Gemeente Utrechtse Heuvelrug zoekt een

Senior jurist handhaving

Deel deze vacature:

Wat is het doel van de functie?

Als jurist binnen het Team Omgevingstoezicht ben je bezig met een breed palet aan juridische werkzaamheden op het gebied van vergunningverlening (Wabo, APV, Alcoholwet en bijzondere wetten) en toezicht en handhaving. Wij zoeken een jurist die tot bloei komt in een dynamische omgeving en die moeiteloos kan schakelen tussen diverse werkzaamheden. Die overtuigend kan adviseren en de ‘tering naar de nering’ kan zetten. Een proactieve, assertieve houding en ‘nee’ durven zeggen zijn pluspunten. Een kritische blik op bestaande processen is een pre.

Wat ga je doen?

 • Je behandelt handhavingszaken op het gebied van RO- en bouwregelgeving, Alcoholwet en bijzondere wetten, gemeentelijke verordeningen (o.a. APV).
 • Je verzorgt aanschrijvingen en behandelt bezwaar-, beroep- en hoger beroepschriften.
 • Je adviseert collega’s over de juridische kwaliteit van vergunningen.
 • Je adviseert het college over de uitvoering van handhaving of in handhavingszaken.
 • Je staat burgemeester en/of wethouders bij tijdens raadsvergaderingen.
 • Je beantwoordt vragen van inwoners en van collega’s over regelgeving.
 • Je wordt ingezet op complexe en politiek gevoelige zaken.
 • Je initieert en/of neemt deel aan handhavingsprojecten.
 • Je neemt deel aan werkgroepen of overleggen m.b.t. de Omgevingswet en de Wkb.

Wat vragen wij van je?

 • Je beschikt over een afgeronde juridische WO of HBO-opleiding.
 • Als senior jurist heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je voldoet aan de kwaliteitscriteria 2.2 (deskundigheidsgebied 9).
 • Je hebt actuele kennis en ervaring met de Wabo, de Awb, Wet ruimtelijke ordening, de Alcoholwet en de APV, of je bent bereid hiervoor een opleiding te volgen.
 • Je kunt meedenken over (VTH-beleids-) ontwikkelingen en verbeteringen t.a.v. de toekomst van toezicht en wilt daarover graag sparren met de VTH-beleidsmedewerker.
 • Je bent een teamspeler die resultaatgericht is en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Je bent transparant en daadkrachtig en je kan binnen de gegeven ruimte van regelgeving met anderen tot oplossingen komen.
 • Je kunt goed schakelen en netwerken in een complex bestuurlijk en ambtelijk veld.

 Wat wij jou bieden

Wij bieden jou een afwisselende baan in een informele, open en collegiale werksfeer met ontwikkelingsmogelijkheden.

 • Deze functie is gewaardeerd in salarisschaal 10 van de CAR/UWO.
 • Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.494, — op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van relevante beroepskennis en werkervaring.
 • Een uitstekende pensioenregeling.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je maandelijkse salaris. Aan jou de keuze hoe je het IKB inzet, bijvoorbeeld voor verlof, opleidingskosten en/of vakbondscontributie. Of je laat het geld op je bankrekening storten.
 • Een goede afstemming op je werk- & privébalans, we werken hybride, het is dus van belang dat je thuis (of elders) over een werkplek beschikt. Wij voorzien je van een laptop, telefoon en een thuiswerkvergoeding.

Persoonlijke vorming & ontwikkeling

Bij ons kun je je ontwikkelen en je kansen grijpen. We bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. We maken verder graag afspraken over je loopbaan en ontwikkeling passend bij jouw levensfase. We bieden ook een “in huis” coach voor werk gerelateerde vraagstukken, loopbaanadvies en een online-academie.

De samenleving

Utrechtse Heuvelrug is een mooie gemeente met bijna 50.000 inwoners in zeven karakteristieke dorpen in een bosrijk landschap, midden in het land. Een zeer geliefde plek om te wonen, te werken en te recreëren. Utrechtse Heuvelrug is rijk aan natuur en cultuurhistorie, landgoederen en buitenplaatsen en we zijn trots op ons Nationaal Park. De organisatie bestaat uit 6 thema’s en het Thema Omgeving, waar omgevingstoezicht deel van uitmaakt, heeft ongeveer 80 medewerkers. Het team Omgevingstoezicht bestaat uit 16 medewerkers. Wil je weten hoe onze organisatie werkt, bekijk dan ons organisatieplan. Onze kernwaarden zijn omgevingsgevoelig, verantwoordelijk, dienstverlenend, samenwerken en zelfreflectie. Onze medewerkers zijn professionals met hart voor de samenleving en daar zetten ze zich dagelijks voor in.

De organisatie

Wij ontwikkelen ons tot een netwerkorganisatie die midden in de samenleving staat. We hebben allerlei interessante, maatschappelijk vraagstukken en spelen in op de tendens van ‘meer samenleving, minder overheid’. Wij zijn ambitieus en vallen graag op een positieve manier op. We profileren ons als duurzame gemeente en verbinden daar consequenties aan.

De medewerker

Onze professionals hebben hart voor de samenleving en zetten zich daar dagelijks met veel energie voor in. Bij ons kun je je ontwikkelen en kansen grijpen, zodat je jouw talenten optimaal kunt benutten. Onze arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden zorgen voor een gunstig werkklimaat. Het nieuwe werken geeft hierin ruimte en flexibiliteit.

 Reageren doe je zo

Reageren op deze vacature kan tot uiterlijk 20 februari via de sollicitatiebutton. Vermeld bij je reactie het vacaturenummer 04-OM-22.

De eerste gesprekken zijn gepland op 24 februari en de tweede gesprekken op 28 februari.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Paul Ham, teamleider Omgevingstoezicht of met de HRM Adviseur Marjan Onderstal, beiden telefonisch bereikbaar op 034356 56 00.

Social media

Wij maken gebruik van social media en bekijken o.a. jouw eventuele LinkedIn-profiel. Check gerust dat van ons.

 

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 2 februari 2022
Verloopdatum: 20/02/2022

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO, WO

Locatie

Utrechtse Heuvelrug

Provincie

Utrecht

Salarisindicatie

Max €4.494,-
Scroll naar boven