DAS zoekt een

Senior Jurist Pensioenrecht

Bij DAS zijn we op zoek naar een Senior Jurist Pensioenrecht! Weet jij hoe je dit soort juridische kwesties kunt behandelen en heb je minimaal 5 jaar ervaring? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Deel deze vacature:

Dit ga je doen

DAS maakt juridische hulp toegankelijk voor iedereen. Wij helpen veel verschillende klanten, zowel particulier als zakelijk en zowel verzekerd voor rechtsbijstand als onverzekerd. DAS heeft meer dan 800 gespecialiseerde juristen en meer dan 100 advocaten in dienst die actief zijn binnen verschillende rechtsgebieden. Daarbij doen we alles om onze klanten te helpen en staat voor ons klantgerichtheid op nummer één.

Als Senior Jurist Pensioenrecht help je de verzekerde van DAS zelfstandig bij het oplossen van een pensioenrechtelijk geschil. Je staat daarbij zowel werkgevers als werknemers bij en dan kan het gaan om een geschil met een (voormalig) werkgever, een (voormalig) werknemer en/of een geschil met een pensioenuitvoerder. Je helpt de verzekerde vanuit jouw juridische kennis en expertise bij het bereiken van een oplossing van het probleem of geschil. Daarbij kijk je zowel juridisch als praktisch naar de beste oplossing voor de verzekerde.

Als Senior Jurist Pensioenrecht heb je tevens veelvuldig te maken met het arbeidsrecht en ook daarmee ben je dus bekend. Enige kennis van het socialezekerheidsrecht is tevens noodzakelijk. Als Senior jurist pensioenrecht heb je er verder plezier in om minder ervaren collega’s vakinhoudelijk op te leiden, te adviseren en te coachen en een voortrekkersrol daarin te nemen. Je hebt de nodige kennis in huis over de WTP en kunt die kennis overdragen op je collega’s. Verder heb je een proactieve instelling en ben je bereid om een extra stap te zetten als dat nodig is voor de klant en/of DAS.

Als Jurist Pensioenrecht heb je de volgende verantwoordelijkheden:

 • Direct volledig zelfstandig behandelen van zaken en juridische kwesties op het gebied van pensioenrecht
 • Corresponderen, onderhandelen en waar nodig procederen voor je klant
 • Overleggen met de klant over de inhoud en wijze van behandeling van de zaak en waar nodig externe deskundigen inschakelen
 • Werken in een team van juridisch specialisten (juristen en advocaten) die optreden in verschillende rechtsgebieden
 • Voeren van gerechtelijke procedures bij rechtbanken, gerechtshoven en in voorkomend geval bij geschillencommissies

Hier kom je terecht

Wij hebben kantoren in Amsterdam, Zoetermeer, Roermond, Utrecht, Arnhem, Den Bosch en Groningen. Afhankelijk van je woonplaats kom je te werken op één van deze kantoren. Het team bestaat uit een mix van gespecialiseerde juristen, advocaten en bovendien werken in elk team ook meerdere secretaresses. Je wordt aangestuurd door je teammanager. Ontwikkeling, coaching en klantgerichtheid staan voorop. Alle juristen en advocaten werken zelfstandig aan een eigen praktijk. Waar nodig wordt er voor elkaar waargenomen.

Binnen onze teams heerst een sociale sfeer. Er is voldoende ruimte om met elkaar kennis te delen en te sparren over (complexe) juridische vraagstukken. Jouw leergierigheid, interesse en stressbestendigheid voegen veel toe aan het team. Wij willen kwalitatief goede rechtsbijstand verlenen waarbij het belang van onze klanten altijd voorop staat! De organisatie wordt gekenmerkt door het mensgerichte karakter en collegialiteit. De cultuur van DAS is uit te drukken in de volgende waarden: menselijk, slim, open, betrokken en optimistisch.

Vereisten

 • Afgeronde HBO of WO Studie Rechten
 • Minimaal 3 jaar ervaring als jurist Pensioenrecht
 • Communicatief vaardig, planmatig en gestructureerd
 • Klantgericht, flexibel en stressbestendig
 • Oplossingsgericht en analytisch vermogen
 • Vaardig in de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • (Ruime) Proceservaring
 • Je bent beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week

Het is een pré als 

 • Je beschikt over een CPL-titel
 • Je eveneens kennis hebt van het arbeidsrecht, socialezekerheidsrecht en verzekeringsrecht

Deel deze vacature:

Geplaatst op: 25 april 2024
Verloopdatum: 06/04/2024

Vacaturekenmerken

Branches

Functie type

Dienstverband

Tijdelijk met uitzicht op vast

Aanstelling

Fulltime

Opleidingsniveau

HBO

Locatie

Randstad

Provincie

Zuid-Holland

DAS

  DAS Meesters in juridische hulp Bij DAS staat er dagelijks een team klaar van 800 juridische specialisten en bijna 100 advocaten om klanten…
Scroll naar boven