Senior Jurist omgevingsrecht

Deel deze vacature:

Ben jij een ervaren jurist met een commerciële instelling en passie voor ruimtelijke opgaven, die een belangrijke bijdrage wil leveren aan grote maatschappelijke opgaven zoals het huidige woningtekort?

Als Legal Consultant Omgevingsrecht bij Royal HaskoningDHV werk je mee aan het mogelijk maken van projecten van onze opdrachtgevers en/of werk je mee aan beleidsopgaven met maatschappelijke impact.

Wat je doet als Senior Jurist Omgevingsrecht

Ter versterking van onze groeiambities, slagkracht én vernieuwing zoeken wij een ondernemende Legal Consultant omgevingsrecht met een focus op gebiedsontwikkeling in de brede zin die:

 • Opdrachtgevers in het bijzonder begeleidt en adviseert bij Bijvoorbeeld bij de (her-)ontwikkeling van stationsgebieden, centrumgebieden, woongebieden en duurzame bedrijventerreinen.
 • Publieke en private partijen begeleidt in alle fasen van de gebiedsontwikkeling van initiatief- tot en met de realisatiefase waarbij je opdrachtgevers onder meer begeleidt in het planologisch proces, bij kostenverhaal, bij het opstellen van grondbeleid, etc.
 • Werkt aan beleidsmatige opgaven op Rijks-, of regionaal niveau (opstellen gebiedsprogramma’s, omgevingsprogramma, nota grondbeleid, etc.).
 • Voorbereid is op de komst van de Omgevingswet die voor veel (nieuwe) uitdagingen voor onze opdrachtgevers zorgt.
 • Opdrachtgevers begeleidt en adviseert bij de implementatie van de Omgevingswet ( een wet waar een aantal van onze legal consultants ook aan hebben meegeschreven).
 • Naast jurist ook avonturier en ondernemer is die een actieve rol speelt in de acquisitie, business- en netwerkontwikkeling en daarmee bijdraagt aan de versterking onze positie in de markt.
 • Bijdraagt aan de ontwikkeling van het team en het opleiden van collega-juristen.
 • Nieuwe marktkansen signaleert en zelf ideeën naar voren brengt die onze opdrachtgevers verder helpen.

Waar je komt te werken

Royal HaskoningDHV is al meer dan 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau, in advies en projectmanagement. Vanuit onze vestigingen in meer dan 30 landen werken 6.000 professionals aan projecten in 150 landen. Wereldwijd ontwikkelen we samen met klanten, partners en kennisinstellingen toekomstbestendige oplossingen voor steden, water, transport en industrie. Wij willen bijdragen aan een betere samenleving, een duurzamere toekomst realiseren voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat noemen wij: ‘enhancing society together’.

Als onderdeel van de adviesgroep Management & Legal Consultants biedt ons team Legal Consultants met 15 collega’s oplossingen voor een breed scala aan juridische uitdagingen; van bijdragen aan uitvoeringsregelgeving Omgevingswet, advisering over beleidsontwikkeling en programma’s tot aan het realiseren van technische en ruimtelijke projecten, inclusief procesvoering  tot en met de Raad van StateWij ondersteunen onze opdrachtgevers, zowel rijk als regio en publiek en privaat, met doelgerichte strategische juridische advisering én maken de vertaalslag naar een praktische en toepasbare aanpak. Naast onze externe opdrachtgevers werken wij ook voor interne opdrachtgevers waarbij wij collega’s adviseren binnen projecten. Daarbij werken wij veel in multidisciplinaire teams. Dit stelt ons in staat om opgaven breder te bekijken dan alleen met de juridische bril en samen te werken aan strategische en innovatieve oplossingen om de projecten van onze opdrachtgevers mogelijk te maken.

Daarbij onderscheiden we ons door onze technische, procesmatige en politiek-bestuurlijke ervaring boven op onze juridische expertise. Deze ‘legal plus’ stelt ons in staat om juridische oplossingen te verbinden met technologische innovaties en de uitdagingen in het maatschappelijk veld waarin onze projecten en opdrachtgevers zich bevinden. Werken bij ons vereist praktijk- en procesgericht werken, collegialiteit, delen van ervaring en kennis, plezier en creativiteit, maar ook resultaat, hersens, durf, humor en visie.

