Gemeente Zwijndrecht zoekt een

Senior Jurist Omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Zoek jij zelfstandigheid in je functie? Vind jij het belangrijk om te werken in een organisatie met een goede werksfeer en oog voor talent en talentontwikkeling? Houd jij je graag bezig met juridische vraagstukken en vind je het leuk om de gemeente in rechte te vertegenwoordigen? Reageer dan snel!

Wat ga je doen als Jurist Omgevingsrecht?

Als jurist bij onze gemeente ben je zowel inhoudelijk als procesmatig bezig, onder andere met het omgevingsrecht (ruimtelijke domein). Je gaat voor ons diverse (complexe) juridische dossiers behandelen. Je bent verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaar-, beroep-, en hoger beroepszaken. Je pakt handhavingszaken die spelen in het Buitengebied en reguliere handhavingszaken op. Bestemmingsplannen kun je verder in procedure brengen.

Je adviseert jouw collega’s en het bestuur over juridische mogelijkheden en -onmogelijkheden, zonder daarbij aan het maatschappelijk effect voorbij te gaan. Je bent aanspreekpunt voor de collega’s van de afdeling en andere afdelingen als het gaat om publiekrechtelijke onderwerpen. Waar nodig verstrek je gevraagd en ongevraagd  mondelinge- en schriftelijke informatie vanuit het vakgebied aan interne  en externe klanten.  En voert overleg met diverse interne en externe samenwerkingspartners. Ook zorg je er voor dat er sprake is van een uitmuntende dossieropbouw.

Wat neem je mee?

 • Afgeronde opleiding WO Nederlands recht;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in voornoemde of soortgelijke functies bij een gemeentelijke organisatie of een publieke organisatie;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (Wabo, MOR, BOR, bestemmingsplannen, WOB, Gemeentewet en Awb);
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Het opstellen van kwalitatief hoogwaardige processtukken kost je geen moeite.

Je bent scherp en analytisch. Je bent je bewust welk maatschappelijk effect jouw rol heeft. Je hebt daarbij oog voor de Zwijndrechtse samenleving. Ook heb je kennis van en ervaring met het werken in een bestuurlijk-ambtelijk krachtenveld en een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijk verhoudingen. Je hebt daarbij het lef om een bestuurder stevig te adviseren in de inhoudelijke overleggen. Je weet lastige boodschappen op een goede manier aan anderen over te brengen. En je bent flexibel en je kunt je goed aan veranderende omstandigheden aanpassen.

Waar kom je te werken?

Als jurist Omgevingsrecht ben je werkzaam op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze afdeling bestaat uit 50 medewerkers. De afdeling bestaat uit 2 teams: Team Beleid en Accounts en Team Ruimtelijke Ordening. Jij komt te werken in het team Ruimtelijke Ordening dat bestaat uit 23 medewerkers. Binnen het Team Ruimtelijke Ordening houden we ons bezig met GEO, planologie, advisering op en verlenen van omgevingsvergunningen, handhaving en juridische advisering. Er is een open cultuur binnen de afdeling waar je snel thuis zult voelen.

Wie zijn wij?

De gemeente Zwijndrecht stimuleert samenwerking bij de uitvoering van het werk tussen en met inwoners, ondernemers en andere organisaties. Wij zien hen niet meer als klanten met vragen, maar als belangrijke partners met kennis en kunde.

Wij geloven in de kracht van de samenleving voor antwoorden op (toekomstige) maatschappelijke vragen en opgaven. Als gemeente hebben we hierbij de kennis, initiatieven, nieuwe ideeën en inzet vanuit de samenleving nodig. Samen zijn we beter in staat om te reageren en in te spelen op dit soort opgaven.

In Zwijndrecht noemen wij deze manier van werken samenlevingsgericht werken. Wij willen ons hierin de komende tijd verder ontwikkelen. Wij zoeken collega’s die hieraan hun steentje willen bijdragen!

Wat bieden we jou?

Je krijgt een afwisselende en uitdagende functie voor 36 uur per week binnen een ambitieuze organisatie in ontwikkeling én met volop ontwikkelingskansen. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Jouw inschaling is afhankelijk van ervaring, kennis en opleiding. Deze functie biedt uitzicht op een vast dienstverband bij ons.

Verder bieden wij:

 • Opleidingsmogelijkheden om te blijven groeien in je vak;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit budget mag je bijvoorbeeld inzetten voor:
  • extra verlofdagen
  • een fietsregeling
  • het inkopen van extra pensioen
  • de contributie van je sportvereniging
 • Woon-werk reiskostenvergoeding. Reis je met het openbaar vervoer? Dan krijg je deze kosten 100% vergoed;
 • Ouderschapsverlof;
 • Pensioenregeling bij ABP;
 • Tegemoetkoming in de zorgverzekering;
 • Een collectieve premiekorting bij CZ, Menzis of IZA.

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan gelijk via de sollicitatiebutton. Wil je nog meer weten over deze functie? Neem dan contact op met mw. Rabia Soebhan (Teamleider Ruimtelijke Ordening) via 078-7703681 of 06-23383573.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Jurist, Recht, Wabo, MOR, BOR, WOB, Gemeentewet, Omgevingsrecht, Omgevingsjurist, Overheid, Gemeente

Deel deze vacature:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Geplaatst op: 18 oktober 2021
Verloopdatum: 18/11/2021

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Zwijndrecht

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

maximaal € 5.169,- bruto per maand

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top