies en in voorkomende gevallen ook het college van B&W en de Burgemeester.

Dit breng je mee
Voor deze functie als Senior Jurist Aanbestedingsrecht beschik je over:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding in Rechten of Rechtsgeleerdheid.
 • Ervaring in een juridische adviesrol in het aanbestedingsrecht bij vergelijkbare organisaties.

Aan competenties breng je mee:

 • Omgevingsbewustzijn: Jij bent omgevingsbewust en je weet wat er speelt binnen het Juridisch Bureau, het college en de ambtelijke organisatie, toont verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Je bent je bewust van je positie en handelt met tact. Je kunt omgaan met verschillende soorten mensen en zorgt ervoor dat men zich gehoord voelt. Hierbij werk je altijd integer en zorg je ervoor dat je handelt met politieke neutraliteit.
 • Initiatief: Je bent proactief, denkt na over nieuwe kansen en neemt geen genoegen met standaardoplossingen. Je kunt buiten bestaande kaders denken om met nieuwe, creatieve oplossingen te komen. Anderen stimuleer je ook om ‘out of the box’ te denken en tot actie over te gaan. Je blijft op de hoogte van trends en signaleert kansen en mogelijke uitdagingen voor het Juridisch Bureau en organisatie. Deze actieve houding heb je niet alleen als er iets van je wordt gevraagd. Jij denkt altijd mee en vraagt door wanneer dit nodig is.
 • Resultaatgerichtheid: Jij bent resultaatgericht en neemt concrete doelen als uitgangspunt voor je eigen gedrag en houdt hieraan vast tot het doel bereikt is. Je herkent mogelijkheden voor het verbeteren van de organisatieresultaten en gebruikt deze, ook op de lange termijn. Je spreekt betrokkenen tijdig en regelmatig aan op het nakomen van afspraken en het realiseren van doelstellingen. Je oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden.
 • Klantgerichtheid: Je zoekt zaken uit en denkt mee. Je hebt een actieve houding bij het onderhouden van je interne netwerk en zet vraagstukken uit waar de expertise ligt. Daarnaast begrens je vanuit je klantgerichtheid ook helder en concreet, met behoud van de relatie. Je kunt je inleven in wat er speelt bij de klant, je collega, de burger. Tijdens discussies probeer jij altijd een win-winsituatie te creëren.

Dit bieden we jou
Als Senior Jurist Aanbestedingsrecht kom je ons 36 uur per week versterken en kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden.

 • Een brutomaandsalaris tussen € 4.211 en maximaal € 5.997 (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam.
 • Als je al een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt bij de gemeente Amsterdam, dan behoud je deze en word je overgeplaatst.
 • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
 • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer voor reizen met de auto, € 0,15 per kilometer voor reizen met de fiets en € 0,21 per kilometer voor reizen met het OV. Dit geldt tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand en voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt.
 • Voor thuiswerkdagen ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt.
 • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA) op www.amsterdam.nl/pga.

Solliciteren naar deze baan

 • Spreekt deze vacature je aan, dan ontvangen we jouw cv graag uiterlijk 23 juni via het sollicitatieformulier op onze website.
 • Voor deze vacature hoef je geen motivatiebrief in te dienen. Indien we met elkaar in gesprek gaan komt dit aan bod.
 • Mocht je sollicitatie goed aansluiten bij de functie-eisen, dan kunnen we al voor de sluitingsdatum contact met je opnemen en de selectieprocedure starten.
 • De gesprekken vinden fysiek plaats op onze kantoorlocatie aan de President Kennedylaan 923 te Amsterdam.
 • Van elke collega die ons komt versterken vragen wij een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Vragen over deze vacature?
Over de functie kun je Daaf van Bilsen benaderen, afdelingsmanager Civiel en aanbestedingsrecht via daaf.van.bilsen@amsterdam.nl en/of bellen naar 0642484609. Over de sollicitatieprocedure kun je Kahina Fung benaderen via kahina.fung@amsterdam.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 juni 2024
Verloopdatum: 24/06/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

1011 PN, Amsterdam

Provincie

Noord-Holland

Salarisindicatie

4211 - 5997 euro bruto per maand
Scroll naar boven