Provincie Zuid Holland zoekt een

Senior jurist ontwikkeling en grondzaken

Deel deze vacature:

Ben jij een ervaren en senior jurist die graag werkt op het snijvlak van het publieke en private domein in het werkveld van grondzaken? Vanuit jouw rol werk je mee aan complexe grondtransacties en overeenkomsten die bijdragen aan het realiseren van natuur en infrastructuur en oplossingen voor de stikstof- of de veenweideproblematiek. Je zorgt daarbij voor de nodige juridische kwaliteit bij deze vele ruimtelijke vraagstukken. Zoek je afwisselend werk in dit mooie vakgebied? Reageer dan snel!

Dit ga je doen

Als provincie werken wij aan vele ruimtelijke opgaven zoals het realiseren van het Natuurnetwerk Zuid-Holland, verbetering van de infrastructuur en een gebiedsgerichte aanpak voor stikstof en klimaat/bodemdaling. We kopen, ruilen en verkopen daarvoor gronden en gebouwen en nemen deze tijdelijk in beheer. De manier waarop we dat doen is vastgelegd in het grondbeleid.

De medewerkers aan- en verkoop en beheer en adviseurs grondzaken sluiten vele overeenkomsten met derden af. Met jouw kennis en ervaring als jurist zorg je ervoor dat deze grondtransacties en overeenkomsten aan de juiste voorwaarden voldoen en bijdragen aan de doelstellingen van de provincie. Met kennis en ervaring van het privaatrechtelijke deel adviseer je ook over publiekrechtelijke overeenkomsten of besluiten zoals samenwerkingsovereenkomsten met andere overheden, of ruimtelijke ordeningsbesluiten die het grondbeleid raken. Daarvoor voer je regelmatig overleg met interne en/of externe partijen. Dit zijn met name directe collega’s en medewerkers van notariskantoren en adviesbureaus. Je draagt daarbij zorg voor de juiste en volledige vastlegging en archivering van de diverse relevante documenten. Als het nodig is, schakel je externe juridische expertise in en begeleidt die juridische experts.

Voor jou is het vanzelfsprekend dat je op de hoogte bent van nieuwe wet- en regelgeving en je weet deze kennis te vertalen naar het werk van de afdeling. Onderwerpen als tegengaan ondermijning en wet Bibob of Wet Openbaarheid van Bestuur zijn je bekend. We bereiden ons ook voor op de invoering van de nieuwe omgevingswet. Dit heeft gevolgen voor o.a. de onteigeningsprocedure. We zoeken een jurist die de nieuwe werkwijze gaat vormgeven en zelf de advisering in concrete projecten en casussen ter hand neemt.

Je werkt samen met je collega’s van het juridisch team grondzaken en je bent actief in het netwerk van vakgenoten. Kennisontwikkeling binnen het team en de gehele afdeling staat hoog in het vaandel bij de provincie. Hier draag jij graag aan bij.

Wat ga je doen aan werkzaamheden:

 • adviseren over het grondbeleid met aandacht voor juridische kaders
 • adviseren over en opstellen van publiekrechtelijke overeenkomsten en vormen van samenwerking
 • opstellen van en adviseren over complexe privaatrechtelijke overeenkomsten en de daarbij behorende besluiten en juridische advisering op het gebied van grondzaken.
 • advisering over te volgen onteigeningsprocedure en aanpak in concrete dossiers
 • Inschakelen van extern juridisch advies van bijvoorbeeld advocatenkantoren en advocaten begeleiden bij procedures
 • adviseren van het management en het bestuur

Met kennis en ervaring van het privaatrechtelijke deel adviseer je ook over publiekrechtelijke overeenkomsten of besluiten zoals samenwerkingsovereenkomsten met andere overheden of ruimtelijke ordeningsbesluiten die het grondbeleid raken.

De jurist voert in dit kader het benodigde overleg met interne en/of externe partijen, met name directe collega’s en medewerkers van notariskantoren en adviesbureaus, en draagt zorg voor de juiste en volledige vastlegging en archivering van de diverse relevante documenten. Schakelt externe juridische expertise in en begeleidt die juridische experts.

Je werkt samen met je collega’s van het juridisch team grondzaken en je bent actief in het netwerk van vakgenoten. Je zorgt voor kennisontwikkeling in je team en de gehele afdeling op gebied van ontwikkeling en grondzaken.

