De Rechtspraak zoekt een

Senior Jurist Familie- en Jeugdrecht

Met jouw ruime ervaring als jurist in het civiele recht en/of familierecht, ben je bekend met de juridische wereld en sta je nu klaar voor een nieuwe uitdaging.

Deel deze vacature:

Senior Jurist Familie- en Jeugdrecht

Wie je bent
Met jouw ruime ervaring als jurist in het civiele recht en/of familierecht, ben je bekend met de juridische wereld en sta je nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Je voelt de behoefte om een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij via je werk. Het puzzelen met regels en het oplossen van complexe vraagstukken geven je energie. Bovendien ben je een uitstekende schrijver en streef je ernaar om je schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen.

Wat je gaat doen
Als senior jurist ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van zaken met meerdere complexe juridische aspecten, met name op het gebied van echtscheiding, alimentatie en huwelijksvermogensrecht. Je hebt de vaardigheid om relevante feiten, bewijsmiddelen, juridische geschilpunten en verweren uit een dossier te halen en deze te combineren met toepasselijke wetgeving en jurisprudentie in je voorbereiding. Deze voorbereiding is van dien aard dat een rechter op basis daarvan een zitting kan leiden en een beslissing kan nemen. Na de zitting stel je, in overleg met een rechter, conceptuitspraken op. Je fungeert als een sparringpartner voor zowel de rechter als je collega’s, want het is een gezamenlijke inspanning.

Je krijgt de ruimte om relevante jurisprudentie en vakliteratuur bij te houden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen op bepaalde deelonderwerpen door bijvoorbeeld deel te nemen aan interne kennisclubs. Zo draag je samen met je collega’s bij aan de kennisontwikkeling van jezelf en je collega’s.

Het cluster Familie- en Jeugdrecht is gevestigd in zowel Arnhem als Zutphen. Je krijgt Arnhem of Zutphen als standplaats maar je hebt af en toe ook zitting op de andere locatie. Voor beide locaties hebben we vacatures beschikbaar. Als onderdeel van dit diverse en dynamische cluster ben je betrokken bij talrijke zittingen. Kortom, je krijgt de kans om te werken in een boeiend rechtsgebied dat nauw verbonden is met mensen en een aanzienlijk maatschappelijk belang heeft. Het is een interessante functie met veel mogelijkheden.

Wat we je bieden
Samengevat biedt deze functie een mooie ervaring in een levendige werkomgeving met boeiende dossiers en aanzienlijke belangen. Bovendien is  De Rechtspraak een unieke werkgever, er is er namelijk maar één van. Wij streven ernaar een werkgever te zijn waar iedereen zich welkom voelt. Met jouw rol draag je bij aan het onderscheid tussen recht en onrecht. Uiteraard zorgen wij ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden die conform www.caorijk.nl zijn geregeld.

 • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald in schaal 10 (max. € 4.921,54 bruto op basis van 36 uur). Je wordt ingeschaald op basis van je kennis, kunde en ervaring.
 • Je krijgt 144 wettelijke vakantie- en extra 64 IKB-uren bij 36 uur.
 • Naast je salaris heb je een individueel keuzebudget (IKB, 16,37% van je salaris). Je stelt daarmee een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen, bijvoorbeeld door je uit te laten betalen of te kiezen voor fiscaalvriendelijke doelen zoals een fiets of studie.
 • Je pensioen is goed geregeld via het ABP.
 • De Rechtspraak stimuleert reizen met het OV. Je krijgt een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist (2e klas). Ook zijn er goede regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten.
 • Je krijgt een jaarcontract; bevalt het ons beiden? Dan krijg je een vast dienstverband.
 • De vacature staat open voor minimaal 32 uur.
 • Je standplaats wordt Arnhem of Zutphen. Voor beide locaties zoeken wij een jurist. Geef in je motivatie aan waar je voorkeur naar uitgaat. We vragen onze medewerkers om ook op de andere locatie te werken wanneer dit nodig is.

We hebben een op maat gemaakt inwerkprogramma voor jou beschikbaar. Dit programma is specifiek afgestemd op jouw kennis en ervaring, zodat je een goede start kunt maken.

Wat we van je vragen
Het analyseren van problemen gaat je goed af en je werkt op een planmatige en zorgvuldige manier. Je neemt nieuwe informatie snel op en weet deze effectief toe te passen. Bovendien heb je een goed gevoel voor humor en werk je graag samen met anderen. Zowel mondeling als schriftelijk kun je je goed uitdrukken.

Bij het analyseren en oplossen van juridische vraagstukken ben je proactief in het zoeken naar relevante informatie. Je herkent de benodigde gegevens en legt verbanden tussen verschillende informatiebronnen. Daarnaast ben je in staat om de consequenties van bepaalde keuzes te benoemen. Je bekijkt de voorstellen vanuit diverse invalshoeken en komt tot een goed afgewogen oordeel. Je bent in staat om de relevante details te benoemen die de rode draad ondersteunen, en je legt deze helder vast.

 • Een voltooide universitaire studie Nederlands recht.
 • Affiniteit met familie- en jeugdrecht.
 • Ruime ervaring als jurist familierecht (waaronder kennis van alimentatierecht en -rekenen).
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands.
 • Een goed analytisch vermogen, je kan logisch redeneren en snel hoofd- en bijzaken scheiden.

Interesse?
Interesse? We maken graag kennis met je. Solliciteren kan uiterlijk tot en met 11 april 2024.
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Nienke Postema manager Familie- en Jeugdrecht via 06-554 20 734 of met Mascha van Houten, Werving & Selectie via 06-528 30 273.

De selectiegesprekken vinden plaats op 23 en 24 april. We voeren samen een selectiegesprek, direct gevolgd door een schrijftest op basis van een voorgelegde casus.

Nieuwsgierig naar de rechtbank Gelderland als jouw toekomstige werkgever? Bekijk onze korte film via deze link  de Rechtspraak als werkgever – Werken bij de Rechtspraak

Wij streven naar diversiteit in ons team en nodigen kandidaten met diverse achtergronden van harte uit om te solliciteren.

Bijzonderheden
Werknemers met een verplichte VWNW-status en medische herplaatsingskandidaten hebben voorrang.

Privacy
De privacyverklaring op www.werkenbijderechtspraak.nl/privacy is op onze vacatures van toepassing.

Screening

Om ervoor te zorgen dat de start zo succesvol mogelijk verloopt, voeren we vanuit goed werkgeverschap, een screening uit. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat we op alle vlakken een goede match zijn en een langdurige werkrelatie kunnen opbouwen. Deze screening wordt uitgevoerd door Validata klik op deze link voor meer informatie.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 5 april 2024
Verloopdatum: 04/11/2024

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Arnhem

Provincie

Gelderland

Salarisindicatie

Max €4921
Scroll naar boven