Wat je meebrengt

Je bent een ervaren jurist met ruime kennis en ervaring in het omgevingsrecht. Je bent ondernemend, politiek-bestuurlijk sensitief, gericht op langdurige samenwerking en analytisch sterk. Je stelt hoge eisen aan de kwaliteit van je werk en kent de toegevoegde waarde van jouw inbreng. Uiteraard ben je een communicatief vaardige en overtuigende gesprekspartner op strategisch niveau. Je weet dat successen worden bereikt samen met anderen;

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde universitaire opleiding Rechtsgeleerdheid met een relevante master, bijvoorbeeld de specialisatie omgevingsrecht of bestuursrecht;
 • Circa 10 à 12 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt brede kennis van het omgevingsrecht (inclusief de Omgevingswet) met aantoonbare ervaring met kostenverhaal;
 • Ervaring om zelfstandig en projectmatig te kunnen werken.

Dit krijg je van ons

Je komt te werken in een sterk en divers team van Legal Consultants, waarbinnen we actief kennis uitwisselen, samenwerken en elkaar vertrouwen en ondersteunen. We werken samen hard aan maatschappelijke opgaven en vieren graag de mooie projecten die wij mogelijk maken.

Naast dat je je bij ons kunt ontwikkelen binnen de mooiste en uitdagendste projecten in Nederland en wereldwijd, bieden we je ook:

 • Samenwerking in een professionele en collegiale organisatie, in een cultuur gebaseerd op de principes van een netwerkorganisatie, waaronder samenwerking op basis van gedeelde waarden;
 • Goede arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenopbouw via ons eigen pensioenfonds zodat alles voor je oude dag goed geregeld is;
 • Alle mogelijkheden tot flexibel werken in een gezonde werk-privébalans, zodat je kunt werken waar en wanneer je wilt;
 • Een standplaats naar keuze: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht of Amersfoort;
 • 28 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Een op persoonlijke competenties en prestaties gericht ontwikkelings- en beoordelingssysteem;
 • Een goed bereikbare werkplek op één van onze kantoren én reiskostenvergoeding of een NS-Business Card;
 • Volop opleidings-en ontwikkelmogelijkheden;
 • Persoonlijk budget dat je kunt gebruiken om extra vakantiedagen of een fiets van te kopen. Liever elke maand wat extra’s op je rekening? Dan kun je het ook laten uitbetalen;
 • Bonussen op basis van bedrijfswinst.

Ben jij onze nieuwe collega?

We maken graag kennis met je! Kijk voor meer informatie over het werk van ons team Legal Consultants op: Legal Consultancy (royalhaskoningdhv.com) of Werken bij Legal Consultants Royal HaskoningDHV.

Klik op de solliciteer button onder aan de pagina en upload je cv en motivatiebrief.

Na ontvangst van je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op en bij de juiste match zullen we je uitnodigen voor een gesprek.

Het eerst gesprek zal je hebben met Evelien Braad (Associate Director Legal Consultants) en een toekomstig teamgenoot. Gaan we na het eerste gesprek samen verder dan maak je kennis met nog twee teamleden en de director van onze adviesgroep zodat je een goed beeld krijgt van jouw nieuwe werkomgeving. Zijn we hierna allemaal enthousiast? Dan ontvang je van ons een aanbod en verwelkomen we je graag aan boord!

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Evelien Braad, Associate Director Legal Consultants, via evelien.braad@rhdhv.com / 06- 83 24 34 02 of met Arno van Smeden, Senior Recruiter Transport & Environment, via arno.van.smeden@rhdhv.com / 06 – 83 10 55 39.

Acquisitie op deze vacature door bureaus is niet gewenst en aangeboden kandidaten worden niet in behandeling genomen.

Wil jij werken bij Royal HaskoningDHV?

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 11 april 2023

Vacaturekenmerken

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO
Scroll naar boven