TU Delft zoekt een

Senior jurist arbeidsrecht

TU Delft is op zoek naar een Senior jurist arbeidsrecht. Bekijk de vacature voor meer informatie!

Deel deze vacature:

Senior jurist arbeidsrecht
36 – 40 uur | Delft | € 5.247 – € 6.737

Wil jij werken in een innovatieve omgeving aan uitdagende arbeidsrechtelijke vraagstukken? Wordt senior jurist arbeidsrecht aan de beste universiteit van Nederland!

Functieomschrijving

Een kijkje in de keuken van de TU Delft, dat krijg je als senior jurist arbeidsrecht. Vanuit de afdeling Legal Affairs geef je juridisch advies over complexe dossiers binnen onze faculteiten én ben je betrokken bij meerdere projecten. Want dat is zo interessant aan jouw job: op onze levendige universiteitscampus met maar liefst 28.000 studenten en zo’n 8.000 medewerkers – waaronder hoogleraren, decanen en (internationale) onderzoekers  – speelt altijd wat. Op het gebied van arbeidsrecht én binnen innovatief wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

Jij stelt regelgeving op, adviseert, geeft voorlichting en schrijft brieven en processtukken. Doordat je te maken krijgt met  verschillende dossiers, is je werk heel afwisselend. Waar die dossiers precies over gaan? Denk aan conflicten rond disfunctioneren of vragen over medezeggenschap. Maar ook vragen over beëindingsovereenkomsten, zieke werknemers en welke regels gelden voor medewerkers die werkzaam zijn op onderzoeksbeurzen of die in het buitenland werken. Daarnaast heb je grote invloed in langdurige projecten zoals reorganisaties en wetenschappelijke loopbaantrajecten. Kortom: aan uitdaging en interessante vraagstukken geen gebrek!

Je schakelt met HR-managers en HR-adviseurs, de decanen en directeuren. Jij treedt op als klankbord en voorziet hen van gedragen adviezen. Je komt met oplossingen waar de klant weer mee verder kan. Je werkt zowel zelfstandig, als samen met je interne klanten en jouw directe collega’s. Samen met drie collega-arbeidsjuristen, met wie je goed en professioneel contact hebt, vorm je het cluster Arbeidsrecht. Jullie vormen hét gezicht voor arbeidsrechtelijke vraagstukken binnen de universiteit. Het cluster Arbeidsrecht maakt deel uit van de afdeling Legal Affairs. Binnen ons collegiale, toegewijde en ervaren team leiden we uiteenlopende juridische vraagstukken in goede banen. Ook vinden we het belangrijk om in de ontwikkeling van het gehele team te investeren. Zo volgen we momenteel samen de cursus Legal English en een training professionele vaardigheden en bouwen we samen aan een steeds betere afdeling. Ook maken we regelmatig tijd voor sociale activiteiten.

Functie-eisen

 • Je hebt een universitair diploma Nederlands recht.
 • Je hebt minimaal tien jaar ervaring in het arbeidsrecht met eventueel een diepere specialisatie binnen het arbeidsrecht. Ervaring op het gebied van contracten en internationale medewerkers is een pré.
 • Je bent analytisch sterk, en kunt jouw inzichten tegelijkertijd goed vertalen naar de praktijk.
 • Je voelt de belangen en behoeften binnen een grote organisatie uitstekend aan.
 • Je hebt lef en durft buiten de gebaande paden te treden.
 • Je hebt een vlotte pen, kunt jouw adviezen helder communiceren en anderen overtuigen van jouw standpunten, zowel in de Nederlandse als de Engelse taal.
 • Je gaat gestructureerd te werk en kunt goed omgaan met werkdruk en deadlines.

Ook kandidaten met minder ervaring kunnen hun belangstelling voor deze functie kenbaar maken. Er kunnen mogelijkheden zijn om het functieprofiel qua profiel en waardering aan te passen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 36-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 12 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €5.247,- en een maximum van €6.737,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst – Legal Services

Je komt te werken bij de directie Legal Services. Samen met twaalf andere directies maken wij deel uit van de Universiteitsdienst. Legal Services helpt TU Delft om de juridische accountability te borgen. Dat doen we op verschillende manieren. We geven strategisch advies en bieden brede operationele ondersteuning op juridisch en veiligheidsgebied aan het College van Bestuur, de faculteiten en de directies. Onze directie bestaat uit vier afdelingen: Legal Affairs, Intellectual Property, Contractmanagement en Integrale Veiligheid

Additionele informatie

Wil je meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Ellen Hoogland, Manager Legal Affairs, via e.f.hoogland@tudelft.nl of via telefoonnummer 06-81 74 68 09. 

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse? Upload uiterlijk 5 november 2023 jouw motivatie en CV door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 10 oktober 2023
Verloopdatum: 11/05/2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Delft

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

€ 5.247 - € 6.737
Scroll naar boven