Gemeente Rijswijk zoekt een

senior jurist fysieke leefomgeving

Deel deze vacature:

Verantwoordelijke en veelzijdige functie in een groeiende organisatie!

Wat ga je doen?

Als senior jurist fysieke leefomgeving krijg je een veelzijdige functie en ben je samen met je collega (senior) juristen fysieke leefomgeving een belangrijke spil voor het bestuur, de organisatie en het team Juridische Zaken (JZ).

Jouw taken bestaan onder andere uit:

 • Het ambtelijk afhandelen van bezwaarschriften, met name op het gebied van omgevingsrecht, openbare orde en veiligheid en bijzondere wetten;
 • Het zelfstandig behandelen van (hoger) beroepszaken en verzoeken om een voorlopige voorziening;
 • Je organiseert het horen (veelal via een videoverbinding), stelt het verslag op en de beslissing op bezwaar. De registratie en werkwijze vindt plaats via Corsa en Octopus;
 • Behandeling van & advisering aan bestuur en organisatie inzake complexe en bestuurlijk gevoelige juridische vraagstukken, met name op bovengenoemde rechtsgebieden;
 • Het signaleren van juridische risico’s en ontwikkelingen. Actief bijdragen aan de juridische kwaliteit.

Jouw team

Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team Juridische Zaken, Wij werken met ongeveer 500 medewerkers verdeeld over 35 teams in 4 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken bij JZ. We zijn een relatief kleine organisatie, daardoor zijn de lijnen kort. Ook naar het college en het bestuur. Jouw bijdrage wordt dus gezien en gehoord. We geven je daarbij al ons vertrouwen. In combinatie met de veelzijdige complexe juridische vraagstukken en de persoonlijke en prettige sfeer in het team, levert dat jou een interessante en uitdagende functie op.

Het team JZ bestaat uit 24 personen en behandelt gemeente brede onderwerpen op het gebied van recht (advisering en bezwaar- & beroepschriften), inkoop en klachtencoördinatie. Binnen JZ werken juridisch specialisten en adviseurs betreffende: het sociaal en het fysiek domein, inkoop & aanbesteding, overeenkomstenrecht, gemeentelijke belastingen, klachtenrecht en privacy. In je werk word je administratief bijgestaan door juridisch ondersteuners.

JZ heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijk belang, het bestuur en de organisatie. Het kenmerkt zich door een open en professionele cultuur. Er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Er zijn verschillende soorten werkoverleggen (teambreed, juridisch overleg en cluster overleggen).

Wie ben jij?

De kernwaarden van Rijswijk zijn toewijding, betrokkenheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat mag je van ons verwachten en dat verwachten wij ook van jou. Verder kun je je werk als Sr. Jurist Fysieke Leefomgeving goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

 • Je hebt ten minste 2 jaar aantoonbare werkervaring met het behandelen van bezwaar- en beroepschriften op het gebied van omgevingsrecht, openbare orde en veiligheid en bijzondere wetten in de afgelopen 4 jaar;
 • Je hebt ten minste 2 jaar aantoonbare werkervaring als jurist bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 4 jaar;
 • Je hebt een afgeronde wo bachelor opleiding Nederlands Recht;
 • Je bezit goede, overtuigende schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Je bent politiek en bestuurlijk sensitief en oplossingsgericht;
 • Pré: bekendheid met systemen als Corsa en Octopus.

Ons aanbod

 • Veel ruimte in je functie
 • Een 100% geen saaie baan garantie
 • Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie
 • Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken
 • Een warme informele werksfeer

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

 • Een uitdagende functie voor 36 uur per week.
 • Bruto maandsalaris van maximaal € 5.725,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 11.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.
 • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.
 • Een iPhone én een iPad of een (mini)laptop in bruikleen.
 • Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op Aan de slag voor Rijswijk, ook onze collega’s vertellen je er graag over.

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 56.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenVoorRijswijk.nl

De komende jaren groeit onze stad maar liefst met een derde. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

Wil je aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton rechts bovenin (hier kun je naast je CV ook een filmpje downloaden) of mail je motivatie en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer SB2316.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar Corporate Recruiter Lennaert Pronk, telefoonnummer 14 070.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Trefwoorden: Fysieke Leefomgeving, Corsa, Octopus, Omgevingsrecht, Openbare orde, Jurist

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 29 juni 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Rijswijk

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

maximaal €5.725,00
Scroll naar boven