Senior Jurist Handhaving

Deel deze vacature:

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Je professionele bijdrage leveren aan de kwaliteit van de handhaving van het milieurecht, de meest complexe zaken en procedures behandelen en op die manier werken aan een schone en veilige Rijnmondregio. Vind je dat geen mooi aanbod?

Wat ga je doen?

De inspecteurs, opsporingsambtenaren en juristen van DCMR werken elke dag met veel inzet aan een economisch sterke regio, een duurzaam milieu en een veilige leefomgeving. Ze signaleren ongewenste en gevaarlijke situaties en hebben een belangrijke taak bij het voorkomen en aanpakken ervan. Geen eenvoudige opdracht in een van de dichtstbevolkte en bedrijvigste regio’s van Nederland. Het maakt jouw werk als senior jurist handhaving bij het team Handhaving en Beleid alleen maar interessanter. Het team voorziet het management en de inspecteurs van kwalitatief hoogstaand advies, stelt bestuursrechtelijke handhavingsbeschikkingen op en vertegenwoordigt onze klanten (gemeenten en provincies) bij bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures. Dat kan soms buitengewoon complex zijn en dat zijn precies de zaken die bij jou terechtkomen. Maar jouw blik is breder: met jouw kennis en inzicht bevorder je ook een eenduidige toepassing van de handhavingsstrategie en creëer je de voorwaarden voor juridische kwaliteitszorg binnen de afdeling, binnen DCMR als geheel én daarbuiten met onze klanten en partners.

Wat krijg je daarvoor terug?

Juridisch interessant en relevant werk in een gemotiveerd, hardwerkend team van tien collega-handhavingsjuristen en twee procesondersteuners. De scope van ons werk is breed en kan variëren van toezicht op zware petrochemische industrie tot aan het faciliteren van de energietransitie. Je tanden zetten in complexe juridische casuïstiek en bijdragen aan een schone, veilige omgeving voor 1,2 miljoen inwoners: in deze baan komt voor jou alles bij elkaar!

Verder kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal €5.119,- bruto per maand (schaal 11, bij een 36-urige werkweek);
 • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
 • een individueel keuzebudget dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken (denk aan extra verlof, een 13e maand of een nieuwe fiets);
 • een prima pensioen bij het ABP;
 • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
 • faciliteiten om goed thuis te kunnen werken;
 • een reiskostenvergoeding voor als je naar ons kantoor pal naast station Schiedam Centrum komt;
 • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van €5.000,- per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten.

Wat breng je mee?

Jij gebruikt je juridische kennis, je inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur (inclusief besluitvormingsprocedures) en je vaardigheid in het opstellen en verdedigen van adviezen graag om een stevige inhoudelijk bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onze handhaving. Dat doe je met volle inzet van jouw goede communicatieve vaardigheden. Vaardigheden die je ook gebruikt om actief draagvlak te creëren voor jouw (vernieuwende) ideeën.

In elk geval heb je:

 • een afgeronde wo-master rechtsgeleerdheid, bij voorkeur met de afstudeerrichting Staats- en bestuursrecht.;
 • ervaring met handhaving van het omgevingsrecht en met het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures;
 • liefst al de nodige kennis van de milieuwet- en regelgeving;
 • zin om 28-36 uur per week te werken aan een schone en veilige Rijnmondregio.

Informatie

Meer weten over de functie? Neem dan contact op met Léon van het Hoofd, teammanager Handhaving en Beleid op telefoonnummer 010 – 2468 612. Voor informatie over de procedure kun je bellen of WhatsAppen met Mark van Doorm op 06-15 88 65 95 of een e-mail sturen naar recruitment@dcmr.nl.

Of weet je al dat je wilt komen werken aan een schone, gezonde en veilige regio Rijnmond en wil je dus meteen solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton. We kijken uit naar jouw reactie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 12 juli 2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime, Parttime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Schiedam

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €5.119 bruto per maand.
Scroll naar boven