Dit maakt de functie interessant

 • Je bent betrokken bij de vele opgaven die binnen en buiten de afdeling spelen, jouw inbreng doet ertoe!
 • Je krijgt de kans om zowel bij beleid als ook uitvoering betrokken te zijn.
 • Je werkt in een team met enthousiaste vakspecialisten en gaat graag samen voor oplossingen.
 • Je krijgt de kans volop met nieuwe ontwikkelingen aan de slag te gaan, zoals de onteigening in kader van de omgevingswet.
 • Wij zijn een werkgever die niet alleen goede arbeidsvoorwaarden biedt, maar waar ook oog is voor elkaar en jouw ambities.

Dit is jouw profiel

Je kent en volgt de actuele ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en weet deze kennis te verwerken in complexe grondtransacties en overeenkomsten. Je weet de juiste toon te raken en je adviezen goed te onderbouwen. Kwaliteit voor jou hoog in het vaandel en om deze kwaliteit te garanderen werk je met het 4 ogen principe. Het zit in jouw natuur om zaken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Vanuit jouw drive om te blijven ontwikkelen, stimuleer je delen van kennis en breng je zo het juridisch team naar een hoger niveau.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde universitaire opleiding met specialisatie privaatrecht/publiekrecht
 • minimaal 5 jaar werkzaam als jurist of juridisch adviseur bij de overheid, adviesbureau, advocatenkantoor of het notariaat.
 • je hebt ervaring met koopovereenkomsten
 • ervaring met onteigening is een pré
 • ervaring met het opstellen van overeenkomsten en complexe teksten helder en duidelijk over te brengen
 • basiskennis fiscaliteit BTW, staatsteun, vennootschapsbelasting
 • uitstekende mondelinge als schriftelijke vaardigheden, helder en duidelijk te adviseren en communiceren.

Sluit het niet helemaal aan op jouw profiel, maar ben je wel geïnteresseerd om bij ons te komen werken? Bekijk dan hier de andere vacatures binnen onze afdeling!

Dit bieden we

 • Salarisniveau: Salarisschaal 12
 • Maandsalaris: min. € 4.094 – max. € 5.827
 • Dienstverband: Vaste arbeidsovereenkomst
 • Minimum aantal uur: 36
 • Maximaal aantal uur: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% bovenop jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan. We werken nu nog thuis, maar in de toekomst hybride: deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. Er zijn nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden. Hier vertellen we je er graag meer over.

Hier ga je werken

De afdeling Ontwikkeling en Grondzaken is expert op het gebied van financieel economische haalbaarheid van ruimtelijke projecten en vastgoed. Wij adviseren over ruimtelijke beleidsvoorstellen en realisatiestrategieën. Daarnaast dragen we de zorg de uitvoering hiervan door aan- verkoop en beheer. Zo levert onze afdeling een bijdrage aan de succesvolle realisatie van provinciale beleidsopgaves. De afdeling bestaat uit zo’n 50 collega’s. Gezamenlijk werken wij aan opgaven op het gebied infrastructuur, natuur en recreatie, woningbouw en verstedelijking, klimaat en stikstof.

De afdeling is onderverdeeld in de kennisteams; aan- en verkoop, advies en planeconomie, beheer, juridische zaken, geoadvies en bedrijfsvoering. Vanuit de kennisteams werk je in de opgaven en als adviseur maak je deel uit van het juridisch team

Je werkt samen en houdt verbinding met de andere disciplines van de afdeling en andere afdelingen. Vanuit de afdeling met al haar disciplines ben je binnen de organisatie zichtbaar en draag je bij aan de opgaven die spelen.

Sollicitatieprocedure

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Stephon van der Hulst, MT lid Ontwikkeling en grondzaken, 0652401454, Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je met recruiter Nicole de Laender bellen of appen op 085-0470897.

Je kunt op deze vacature reageren t/m 22 maart 2022 via de sollicitatiebutton. Je hoeft niet te wachten met solliciteren tot de sluitingsdatum, wanneer wij een match zien plannen wij al eerder een gesprek in. Bij voldoende passende sollicitanten kan de vacature eerder worden gesloten.

De gesprekken vinden mogelijk (deels) online plaats via MS Teams.

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 3 februari 2022
Verloopdatum: 22/03/2022

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Praktijkgebieden

Dienstverband

Vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

WO

Locatie

Den Haag

Provincie

Zuid-Holland

Salarisindicatie

Max. €5827,-
Scroll naar boven