RET - Rotterdam Elektrische Tram zoekt een

Senior Jurist/Advocaat

Deel deze vacature:

Over de functie

Wat we doen, willen we goed doen. En volgens de regels. Als senior jurist/advocaat van de RET ondersteun je de organisatie om binnen de kaders van de geldende wet- en regelgeving te opereren. Daarbinnen ga je op zoek naar constructieve oplossingen voor complexe kwesties waar we als organisatie mee te maken krijgen. Meedenken met gezond verstand, af en toe ‘nee’ durven zeggen, oplossingsgericht handelen en met passend advies komen, vormen de hoofdmoot van deze juridische rol. De ontwikkelingen binnen de RET en in de vervoersbranche in het algemeen zorgen ervoor dat geen enkele opdracht op routine kan worden afgedaan en halen het beste in jou als juridisch professional naar boven.

De diversiteit die je tegenkomt bij de RET is zelfs voor juridische begrippen zeer omvangrijk. Een complexe organisatie met een grote diversiteit aan werknemers brengt verschillende (en tegengestelde) belangen met zich mee, waarmee je als senior jurist/advocaat altijd rekening dient te houden. Dat geldt zowel bij advisering van directie en management, als bij het voorbereiden en voeren van procedures, waarbij je RET in rechte vertegenwoordigt. Ook ondersteun je collega’s vanuit juridisch perspectief en ben je in staat om hen op het gebied van arbeidsrecht gevraagd -en soms ongevraagd- te adviseren.

Jij houdt je voornamelijk bezig met arbeids- en sociaal zekerheidsrecht en je adviseert bij cao-onderhandelingen. Verder krijg je te maken met interne bezwaarschriften, bestuursrechtelijke bezwaar- en beroepszaken en (letsel)schadezaken in verband met mogelijke werkgeversaansprakelijkheid. Als senior jurist/advocaat heb je affiniteit met deze rechtsgebieden en kun je je kennis en ervaring inzetten om zaken op deze gebieden tot een goed einde te brengen en vragen hierover te beantwoorden.

Je werkt nauw samen met een (interne) advocaat binnen het team Personeel & Organisatie.

We werken op een gezonde manier hybride. En ook al wordt er momenteel ook vanuit huis gewerkt, is het wenselijk dat je in beginsel voornamelijk op kantoor werkt. Daar leer je je nieuwe collega’s het beste kennen: een mooie mix van mensen, waarvan sommigen net bij de RET begonnen zijn en anderen al lange tijd onze organisatie versterken. Zij kunnen je letterlijk en figuurlijk te weg wijzen wanneer je in deze functie start.

Ook is er voor jou en je collega’s veel informatie (zowel fysiek als online) beschikbaar. Als senior jurist/advocaat heb je een directe lijn met de directie van de RET en krijg je de vrijheid en faciliteiten om de beste resultaten te halen.

Wie we zoeken

Gestructureerd in je hoofd, scherp op papier, sociaal in de aanpak

De juridische kaders dwingen je om creatief naar oplossingen te zoeken. Dat werkt voor jou inspirerend en het zorgt ervoor dat je steeds beter begrijpt wat er speelt bij collega’s in de organisatie. Én wat er leeft in Rotterdam. Je hecht grote waarde aan het in teamverband oppakken van onderwerpen en bent daarin pragmatisch ingesteld. Ook ben je als senior jurist/advocaat gewend om onder tijdsdruk te werken en denk je mee in het grotere geheel.

Als sociaal en betrokken jurist/advocaat breng jij het volgende mee:

  • een wo-diploma Nederlands Recht;
  • minimaal 10 jaar ervaring als (bedrijfs)jurist, legal counsel en/of advocaat, waarvan minimaal 5 jaar voornamelijk gespecialiseerd in het arbeidsrecht;
  • ervaring met (Europese) aanbestedingen is een pré.

Bij de RET kom je verder

Bij ons is het vizier voortdurend gericht op verbetering. 3.500 collega’s proberen elke dag weer een beetje beter te zijn dan gisteren. Collega’s krijgen ruimte om te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Gemotiveerd en geïnspireerd door de mensen om je heen, mag jij laten zien wat je in huis hebt. Met aandacht voor elkaar, gezondheid en vakbekwaamheid levert dat een innovatieve organisatie waar geen dag hetzelfde is.

Dit bieden we

Elke werkdag is anders en daardoor heb ik elke dag plezier in mijn werk.’
‘Genieten van het uitzicht op Rotterdam en de schepen op de Maas en dat terwijl je gewoon aan het werk bent.’
‘Weinig bedrijven zijn zo Rotterdams als de RET, we houden allemaal van aanpakken.’

Van zo’n organisatie kun je deel gaan uitmaken en het levert je nog meer op:

  • een baan voor 36 uur per week voor 1 jaar met intentie tot verlenging;
  • een maximum salaris van € 7.059,- bij een 36-urige werkweek (inschaling afhankelijk van werkervaring en opleidingsniveau);
  • onbeperkt gratis reizen in het vervoersgebied van de RET met OV (voor een minimaal bedrag mag het gezin mee reizen);
  • vakantietoeslag van 8% per jaar;
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% per jaar;
  • een extra uitkering (levensloopregeling) van 1.5% per jaar.

In het spoor van de RET ben je aardig onderweg

Solliciteren is zo gebeurd, via onze sollicitatiepagina en de rest wijst zich vanzelf. Heb je nog vragen? Mail met Recruitment@ret.nl of bel Djaïr Lubsen 06-51655394.

Een screening of assessment kan deel uitmaken van de route die je aflegt tijdens de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 23 maart 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rotterdam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

een maximum salaris van € 7.059,-
Scroll naar boven